39-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma

Koronavírus: bezárják a kávézókat, éttermeket 15 óra után

 Koronavirus.gov.hu, Origo

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 39-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Hazánkban eddig 39 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 29 magyar állampolgár.

Orbán Viktor miniszterelnök virológus szakemberekkel egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével ülésezett hétfő reggel a koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó operatív törzs a Belügyminisztériumban, majd a kormányfő virológus professzorokkal egyeztetett a járvány megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, a koronavírus-kutatócsoport vezetője, Kemenesi Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumának munkatársa, Kis Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborvezetője, Kónya József, a Debreceni Egyetem Orvosi Mikrobiológia Virológiai Laboratóriumának professzora és Burián Katalin, a Szegedi Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi docense vett részt, a kormány tagjai közül pedig Palkovics László, Kásler Miklós és Rogán Antal – közölte a sajtófőnök.

Koronavirus.gov.hu

Koronavírus: bezárják a kávézókat, éttermeket 15 óra után

Újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben. Magyarország határait a lehető leghamarabb lezárják a személyforgalom elől. Csak magyar állampolgárok léphetnek be az országba.

Minden rendezvényt betilt a kormány. A szórakozóhelyeket és a mozikat bezárják.

Az éttermek, kávézók csak 15 óráig lesznek nyitva, amely éjféltől lép életbe

– mondta a miniszterelnök.

A kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évesek elhagyják a lakásukat, de arra kért minden idős embert Orbán Viktor, hogy ne hagyja el a lakását, mert az idősek vannak a legnagyobb veszélyben.

Forrás: Origo

18 hozzászólás “39-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Végre, hogy nemzetközileg is elismert szakemberek is be lettek vonva.
    “MAGYARORSZÁG HATÁRAIT A SZEMÉLYFORGALOM ELŐTT LEZÁRJUK”
    – mondta a miniszterelnök, és hozzátette, ez azt jelenti, hogy Magyarországra a határokon csak magyar állampolgár léphet be.
    Kérdezem, hogy miért nem lehet mindent, becsülettel leírni?
    Megvárom, hogy a reptér benne lesz-e, ahová még mindig szabadon jönnek, a nálunk súlyosabban érintett országokból a gépek.

  2. Csepeli Kérdező szerint:

    Nem vagyok EU ellenes, de miért nem fog össze az EU, és mondja, azt pl:
    – összes reptér bezár
    – összes határátkelő lezár
    – stb, stb, stb…
    Balf.szok vannak ott úgy érzem.

    Egymás után rohannak az államok, ahelyett, hogy együttesen intézkednének…

    Mi értelme ennek a lépcsőzetes elzárásnak?
    Essünk már túl a kijárási tilalmon… 2 hetet kellene kibírni. Bár e két hét tekintetében skeptikus vagyok, én 28 napra zárnék be mindenkit.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Csepeli kérdező!
    Mert ez nem államközösség, mint az USA és emiatt töketlen is ilyen helyzetben.
    Bár a lengyelek, szlovákok már meglépték.
    Itt még a spanyol, skandináv, brit járatok is repkednek?
    .
    “Arra is rákérdeztünk a Budapest Airportnál, hogy milyen ellenőrzés folyik jelenleg a repülőtéren a koronavírussal kapcsolatban. A BA elmondta, hogy a Kínából, Dél-Koreából, Iránból, Izraelből vagy Olaszországból érkező külföldi állampolgárok nem léphetnek az ország területére, az ezekből az országokból érkező magyar állampolgároknak pedig kötelező szűrővizsgálaton kell átesniük.

    A nem schengeni járatok esetében az útlevélellenőrző kapuknál minden utas útlevelét ellenőrzik. Az útlevél ellenőrzés mellett az utast kikérdezik (járt-e az utas az öt ország valamelyikében az elmúlt 14 napban) illetve szükség esetén megmérik a testhőmérsékletét és további tünetvizsgálaton esik át.

    – írták válaszukban,

    Amennyiben az utas magyar állampolgár és nem járt az öt ország valamelyikében, beléphet Magyarországra. Ha járt ezen országok valamelyikében, a fenti szűrési protokoll lép életbe. Amennyiben az utas külföldi állampolgár és nem járt az öt ország valamelyikében, további intézkedés nélkül beléphet Magyarországra. Ha járt ezen országok valamelyikében, nem léphet be Magyarország területére”

    Nekem, csak a fentiekkel van “bajom”!

  4. Gary Ridgway szerint:

    Államszövetség, bocsánat! Mármint az USA…

  5. pl szerint:

    Csepeli Kérdező szerint:
    Aranyhal!
    Szerinted ki kérdőjelez meg minden EU-s elvárást? Ki folytat szabadságharcot az EU ellen?

  6. Gary Ridgway szerint:

    Na, akkor éjféltől már nincs reptér! LIKE
    Aki akarja, számolja ki, mennyien jöhettek át simán, az erősen fertőzött országokból. Ez vonatkozik az ottaniakra és vonatkozik a magyar “kényszermászkálókra” is. 🙁

    pl!
    Most ebben igaza volt/van, mert a mai napig ez fel sem vetődött az EU-ban, nehogy csóró cégek lepadlózzanak, mert ugye egy légitársaság lehet fontosabb, mint egy járvány. Mást nem tudok elképzelni, hogy ezzel eddig ment a huza-vona.

  7. Qqriq szerint:

    Nem csoda, hogy tovább terjed a járvány, hiszen újabb 13 migráncs nem bírt magával. És hányan lehetnek még, akik nem tartják be a járványügyi előírásokat… Tudjuk, hogy az irániaknál szokás Khomeini ajatollah fényképét az ágy felett a falra szegelni vagy az éjjeli szekrényre tenni, talán ez részben magyarázat lehet az erőszakosságukra.

  8. Gary Ridgway szerint:

    Qqriq!
    Az elmúlt 24 órában 40 MAGYAR volt, aki nem tartotta be! (forrás:sajtótájékoztató)
    Na, ehhez mit szólsz?

  9. Tóth kati szerint:

    Gyurcsány otthon felállított egy aperitif törzset,ott adja elő épületesen hülye ötleteit.És ez miniszterelnök lehetett Magyarországon.

  10. Gary Ridgway szerint:

    Katika!
    Nézegesd akkor!

  11. Csepeli Kérdező szerint:

    Gary,
    A reptér fogadja továbbra is a járatokat, csak magyarok léphetnek be az országba.

  12. Gary Ridgway szerint:

    …hogy így írod… 🙁
    A legfertőzöttebb országokra továbbra sincs tilalom, frankó félmegoldás.
    Gondoltam, hogy a cargo megy, a személyforgalom meg lakat.
    De abban lenne logika, így meg hozzák tovább be a kórságot?
    Dráma…

  13. Gary Ridgway szerint:

    https://www.prg.aero/en/flight-information#/odlety
    A csehek sem teljesen zártak, ők hazamehetnek, de ki már legalább nem.

  14. Kanos Morgan szerint:

    Kukorikú, te milyen tudatmódosító szert tolsz?

    Délelőtt az autóból a következőkez láttam: kertes övezetben semmi mozgás, a Kossuthon szinte csak nyuggerek, ugyanúgy jönnek-mennek a napi rutinjuk szerint kenyérért satöbbiért, mintha nem lenne semmi gond… Anyósomék és testvérem, akik voltak ma élelmiszert venni, ugyanerről számoltak be. Figyeljünk az idős rokonokra, beszéljünk velük, és vásároljunk/menjünk a gyógyszertárba helyettük.

    Biztos álruhás migráncsok… Ugye te marharépa Kukorikú, basszál valamit magaddal, mert az agymenéseiddel nem segítesz.

  15. pusssh szerint:

    A nyuggerek jórészt magukról gondoskodnak most (aki még tud mászni), mert a fiatalok a munkahelyi korlátozások-átállások és gyerekelhelyezés miatt rohangásznak éppen a falon, az öregjeik meg próbálnának segíteni, vagy lkegalább nem jelenteni nehezítést az életükhöz.

    A nyuggerek egyébként is érthetően vannak besózva: minden szakértő és celeb és celeb szakértő meg az egész média egyebet se tesz, mint percenként biztosítja őket arról, hogy halálra vannak ítélve. Ilyenkor az életösztön feltámad a félholtban is.

  16. Gary Ridgway szerint:

    pussh!
    Nálad a pont!
    +1!

  17. pusssh szerint:

    Azért is futkorászik kint mindenki, mert a távfűtőműveknél elkezdődött a tavasz: amikor kint nincs nagy hideg, odabent lesz. Valamiért a durva zimankóban megfelelő fűtés enyhe időben hagyományosan jégveremmé változik.
    A megfázító program különösen nagy segítség a járvány megfékezéséhez, amikor is az emberek ahelyett, hogy a napon, langyos levegőn mozognának, járványvédelmi okból egyre nagyobb tömegben kényszerülnek otthon kuksolni a jeges odvakban, azzal a meghagyással, hogy szellőztessenek sokat (ami persze a hideg fűtőtesteket nem melengeti meg).
    Mi mást is tehetnének: esznek. Unalmukban, szorongásukban, a hideg ellen. És híznak.

Itt lehet hozzászólni !