Jó reggelt Csepel pénteken is! – Kijárási korlátozások lesznek szombattól

Csepel.info

Március 27-ére, péntekre virradóra 300-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 34-en már meggyógyultak. Orbán Viktor kéthetes kijárási korlátozást jelentett be szombattól. Csepelen már reggel javában folyt a közterületek fertőtlenítése, amit Borbély Lénárd polgármester vezetett be. A Városgazda munkatársait láttuk reggel fákat és virágágyásokat locsolni is. Videónk alatt most is az Info rádió hírei mennek.

Pénteken hosszabb utat tettünk, a Késmárki-Széchenyi-Kossuth-Szent Imre tér-Rákóczi-Ady-Táncsics útvonalon jártunk, ám “benéztünk” a piachoz is, a Rákóczin pedig elmentünk a sétáló utcánál. A csepeli önkormányzat munkatársai már mindenhol dolgoztak.

Hazánkban a járvány a csoportos megbetegedések szakaszában van, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár – írja a Koronavirus.gov.hu.

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök azt mondta:

ez nem kijárási tilalom, az intézkedés ésszerű és arányos, a boltba, gyógyszertárba, orvoshoz, munkába továbbra is lehet járni.

Csepel.info

3 hozzászólás “Jó reggelt Csepel pénteken is! – Kijárási korlátozások lesznek szombattól” bejegyzésre

  1. Czingli József szerint:

    T.Polgármester Úr! Maszk,gumikesztyű,kézmosó nem kapható.Szombaton talán osztanak vagy vehetők ezek a piacon?Az országos tisztifőorvos tájékoztatója szerint nem kötelező és nem mindenkinek ajánlott./kivéve Csepelt?/Kérem szíves válaszát.

  2. Béla szerint:

    Sál, kendő, kesztyű minden háztartásban van. Ne legyenek már ennyire bénák Czingli úr.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Béla!
    Komolyan ez a hozzáállás maszk ügyben Nálad is? 🙂
    Amiket felsoroltál, annál a porzsák, vagy a légszűrő is többet ér, de nem Sierra Leone-ban vagyunk.

Itt lehet hozzászólni !