Orbán: Az idősek maradjanak otthon!

Pesti Srácok

Orban Viktor radio

Magyarország még mindig a csoportos koronavírus-megbetegedések szakaszában van, nem lépett át a tömeges megbetegedések időszakába, de ez valószínűleg be fog következni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orvosprofesszorok véleménye is az, hogy a fertőzés nagy arányú megnövekedése nem kerülhető el, de a lassítása lehetséges – közölte a kormányfő, hozzátéve: azért kell lassítani a folyamatokat, hogy az egészségügyi ellátórendszer képes legyen befogadni a súlyos eseteket. Arról is beszélt, hogy mindenből van elegendő eszköz a mostani fertőzési szinthez, de mivel nagyobbra készülnek, ezért többet kell vásárolni az eszközökből, mint amennyi az adott pillanatban szükséges.

A kollektív védekezést megszerveztük. (…) Ma egy védekezésre berendezett állapotban lévő közösség a magyarok közössége

– fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve: “van egy rendes katonai tervünk a védekezésre, felállt az ország a védekezés logikája szerint”.

Az idősekért aggódunk. Ha a járvány tömegessé válik, akkor az idősek kerülnek a legnagyobb bajba. Nem lenne helyes, ha mi, fiatalok kezdenénk kötelező rendszabályokat hozni az időseknek, de kérni talán szabad.Mindenkit arra kérek, hogy az idősek maradjanak otthon, gondoskodunk az ellátásukról

-mondta Orbán Viktor. Az ország és a hatóságok felkészültségéről szólva a miniszterelnök megnyugtatta a hallgatóságát.

Van egy rendes katonai tervünk a védekezéshez. Az ország felállt a védekezéshez

– fogalmazott Orbán Viktor.

Fontos, hogy az ország dolgozzon, fenn kell tartani ezt az állapotot, hiszen ha munka van, minden van. Ez persze nem könnyű, otthon kell maradni a gyerekekkel és más helyzetek alakulnak ki, de segítünk a cégeknek, hogy ne bocsássák el az embereket, hogy a munkalehetőségek ne vesszenek el, hogy megvédjük a munkahelyeket

– emelte ki a kormányfő, aki a legfontosabb feladatnak az emberek munkában tartását és a családok becsődölésének elkerülését nevezte.

Egy évben a teljes hazai kamatfizetés 3600 milliárd forint, tehát egy óriási összegről van szó. A második intézkedés az érzékeny ágazatok beazonosítása volt: beazonosítottuk a nagy bajba került ágazatokat és járulékfizetési könnyítést rendeltünk el számukra, megsegítettük őket. Ebbe a körbe újabb ágazatok is bekerülhetnek.

– összegezte Orbán Viktor a kormány által már bevezetett intézkedéseket.

Forrás: MTI, Pesti Srácok

Itt lehet hozzászólni !