Fontos információk a csepeli intézkedésekről

csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester Facebook bejegyzésében számolt be a koronavírus-járvány kapcsán eddig meghozott kerületi rendelkezésekről.

Az iskolai ügyelet kapcsán arról tájékoztatott, hogy ma, azaz március 16-án egyetlen tanuló sem jelent meg az intézményekben. Az óvodákban és a bölcsődékben a mai naptól szintén elrendelték a rendkívüli szünetet. „A szülők fegyelmezettek, az óvodákban 2294 gyermekből mindössze 120 gyermeket vittek be, a bölcsődékben pedig a 384-ből 25 gyermeket” – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy szerdától összevontan fognak működni a kerületi bölcsődék, óvodák és iskolák is.

Március 16-tól a hatvan év feletti dajkákat, óvónőket és ezen intézményekben dolgozó hasonló korú kollégákat mentesítik a munkavégzés alól, szerdától az 50 év feletti kollégákkal szemben is ugyanígy járnak el. A polgármesteri hivatalban és az önkormányzat intézményrendszeriben, cégeiben a személyes ügyintézést beszüntették. Telefonos és e-mailes ügyfélfogadásra van csak lehetőség.

A polgármesteri hivatalban a hagyatéki és az anyakönyvi szolgáltatásokat a kijelölt hétfői napon lehet személyesen intézni.

Az önkormányzati rendezvényeket leállították, a nyugdíjasklubok önkormányzati intézményekben való működését felfüggesztették, a kisebb létszámú klubok, sportegyesületek tevékenységére továbbra is van lehetőség.

Az önkormányzat által alapított és támogatott Csepeli Utánpótlás Sportegyesület március 16-ától az edzéseit felfüggesztette.

A rendelkezés szerint a 65 év feletti orvosokra kiemelt figyelmet kell fordítani, ez azt jelenti, hogy betegekkel nem találkozhatnak. A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és az egészségügyi szolgáltatás tekintetében a gyógytorna, fizikoterápia és a gyógymasszázs szolgáltatások, ellátások március 16-ától szünetelnek. A fogászatokon kizárólag sürgősségi eseteket fogadnak. A gasztroenterológia azért szünetel, mert ott nincs 65 év alatti szakorvos a kerületben. A terhesgondozás korlátozottan, de működik tovább.

A védőnői szolgálat telefonon lesz elérhető, a védőnők az újszülött csecsemőkhöz ki fognak látogatni. Továbbra is működik viszont a sebészet, traumatológia, a kardiológia, az onkológia, az endokrinológia, fül-orr- gégészet és az orvosi ügyelet. A bőrgyógyászat és a reumatológia korlátozottan működik a mai naptól. A rendeléssel kapcsolatban naprakész információkat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat honlapján, a www.tiesz.hu oldalon lehet elérni.

Borbély Lénárd a videó végén megköszönte a fegyelmezett együttműködést. „Ne keltsünk pánikot, de készüljünk fel és tegyünk meg minden olyan óvintézkedést, ami a közös biztonságunkat, az egészségünket, a családjaink megvédését szolgálja” – zárta sorait a polgármester.

csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

A koronavírus kapcsán az Operatív Törzs javaslatai és a Kormány döntései alapján a következő fontos önkormányzati döntéseket hoztuk. Kérem, olvassák el figyelmesen és legyenek segítségünkre az állampolgárok tájékoztatásában. Az intézkedések március 16-án lépnek hatályba és visszavonásig érvényesek.

• Az önkormányzati óvodákban és bölcsődékben hétfőtől kezdve rendkívüli szünetet rendelünk el. A rendkívüli szünet alatt – a nyári szünethez hasonlóan – ügyeleti rendszert működtetünk. Az iskolákban az ügyeleti rendszert a Dél-Pesti Tankerület ugyanilyen módon működteti. Arra kérjük a magán és egyházi fenntartású intézményeket, hogy hasonlóan járjanak el.

Az ügyeleti rendszer a hétfői és keddi napon az összes intézményünkben működik, szerdától pedig összevontan folytatódik. Az étkezések lemondásáról központilag gondoskodunk.

Az ügyeletet igénybevevők számára az intézményekben az étkezést biztosítjuk.

Az ügyelet biztosítása ellenére arra kérjük a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye be az intézményekbe a gyermekét!
Az elrendelt rendkívüli szünet alatt a halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek az étkezést a szünidőkben megszokott módon biztosítjuk.
Az óvodákban és bölcsődékben a 60 év feletti munkatársainkat mentesítjük a munkavégzés alól.
Az intézmények zárása alatt a teljes fertőtlenítésről gondoskodunk.

Az iskolai és óvodai beiratkozások várhatóan április végén zajlanak, ügyeleti időben. Erről a későbbiekben részletesebben is adunk tájékoztatást.

• A Polgármesteri Hivatalban hétfőtől az ügyfélfogadást felfüggesztjük. Az anyakönyvi eljárási ügyeket és a hagyatéki ügyeket előzetes telefonos bejelentkezés alapján, ügyeleti rendben, minden héten hétfőn, 13:30-17:30-ig végezzük. Minden egyéb hivatalos ügyben kérjük, elektronikusan és telefonos úton járjanak el az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: 1/427-6100

E-mailek:

adóügyi iroda: adougy@budapest21.hu
hagyaték: hagyatekiugyek@budapest21.hu
családtámogatás: csaladtamogatas@budapest21.hu
anyakönyvi iroda: anyakonyv@budapest21.hu
KCR: kcr@budapest21.hu
főépítészi iroda: foepitesz@budapest21.hu
városrendezés (környezetvédelem, utak, közterülethasználat): kozterulethasznalat@budapest21.hukornyezetvedelem@budapest21.hukozutkezelo@budapest21.hu
intézményfelügyelet (oltások): intezmenyfelugy@budapest21.hu
jogi csoport (társasházak): jegyzo@budapest21.hu
kereskedelem: kereskedelem@budapest21.hu
birtokvédelem: birtokvedelem@budapest21.hu

• A Csepeli Strandot és a Posztógyár utcai Tanuszodát hétfőtől bezárjuk.

• A Rákóczi Kert – Családok Parkja egyelőre nyitva marad. Abban az esetben, ha a forgalma a jó időre és az intézmények zárására tekintettel jelentősen megnövekszik, a bezárást elrendeljük.

• A Csepeli Piacot nem zárjuk be, de arra kérjük a lakosságot és a családokat, hogy az idősebb emberek, kifejezetten a 70 év felettiek, ne menjenek oda vásárolni. Arra kérünk mindenkit, hogy segítsük ebben családtagjainkat, szomszédainkat, ismerőseinket.

• A Humán Szolgáltatások Igazgatósága ügyeleti rendszerben tart ügyfélfogadást, előzetes telefonos bejelentkezés alapján minden hétfőn és szerdán 9-12 óráig.

Telefonszám: 1/425-2408
Krízis telefonszám (éjjel-nappal hívható): 06-20-518-9150

• A Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. ügyfélfogadását felfüggesztjük. Kérjük, itt is telefonon és elektronikusan járjanak el az alábbi elérhetőségeken.

Telefon: 1/278-58-48
e-mail: info@varosgazda.eu

• A Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda igazgatóságának elérhetőségei:

Telefon: 1/211-3341
e-mail: ovodavezetes@csepelgszi.hu

• A Dél-Pesti Tankerületi Központ elérhetőségei:

Telefon: 1/795-8211
e-mail: delpest@kk.gov.hu

• A kerületi kormányhivatal korlátozottan, csak fontos és sürgős ügyekben jár el. A lejárt személyi okmányok automatikusan a veszélyhelyzet végéig érvényben maradnak. Az ügyfélkapus regisztrációt továbbra is csak személyesen lehet elvégezni.

További információk a 1818-as telefonszámon, valamint a kormanyhivatal.hu/budapest oldalon.

A koronavírussal kapcsolatban további pontos és hiteles tájékoztatást a www.koronavirus.gov.hu oldalon találnak.

Kedves Csepeliek!

Kérem a támogató együttműködésükét, türelmüket és megértésükét. Aki csak tud, segítsen az idősebb embereknek, vigyázzunk rájuk, családjainkra és magunkra!

Végül, de nem utolsósorban szeretném köszönetemet kifejezni azoknak a csepeli egészségügyi dolgozóknak, akik mindent megtesznek a kerületi lakosok biztonságáért. A lakosoktól pedig azt kérem, hogy védjük és óvjuk az egészségügyben dolgozókat, csak indokolt esetben keressük fel őket.

Csepel, 2020. 03. 14.

Borbély Lénárd
polgármester

18 hozzászólás “Fontos információk a csepeli intézkedésekről” bejegyzésre

  1. Csepeli Kérdező szerint:

    A leggazdagabb cseh állampolgár, Petr Kellner egyébként saját zsebből 120 tonna egészségügyi felszerelést vásárolt (köztük milliónyi maszkot és sok gyorstesztet is) Spanyolországban és Kínában, melynek szállítása a cseh légierőtől függ. Babis egykori agrárkonszernje, az Agrofert 500 ezer liter fertőtlenítő gyártására különített el pénzt, a fertőtlenítőt szintén az egészségügyi minisztérium rendelkezésére fogják bocsátani.

    Mészáros Lőrinc jelentkezését várjuk…

  2. Nagyapó szerint:

    Közép-Kelet Európa leggazdagabb 100 embere között nincs magyar (a cseh Kellner a 33. helyen áll).
    A leggazdagabb magyar Várszegi Gábor, akinek vagyona 228 millió dollár, azaz 7364 mFt.
    Csepeli Kérdező szemét hozzászólását neki címezze!! De az Altus Rt. (Gyurcsány(i)-Dobrev cég) mennyit adakozott?

    Különben Mészáros Lőrinc már felajánlott 1 milliárd Ft-ot szabadon felhasználható karitatív célra!
    (Mészáros Lőrinc adta az utolsó 120 milliót Levente 700 milliós gyógykezeléséhez)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Volt miből, öreg.

  4. pl szerint:

    “Közép-Kelet Európa leggazdagabb 100 embere között nincs magyar (a cseh Kellner a 33. helyen áll).”
    Kérném magyarra lefordítani… Milyen lista, mire példa ez a cseh…

    “A leggazdagabb magyar Várszegi Gábor, akinek vagyona 228 millió dollár, azaz 7364 mFt.”
    NEM azaz! Számoljunk… 228*308=70224 millió (70Mrd) melyiket gondolnád nagy számnak Lölöhöz képest?
    Várszegi Gábor hogy kerül ide?

    Nemzet Mészárosát összehasonlítod bárki halandóval… vicces, ő legfeljebb OgV-hez hasonlítható, hisz az ő kreálmánya…

  5. Gary Ridgway szerint:

    Viktor mit szeretett volna a Facebook-on?
    Ez nem jött össze, de semennyire.
    Felvenni és feltölteni?
    Ennyi idő alatt azon is túl lett volna.
    Komolytalan… 🙂

  6. Gary Ridgway szerint:

    15:41 van…
    Sehol a “Replay”, tehát annyira nem volt fontos?
    Lépek…

  7. Nagyapó szerint:

    pl (szerda – 08:46). Ha valamit nem tud, nem fogom oktatni, ajánlom az M5-öt. Várszegit a lengyel (nem fideszes) Wprost nevű lap tette a listára!
    “Számoljunk…” elárulom, hogy 1$=318,48 Ft, tehát 228×318,48=72613 Ft (az árfolyam naponta változik). Ennyit a pontosságról, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a Gyurcsány-Dobrev páros mennyit adományt ad az Indonéziába kimentett vagyonukból?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Gary Ridgway szerint:

    …még mindig csak az ÖT ország szerepel a beutazás tekintetében kockázatos államok listáján! A reptéren továbbra sincs ellenőrzés a listán nem szereplő országokból érkezőkkel szemben, sőt karantén sincs! Önkéntes karantén van. Ez ugye még mindig csak vicc???

  9. pusssh szerint:

    Ridgway,
    Sok vicces országban még ennyike ellenőrzés sincs. Szlovénia is merő viccből leállította a tesztelést.
    (Nem mindenki eszi meg a kefét…)

  10. Gyula szerint:

    Nézted a lakosságra vetített számokat is, vagy csak beálltál a sorba?
    Leléptem innen is…

  11. pusssh szerint:

    Aha. Hát nézzétek a számokat! Egyebet se látni. A számok, azok számok.

  12. Tóth kati szerint:

    Tegyük össze a kezünket és becsüljük meg,hogy Magyarország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják!Mi lenne most velünk gyurcsánnyal,lamperttal,horváth ágikával,szekeres imrével,falus vödrö ferenc volt Ántsz vezérrel?
    Fogjunk össze ,biztassuk egy mást,át fogjuk vészelni,ki fogunk lábalni ebből!Ne hallgassunk az uszítókra,rémhír terjesztőkre!A Miniszterelnökünknek higgyjünk és át fogjuk vészelni.Tegyük azt,amit a SZAKEMBEREK mondanak!Hajrá Magyarország,hajrá Magyarok!!!

  13. Qqriq szerint:

    Az országot meg kell védeni és felvenni a harcot a vírussal szemben, ezért itt az ideje bevetni a katonaságot!

  14. pl szerint:

    Örülök, h sikerült a nullákkal az az izé… megszámolás.
    De! Megismétlem, milyen lista az, ahol (most már szerinted is) 70 milliárd forinttal szerepel a leggazdagabb magyar??!!
    A Nemzet Mészarosának is van vagy 3-400milliárdja… ÉRTED-e? vagy lehet, h ö nem magyar?

    Te állandóan részeg vagy, esetleg annyi troll megbízásod van, h nem érsz rá elolvasni, amit te és mások írnak…(régóta sejtjük, h nem is érdekel, fizetséged nem függ attól)

    Külön köszönet, h megvilágosítottál bennünket, h a lengyel (nem fideszes) Wprost nevű lap PONT annyit ér, mint az M12345X, az MTI, az Origo, az 500 lapotok, a Hír TV-tek…
    Ezt valóban nem tudtuk (bár azt sejtettük, h az a lap nem Fideszes… 🙂 )

  15. pl szerint:

    Tudja valaki h senior elmeháborodottunk és Tóth kati, talán együtt isznak? Vagy egy helyre járnak kezelésre?

  16. Nagyapó szerint:

    Egy béka IQ-jú “pl” brekeg hülyeségeket! No de mit várjunk egy dk-stól? Hazudnak és össze-vissza locsognak, mint pojáca főnökük!
    Arra viszont nem válaszolt, hogy a kedves vezetőjük – fletó – mennyit áldoz Indonéziába kimentett vagyonából az egészségügyre?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. pl szerint:

    Aranyhalak, ti akik áhítattal tekintetek a fenségre, minden igazság atyjára! Szerintetek, ha Polt nem talál semmit, az nem gyanús?
    A lassan 15 éves hazugságra (már annak idején is hajmeresztő volt)meg akkor érdemes visszatérni, ha elszámoltok a székházzal, és ha megtudhatjuk, a ti rengeteg delegációtok, kapcsolatépítésetek, kereskedelmi kirendeltségetek a világban mennyibe kerül… De ugye azt nem tudhatjuk meg?
    Hazugságaitokkal annak ellenére nem tudtok 14 éve mit kezdeni, h azóta az államigazgatás MINDEN területén csimbókok vannak, akik kiloptak mindent amivel segíthették gazdátokat.
    DE NEM VOLT SEMMITEK, és MOST SINCS!
    Iszogassatok Tóth katival… 🙂

  18. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Tel.:1357, próbálkozzanak!🙂
    Cáfolják meg azt, hogy ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !