Németh Szilárd: A Magyar Honvédség a legbiztosabb munkáltató

A Magyar Honvédség az ország legbiztosabb munkáltatója – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Németh Szilárd kiemelte, hogy a járványügyi védekezés új szakaszába lépett az ország, ennek középpontjában az élet újraindítása áll. Ezt szigorú és fokozatos menetrend mellett kell levezényelni. Az élet újraindításának fontos eleme a gazdaságvédelmi akcióterv, amely a GDP 20 százalékát fedi le. Az államtitkár felsorolta, hogy annak öt pontjában szerepel a bértámogatás, a vállalkozásoknak szánt adó- és járulékkedvezmények, a vállalkozások és az állampolgárok hiteltörlesztéseinek felfüggesztése, a 13. havi nyugdíj újraindítása, valamint a munkahelyek védelme és új munkahelyek létrehozása.

 Hangsúlyozta, hogy 2010 óta a munkahelyteremtés sikeres programnak mutatkozott. 2010-ben a munkanélküliség Magyarországon 12,5 százalék volt, a koronavírus-járvány betörése előtt pedig 3,5 százalék alá csökkent. Az államtitkár kiemelte, hogy a foglalkoztatottak száma a 2010-es 3,6 millióhoz képest 4,5 millióra emelkedett. 9,5 év alatt 900 ezer új munkahelyet tudtak teremteni. Majd hozzátette, most az a cél, hogy ahány munkahelyet a koronavírus tönkretett, annyit élesszenek újra. Németh Szilárd kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt indított gazdaságvédelmi programban – amelynek a munkahelyteremtés áll a középpontjában – a Magyar Honvédség is részt vesz.

A Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy oda is várják a fiatalokat, illetve azokat, akik elvesztették munkájukat. Alkalmaznak gépkocsivezetőket, forgalomirányítókat, szakácsokat, felszolgálókat, díszelgőket, informatikai, híradós szakembereket. Mindemellett most a koronavírus-járvány idején is fontos járőrözési, valamint őrzés-védelmi feladatokat is ellátnak az alakulat katonái.

A Magyar Honvédség a toborzóirodáin és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja. Németh Szilárd leszögezte, hogy itt biztos munkahelyet, biztos életpályát találnak majd. Továbbá hozzátette, hogy várják az embereket az önkéntes tartalékos és a szerződéses katonák közé is.

Az államtitkár kiemelte, hogy az emberek már most megérezték, mekkora szükség van rájuk, és nekik mekkora szükségük van a honvédségre. Elmondta, szerződéses katonai szolgálatra 2020 februárjában 271-en jelentkeztek. Most áprilisra ez a szám több mint háromszorosára, 853-ra emelkedett.

Forrás: Origo

Itt lehet hozzászólni !