Jó reggelt Csepel! – Szerdán új útvonalon videóztunk

Csepel.info

Önkéntes és hivatalból elrendelt karanténos olvasóink kedvence a reggeli körutunk, ám több bírálatot kaptunk, hogy unják már a két szokásos útvonalunkat. Ezért szerdán a Hollandi-Királyerdő-Szentmiklósi-Kölcsey-Erdősor-Kossuth Lajos utcák, majd a Szent Imre tér útvonalon jöttünk. A videó alatt most is az Info rádió híreit hallhatják – többek között arról, hogyan fogják eldönteni az orvosok, ki kap elsőbbséget vészhelyzet esetén a kórházakban.

Gyönyörű tavaszi reggelünkön 10 fog körüli volt a hőmérséklet 8 óra előtt a Kis-Duna mentén, a központban egy-két fokkal melegebbet mértünk. Gyér forgalom volt a jellemző, mindössze a Szent Imre tér előtt sűrűsödött be picit a belváros felé haladó sáv. Sorok a szokásos helyeken, az OTP fiókoknál és a nagy postánál voltak. A Csepeli Városgazda munkatársai pedig már mindenhol dolgoztak: locsolták a facsemetéket, gondozták, fertőtlenítették a közterületeket.

Szerdára virradóra 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára A Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt.

Csepel.info, Koronavirus.gov.hu

Itt lehet hozzászólni !