Videós körkép Csepelen hétfőn reggel

Csepel.info

Ragyogó napsütésben tíz fokos hőmérsékletnél indult a videónk, mely során kis forgalom mellett tettünk meg a Hollandi-Királyerdő-Szentmiklósi-Festő-Erdősor-Kossuth-Szent Imre tér útvonalat.

A Csepeli Városgazda munkatársai már a szokásos munkájukat végezték a közterületek rendebételével és fertőtlenítésével, facsemeték locsolásával, a szokásos helyeken álltak kisebb sorok – hétfő lévén a postánál nagyobb.

Hétfőre 2583 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 280 főre emelkedett az elhunytak száma, 498-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára – írta hétfőn reggel a Koronavirus.gov.hu. A fertőzöttek megyénkénti bontása itt látható, az elhunytakról itt olvashat.

Délelőtt sok napsütés várható, majd déltől megnövekszik a felhőzet. 20 fok köré melegszik a levegő A gyors felmelegedés miatt, a melegfrontra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra, fáradékonyságra is számítani kell. A száraz idő miatt megnövekedhet a levegő pollentartalma is. Az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma egyre növekszik hazánkban is. A vírus terjedésének lelassítása érdekében, aki csak teheti maradjon otthon és ne menjen közösségbe! Légúti tünetek jelentkezése esetén telefonon hívja fel háziorvosát vagy az orvosi ügyeletet, akik majd intézkednek a további teendőkről! – írja és tanácsolja hétfőre a Koponyeg.hu.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !