Az 1848-49-es magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

csepel.hu

Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóján koszorúzási ünnepséget rendeztek Petőfi Sándor szobránál a Görgey Artúr téren március 15-én. A csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző helyezett el koszorút.

A pártok, illetve helyi szervezetek részéről a Buckai Szövetség, a Demokratikus Koalíció, Fidesz-KDNP, az LMP, a Momentum, valamint a nemzetiségi önkormányzatok képviselői koszorúztak. A koronavírus-járványra való tekintettel a résztvevők egymástól biztonsági távolságot tartva hangosítás nélkül hallgatták meg, illetve énekelték el közösen a Himnuszt.

A polgármesteri hivatalban adták át a Csepel Szolgálatáért Díjat azoknak, akik jelentős mértékben hozzájárultak Csepel fejlődéséhez, az intézmények magas színvonalú működtetéséhez. Díjat kapott dr. Babics Sarolta, Hermann-né Laboncz Etelka, Rohoska Zoltán, Samu Ferenc, dr. Vincze Anikó és Virág Ágnes.

Dr. Babics Sarolta, avagy ahogyan Csepelen ismerik, a Saci. A Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház vezetőjeként egy valódi „intézmény” az intézményen belül. Noha maga is nyugdíjas, a mindennapokban hihetetlen energiával és kitartással szervezi és vezeti a ház életét, a programokat. Mindenkihez van jó szava, végtelen empátiával fordul az idősebb korosztály felé. A Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház az elmúlt években valódi közösségi térré vált. Kollegáival együtt második otthont teremtett a nyugdíjasok számára.

Hermann-né Laboncz Etelka 1981 óta él és dolgozik a kerületben. Elhivatott óvodapedagógusként végzi a munkáját a csepeli családok óvodás korú gyermekeinek neveléséért, fejlesztéséért. Óvodapedagógusi diplomáját követően folyamatosan magas szinten képezte magát tovább. 2015 óta a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda koordinációs intézményvezető-helyetteseként vesz részt az új szervezeti keretek kialakításában és fejlesztésében.

Rohoska Zoltán elektronikai műszerészi szakképesítését 1976-ban szerezte. 1982-től az egészségügy területén végzi munkáját orvosi műszerészként. Immár 33 éve a csepeli egészségügy területén dolgozik: 1987-től 1995-ig a Csepeli Kórházban, 1996 óta a szakorvosi rendelőintézetben látja el feladatát. Orvosi műszerészként orvosi, orvostechnikai berendezések, műszerek javításával, az ahhoz szükséges alkatrészek beszerzésével foglalkozik, utóbb az informatikai rendszerek működtetésével kapcsolatos feladatokat is ellátja magas színvonalon, lelkiismeretesen.

Samu Ferenc 1957-ben bekapcsolódott az Ipari Tanulók Repülő és Ejtőernyős Klubjánál folyó sorköteles ejtőernyős előképzésbe. Ezzel vette kezdetét a csaknem harminc évig tartó rendkívül sikeres ejtőernyős sportolói és sportvezetői pályafutása. Első ejtőernyős ugrását 1957. augusztus 5-én hajtotta végre a budaörsi repülőtéren, és a mai napig összesen 3612 ejtőernyős ugrást teljesített. Nevéhez fűződik az 1000 méteres célba ugrás máig érvényes magyar rekordja, amely egyben világcsúcs-beállítás is. Évtizedeken át a csepeli ejtőernyős szakosztályt erősítette.

Dr. Vincze Anikó hét éve a közigazgatás különböző területein szerzett igazgatási és vezetői tapasztalat birtokában kapott Budapest Csepel Önkormányzata polgármesteri hivatalában aljegyzői, azaz hivatalvezető-helyettesi megbízást. Gyorsan megismerte az önkormányzati sajátosságokat, megszerezte a feladatellátáshoz szükséges speciális helyi ismereteket és kiegészítette szilárd alapokon nyugvó tudását mindazon új ismerettel, amely a saját magával szembeni maximalista elvárásainak is megfelel. Jó példával jár elől az állandó tanulás és képességfejlesztés gyakorlati megvalósításában.

Virág Ágnes iskolai tanulmányai befejeztével, 1981. augusztus 1-én kezdett el dolgozni a kerületünkben kisgyermeknevelőként, immár majdnem 40 éve. Szakmai munkája kiemelkedő. Az eltelt évek alatt sok kolléga tanulta és szerette meg tőle a szakmát, amely számára hivatást jelent. Munkáját precízen, odaadással, nagy elhivatottsággal végzi.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !