Ez a helyzet Csepelen pénteken

85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

Csepel.info

Március 20-án, a kényszerű iskolabezárás ötödik napján is megkaptuk a csepeli videónkat, ám más útvonalon, mint eddig. A 8:40 perc körül induló felvételen a Hollandin, Szent István és a Kossuth Lajos útvonalon haladt végig a kameránk, és természetesen körbement a Szent Imre téren is.

A Hollandin pénteken reggel gyér forgalom volt (látható egy útépítési munkát kezdő csapat is), a Szent Istvánon és a városközpontban már nem. Az árkádoknál egy motoros hajtott a járókelők között, ami finoman szólva sem szép dolog. Több a kesztyűs vagy kesztyűs-maszkos járókelő mint eddig, az emberek pedig kerülik a sokaságot. A gyógyszertáraknál most is van sor, a postánál is, de kisebb, mint csütörtökön. A sort egyébként sem lehet kikerülni, hiszen az épületekbe csak egy-egy embert engednek be.

Péntek reggelre újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A mai naptól megjelentek az utcákon a rendőrök mellett a katonák is, a nemzetgazdasági szempontból fontos cégeknél pedig a katonaság beleszólhat a cégek irányításába.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 10 iráni, 1 brit, 1 kazah és 73 magyar állampolgár. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! – fogalmaz a Koronavirus.gov.hu oldal.

Itt lehet hozzászólni !