Már taxival is házhoz viszik a SPAR-nál leadott rendeléseket

SPAR, Mr.Gabee, Csepel.info

ORIGO fotoja

Április 6-án indul a SPAR és a Főtaxi Csoport új TAXI SHOPPING szolgáltatása. A koronavírus okozta járványidőszakban, a mindenkit érintő kijárási korlátozások idején a bevásárlás sokak számára nehézséget okoz. Rajtuk igyekszik segíteni a SPAR, illetve a Főtaxi Csoport új szolgáltatása, amely a SPAR online shopra épül.

Az összefogás az egyetlen út a jelenlegi járványügyi és gazdasági helyzetben. A SPAR küldetése a lakosság élelmiszerrel történő folyamatos ellátása: munkatársaink szerte az országban erőn felül teljesítenek nap mint nap. A Főtaxi Csoporttal közös TAXI SHOPPING szolgáltatás a SPAR online shopra épül. Azért jött létre, hogy vásárlóinknak újabb alternatívát kínáljunk a házhoz szállításra, amennyiben nincs lehetőségük vagy nem szeretnének kimozdulni otthonukból, esetleg idősebb vagy beteg rokonaik helyett intézik a bevásárlást” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A kényelmi szolgáltatás 2020. április 6-tól egyszerűen igénybe vehető. A www.spar.hu/onlineshop oldalon a személyes átvétel opciót kell bejelölni, majd a vásárló számára megfelelő szabad idősávot kiválasztani. Ezután a szokásos módon kell a kosárba tenni a kívánt termékeket, és kifizetni a rendelést bankkártyával. A rendelés feladását követően lehet felhívni a Főtaxi Csoport telefonszámainak egyikét (Főtaxi esetében: +36 1/20/30/70 2 222 222, a Budapest Taxi esetében: + 36 1/20/30/70 7 777 777). Meg kell adni a nevet, a SPAR rendelési számot, a kiválasztott idősávot, illetve az áruház címét, ahol a taxis felveheti az összekészített rendelést, valamint azt a címet, ahova a taxi a rendelést kiszállíthatja. A kiszállítás a SPAR online shopot kiszolgáló INTERSPAR áruházainak valamelyikéből (INTERSPAR Diósd, INTERSPAR Szentendre, vagy INTERSPAR Pesterzsébet) történik. A kiszállítás díját, ahogy egy normál fuvar esetében is, külön, a kiszállításkor a sofőrnek kell fizetni. A kiszállítás díja a rögzített személytaxi-szolgáltatás hatósági díjainak megfelelő: alapdíj: 700 Ft, távolsággal arányos egységdíj 300 Ft/km, idővel arányos egységdíj 70 Ft/perc. A becsült összeget a www.fotaxi.hu oldalon lehet kiszámolni, de ebben segítséget nyújtanak a Főtaxi diszpécserei is. A Főtaxi Csoport minden autója rendelkezik papírmentes bankkártya terminállal, így a fizetés érintésmentes. A Főtaxi Csoport a SPAR Magyarországgal kooperációban a veszélyhelyzet kihirdetése óta azon dolgozik, hogy a taxis személyszolgáltatás utasforgalmában is tapasztalható visszaesés ellenére új, innovatív üzleti lehetőségeket keressen a munkahelyek megóvása és a társadalmi hasznosság érdekében.

„A fenntartható működés napjainkban minden üzleti szereplő számára új értelmezést nyer. Személyszállítási szolgáltatásunk során is arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki utasainkat. Most egy számunkra is új területre lépünk, de biztos vagyok benne, hogy a Főtaxi nevéhez kapcsolódó minőség és megbízhatóság a SPAR áruházlánccal kötött együttműködésünkben is érvényesülni fog, amelyhez az ország legnagyobb flottája biztos hátteret nyújt” – mondta el Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója.

11 hozzászólás “Már taxival is házhoz viszik a SPAR-nál leadott rendeléseket” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Ezt a szolgáltatást gondolom a nyugdíjasok igénybe veszik. Drágább a házhoz-szállítás, mint ami megvennének. Sok ember még enélkül sem tudna beülni egy taxiba, nemhogy élelmiszert rendeljen.

  2. Nagyapó szerint:

    Tóth Ervin! Szép ez dk-s, populista szöveg (bár nincs ingyen ebéd!). Ha nem tudná, sok cég végez házhoz szállítást, gondolja ingyen??
    Ha gondja van ajánlom az önkormányzat segítségét!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. kilgore trout szerint:

    Szegény nyugdíjasok, akik csak csirkefarháton élnek és soha, semmire nincs pénzük. ezt hallgatom, amióta élek. Közben meg autóval mennek mindenhova és úgy nyüzsögnek mindenhol, mintha nem történt volna semmi. A 90 %-uk olyan kövér, hogy ha egy hónapig nem enne, akkor sem lenne semmilyen baja, úgyhogy hátrább az agarakkal.

  4. pusssh szerint:

    kilgor, nyugi, ne most siess patkányméreggel kiirtani a rusnyákat, mert ha sikeres leszel a környéken, te is mész a karanténba!

    Csodálatos ez a szociáldarvinista össznépi szolidaritás az öregek, betegek, bajba jutottak ellen!

  5. Gary Ridgway szerint:

    A nyugdíjasok, gyanítom, hogy közel 60%-a mostanság nem ezt veszi igénybe, mert egész nap kint látom őket, hogy egy részük milyen új autóval jár, volt ideje összespórolni rá. De az aktív korosztály meg vigyázzon rájuk? Nagyapótól ismét egy jól megcsúsztatott mellédumálás. Nézze már meg, hogy egy futárcég, vagy cégek mennyiért is szállítanak ki. Gondoltam, mikor kattintottam, hogy talán egy jó ötletet olvashatok, buktam… Amennyiben valami futárszolgálati árat hoztak volna ki, akkor az ötlet maga még jó is lehetne.

  6. Horváth János szerint:

    Ugye ti is reménykedtek abban, hogy lesztek nyugdíjasok? Én meg biztos vagyok, hogy ti
    sem lesztek se jobbak, se rosszabbak mint a mostaniak.

  7. pusssh szerint:

    Nem Ridgeway, az öntudatos, győzedelmes aktív yuppie korosztály csak lökdösse le őket továbbra is az útjából. Minek él még az ilyen haszontalan idétlen? Pláne, ha még nem is nyomorog, pedig úgy illene.

    Elegem van már ebből az embertelen, alpári hozzáállásotokból! No, de majd a gyerekeitek megtanítanak rá, milyen ez…

    Ahogy H.J. mondja: ti sem lesztek jobbak. Rosszabbak még lehettek.

  8. Gary Ridgway szerint:

    pussh!
    Ne csúsztass, kérlek, értelmesebb ember vagy Te ennél.
    Adott nekik 3 óra hossza. Szerintem, ha Te is naponta látnád, hogy mi megy a városban, akkor átértékelnéd mindazt, amit leírtál. Az Operatív Törzs is észrevette a jelenséget, szóval erről ennyit. Az, hogy milyen autóval mászkál, ott az előzömben leírva, értelmezd újra. Azonban egyet szögezzünk már le. Amennyiben én be tudom tartani a játékszabályokat, – akik mindenkire íródtak – akkor másnak is be kell tudni tartania és itt a pont.

  9. Horváth János szerint:

    Vegyétek figyelembe a nyugdíjasok vásárlási szokásait is. Közülük sokan mindent a legolcsób-
    ban akarnak megvenni, és ezért hajlandóak akár több üzletbe is elmenni. Akinek 60-80 ezer a nyugdíja, annak néhány ezer forint havi megtakarítás is sokat számít. És amennyire csökken
    a nyugdíjak vásárlóértéke, egyre többen lesznek.

  10. pusssh szerint:

    Persze, te vagy az Alfa és az Omega.
    Én is be tudom tartani a szabályokat, és bárki be tudná tartani, akármilyen értelmetlen ez az egész – bár az élet végéhez ily közel egy tavasz és nyár az utolsó lehet. Ennek csak az volna a feltétele, ha értelmesen sikerülne elmagyarázni az öregeknek, hogy miért maradjanak otthon. Például a fiatalok megkímélése céljából: ne fertőzzék meg őket, és magukra vigyázva kíméljék meg őket a velük kapcsolatos esetleges bonyodalmaktól, idegeskedéstől.
    Az ugyanis nem magyarázat, hogy formálisan szenvelegve “vigyáztok rájuk”, amikor ők nem akarnak már vigyázni magukra, csak még pár kellemes órát szeretnének ebben a kellemetlen végű világban. “Vigyáztok rájuk” gondosan, ingerülségtől remegve, hogy majd el nem jár a kezetek, vagy totális érzéketlen közönnyel és cezaromán fontoskodással, zsandár-hangnemben, megvetve az utálatos vén trotlit, aki csak útban van. Ez nem óvás és gondoskodás, hanem érzéketlen önzés és bántás. Az öregek észlelnek ám dolgokat, és kajánok meg gonoszak is tudnak lenni, mint a gyerekek: dafke rosszalkodnak azzal, aki nem nézi őket embernek.
    Fogd föl, hogy az élet nem kizárólag evés-ürítés és alvás-bódulat egy hideg (mert a távfűtéses lakásokban kora reggeltől késő estig fűtetlen) kóterben, amikor odakinn kicsattan a tavasz. Ehhez az élethez senki nem ragaszkodik. Közeles reményről, jövőről pedig semmit sem hallanak, csak bizonytalan huhogást, jó szót sem hallanak, csak pattogást és sürgetést. Nekik már kevés holnap lesz, nekik ma volna még élet. Adjatok nekik célt és értelmet a várakozáshoz, önfegyelemhez. Például azzal, hogy úgy viselkedtek, mintha volna (vagy lett volna valaha) apátok és anyátok.

  11. pusssh szerint:

    Föntiek Ridgewaynek írodtak – és mindenkinek, aki ezt az önkéntes lágerfelügyelő cseszegetést műveli.

Itt lehet hozzászólni !