Videós körkép szerda reggel Csepelről

Csepel.info

 

Gyenge-közepes forgalom jellemezte a napsütéses, ám a tegnapinál picit hűvösebb reggelt Csepelen. 8:30-kor még csak 6,5 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Hollandi-Szent István-Kossuth Lajos utcákon, valamint a Szent Imre téren keresztül megtettük a körutunkat. Sorok a szokásos helyeken: a postánál, az OTP-fiókoknál és a patikáknál voltak. és csak a postánál állt nagyobb sor. A Városgazda munkatársai – szintén szokás szerint – már dolgoztak.

Szerdára virradóra 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 beteg. Ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból. A fővárosi kezelésű Pesti úti idős otthonban a fertőzöttek száma 212 és az elhunytak száma 13 főre nőtt. .

A reggeli hírekhez tartozik, hogy nyílt levelet írt Orbán Viktor kormányfőnek 42 polgármester – kizárólag ellenzékiek, és közöttük Karácsony Gergely is.  Azt követelik, hogy a kormány haladéktalanul rendelje el az ország összes idősotthonában a lakók és a dolgozók koronavírus-tesztelését és történjen meg ez a teljes szociális ellátórendszer esetében is.

Ezzel csak annyi a gond, hogy a jelenlegi koronavírus tesztek nem alkalmasak egészségesnek tűnő, tüneteket nem mutató emberek tesztelésére. Sőt, a jelenlegi tesztek tüneteket mutatók esetében is gyakran negatív eredményt mutat ki. Nem véletlen, hogy járvány elleni küzdelmet koordináló Egészségügyi Világszervezet (WHO) is csak a tüneteket mutatók esetében tartja fontosnak a tesztek elvégzését. Vagyis az ellenzéki polgármesterek kizárólag politikai érdekből követelőznek, és támadják a kormányt.

Karácsony Gergely főpolgármester ráadásul egymillió eurót kapott Soros Györgytől, amit állítása szerint pont olyan tesztelésre költene, amit most a kormánytól követel. Ám a fővárosi tesztelésnek híre-hamva sincs, azt sem tudni mi lett, hová tűnt a tőzsdespekuláns pénze. A főváros ugyanis nem  működtet üvegzsebet, nem számol be arról, mire költi a közpénzzé vált támogatást.

Csepel.info

4 hozzászólás “Videós körkép szerda reggel Csepelről” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Vigyori és tsai miért nem a WHO- nak írnak? A városukban/kerületükben kezelésük alatt levő otthonokért ők a felelősek, nem a kormány, nem az EU. Persze egy szociológus mindenhez ért😛, de semmiért nem felel!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Horváth János szerint:

    Hányadszorra megy ez az aljas játék?
    Egyébként, amennyiben a kórházból vírusosan adták ki az öreget, akkor ki a felelős? Ki a
    kórház fenntartó? Csak nem a magyar állam?

  3. Qqriq szerint:

    Én úgy gondolom, hogy a felelősség kérdését alaposan ki kell vizsgálni, mivel tömeges halálesetek történtek, amellyel összefüggésben felmerülhet a gondatlanság gyanúja (nem a ténye!). Fontos lenne a főpolgármester és mások esetleges érintettségét tisztázni az ügyben egy megfelelő eljárás keretében.

  4. pusssh szerint:

    Közben már öregotthonok sorában arat a vírus. (Máshol se.) Míg ez a szájtépés megy, legalább feltünésmentesen.

Itt lehet hozzászólni !