Újabb szájmaszkokat oszt majd a csepeli férfi

Csepeli Hírmondó

Papp Lászlónak hívják azt a csepeli férfit, aki csütörtökön a Tölgyes utcai házának a kerítésére akasztott ki nejlonzacskókban több tucat jó minőségű szájmaszkot, amelyeket bárki ingyen elvihetett. Még aznap elfogyott az összes, de hamarosan újabbakat tesz ki a kerítésére, hogy a járvány idején így segítsen az embereknek.

Papp László lapunk munkatársától tudta meg, hogy akcióját nem csak Csepelen, hanem jószerével az egész országban nagy elismeréssel fogadták. Most csak ritkán van ideje a közösségi oldalakat böngészni. Jótékony tettét lapunk beszámolója után több országos lap is hírül adta.

Papp László jelenleg szabadúszóként dolgozik a Lélekgyógyító Alapítvány munkatársaként. A koronavírus betegség magyarországi terjedése óta minden egyéb tevékenységét felfüggesztette, és csak a járvány sújtotta magyar emberek megsegítésével foglalkozik. Gyakran utazik Szlovákiába, illetve vidéki magyar városokba, hogy intézze a szájmaszkok varratását és szétosztását. Csütörtök volt az első nap, hogy a Tölgyes utcai házának kerítésére is kitett jó pár szájmaszkot. Aznap összesen 140 darabot vittek el az emberek.

„A Lélekgyógyító Alapítvány keretében egy szlovákiai magyar településen, Vágfarkasdon varrják magánszemélyek, idős asszonyok ezeket a maszkokat. Jó minőségű anyagból készülnek, amúgy bárki meg tudná csinálni. Keresünk is embereket, akik szintén vállalnának varrást. Nagy a kereslet a védőeszközök iránt. A napokban Nyíregyházán is jártam, hajléktalanoknak szállítottam maszkokat.

Itthon, Csepelen megint szétosztok annyi szájmaszkot, amennyit csak tudok. Kiteszem a kerítésre, és viheti el bárki ingyen. Hamarosan újra elutazom Szlovákiába. A mostani feszült helyzetben fontos, hogy az emberek érezzék a törődést, a lelki támogatást és szolidaritást. És nekem is jóleső érzés, hogy örömet szerzek másnak, bárkinek” – mondta Papp László.

Csarnai Attila Facebook-oldalán Papp hozzátette:

Sajnos már csak ez a három szájmaszk maradt. Ma 30-40 db-ot tudtunk ingyen szétosztani. Egyelőre Szlovákiából nem tudunk behozni, mivel külföldi állampolgár nem jöhet be. Budapesten még két helyen készítenek, de azt a környezetükben ki is osztják.

Amint tudjuk folytatni a terjesztést, azonnal értesítést teszünk közzé.

#LélekgyógyítóAlapítvány

Csepeli Hírmondó

4 hozzászólás “Újabb szájmaszkokat oszt majd a csepeli férfi” bejegyzésre

  1. Bagoly szerint:

    Megható és példás cselekedet !
    Kérem a mindenhatónkat segítse Öt !

  2. Aggastyán szerint:

    Jó lelkű ember! 🙂 Köszönjük szépen! 🙂

  3. Lennox szerint:

    Tisztelt uram! Köszönet Önnek ezért! 👌

Itt lehet hozzászólni !