Videós körút Csepelen kedden – kilencen haltak meg országosan reggelre virradóra

Csepel.info, Koronavirus.gov.hu

Csepelen szép napos idővel indult a reggel 2020. április 7-én, kedden. Csak a Hollandin volt szórványos forgalom, a központban már inkább közepesnek volt mondható. Most, hogy a kormány ingyenessé tette a parkolást, sokan élnek a lehetőséggel, hogy munkába menet ne kockáztassák az egészségüket a közösségi közlekedéssel. Még ha Karácsony Gergely ki is gúnyolja őket ezért. Főpolgármester létére azt állította egy bejegyzésében, hogy csak azok járnak autóval, akik nem dolgoznak.

Csepelen kedden reggel kilenc óra előtt a patikáknál, az OTP-fiókoknál és a postánál álltak sorok. A Városgazda munkatársai már dolgoztak: folyamatosan ápolják, fertőtlenítik a közterületeket, ültetik a virágokat. Országosan 817 főre nőtt a koronavírussal beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma.  71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

https://www.youtube.com/watch?v=UQOCgPtBYCk&feature=emb_logo

7 hozzászólás “Videós körút Csepelen kedden – kilencen haltak meg országosan reggelre virradóra” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Az első 2 mondat szól Csepelről. Gratulálok!

  2. Nagyapó szerint:

    “A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonáról kiderült, hogy több ápolt, illetve dolgozó fertőződött meg az új típusú koronavírussal, egy személy ennek következében pedig meghalt. Eddig 17 fertőzöttről voltak információink, de most kiderült, hogy a számuk 65, akik közül 53-an ápoltak, 12-en pedig ott dolgozók. Az ügyben a főváros továbbra is titkolózik.”
    “Egy karanténba került idős nő másfél hete meghalt, a betegek 70-80 százaléka pedig rühes lett a rossz higiéniai körülmények miatt. ”
    Vigyoriék szakértelme megkérdőjelezhetetlen.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Qqriq szerint:

    Köztudott, hogy a közfinanszírozású szociális otthonokban, akárcsak a közkórházak döntő részében, mindig is rettenetes körülmények uralkodtak. Gyakori “vendégek” a mentősök és a halottszállítók. A hullákra nem szoktak lepedőt teríteni, mert az drága. A takarítás általában abból áll, hogy a takarító egy felmosó moppal szétkenni a koszos lét mindenfele.

  4. pusssh szerint:

    H. J. szerint Csepel nem is Budapesten van, nem is a térképen, hanem önálló űrben lebegő kisvilág és semmihez semmi köze. Öregotthonok sincsenek itt. Mindez csak akkor van ellenkezőképpen, ha a szerecsenmosdató pártszimpátiák épp úgy követelik meg. H.J. minden hozzászólása ezért bír elementáris meggyőzőerővel.

  5. Gary Ridgway szerint:

    Küldhetek be videót majd, kirakjátok? 🙂
    Csepelen nagy a forgalom címmel? 🙂
    Csak nincs energiám rendszámokat takargatni… 😛

    Nagyapó!
    Erről is Karigeri tehet, mert volt egy hülye dolgozó?
    Lehet nem jutott neki maszk, mert odaadtátok a Balkánra. 😉

  6. Horváth János szerint:

    pusssh!
    Látom úgy gondolod. hogy te vagy az arany középút!

  7. pusssh szerint:

    Egyáltalán nem gondolom azt, H. J. Arany középút itt nincs. Csak konkrét ügyekhez és konkrét hozzászólásokhoz próbálok józan ésszel viszonyulni, azokra reagálni, és néha ez kimondottan szélsőségesnek hangzik. Néha még egyet is értek ezzel-azzal a kommentelők közül, néha senkivel. Nem az szabja meg az eszem járását, hogy ki milyen lyukból fújja a kénköves lángokat a másikra meg rám. A pártos gyagyákkal és ideologiai mémekkel nem tudok mit kezdeni, csak a tényekhez kapcsolódó gondolatokkal.

Itt lehet hozzászólni !