Nosztalgikus hangulatban Csepel útjain

Mr.Gabee, Csepel.info

Az ominózus 52-es busz a Szent Imre téri busztárolóban

Biztosan többen meglepődtek azon, amikor csütörtökön délután egy 52-es feliratú Ikarus buszt fedeztek fel a Kossuth Lajos utcában. Szerkesztőségünk egyik kedves olvasója egy gyönyörűen felújított solo Ikarus autóbusz boldog tulajdondonosa.

Többünk nevében is beszélhetünk, amikor kimondjuk, sok királyerdeinek nagyon hiányzik az 52-es autóbuszvonal. A jelenleg közlekedő 148-as vonalnak pozitív tulajdonsága, hogy közvetlenül érünk el számos kerületet, illetve a Kőbánya-Kispesti végállomást, de ezzel szemben negatív, hogy a hosszú vonal miatt gyakran forgalmi akadályba ütközik.

Amennyiben olvasóinknak is vannak nosztalgikus élményei az 52-es autóbusszal, írja meg a fórumba.

13 hozzászólás “Nosztalgikus hangulatban Csepel útjain” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    Az a vízzel teli valami a busz előtt az kátyú vagy lövészárok?

  2. Larsen-Nielsen szerint:

    Téves a tábla: helyesen Csepel, Hollandi út. Anno ez a viszonylat
    természetesen csuklós (Ikarus 280) volt. Elég sokáig Csepelen ez
    indult utoljára (éjfél előtt) a Szent Imre térről: az utolsó HÉV-ről
    már csak erre lehetett átszállni. A 179É éjszaki járat pedig csak
    a 2. sz. postáig közlekedett (pláza melletti megálló). Egy élmény volt…

  3. Nosztalgia52es szerint:

    Nekem az az emlékem van meg, hogy a Mátyás iskolába jártam, s mindig, jó korán ezzel a busszal mentem be, Szent Imre téren, ahol felszálltam rá, talán a mai 138-as busz indulójából indult anno a járat. Mivel egyik barátom mindig jó korán, talán fél7-7 körül már beért iskolába, szerintem valahogy 6 óra körül már útnak indultam. Ahogy a 280asok dübörögtek a Szent Imre téren, az felejthetetlen mai napig a számomra.

    Emlékszem, hogy siettem mindig az 51-es buszhoz, iskolavégzés hazaútjánál. VOlt sok alternatíva, de az utolsó években már inkább kisétáltam /vagy kifutottam/ a 151-es buszhoz, a Rákóczi kerthez.

    Boldog Karácsonyt: földes, aszfaltmentes rész az, azt ide-oda süllyed, hepehupás.
    Larsen-Nielsen: hétvégén szóló, 260-as Ikarus volt. Azért is, meg helyadottságok miatt is van jó pár olyan megálló, ahova csuklós nehezen fér be, pl. Csepeli Mátyás utca megálló.

  4. Csepeli Kérdező szerint:

    Mr Gabee-t iskolázzuk már be egy magyar nyelvtan iskolába…. Gyűjtsünk neki aláírást és pénzt, hogy végre megtanuljon fogalmazni!

    “Szerkesztőségünk egyik kedves olvasója…”
    Nem a szerkesztőséget olvassa, hanem a weboldalt…

  5. Lili Züllig szerint:

    52-es busz? Hát jártam a Szárcsába is, aztán így keveredtem az 52-es buszra. Mindig másképp mentem suliba. Imádtam mikor a lakatot mindig nyitogatták a Szt. Imrén a buszinduláskor, jöttek vissza szünetről a benti Épületből. Én voltam annak az Emeletén, az Irányítóban, Nagymamám bevitt oda 91′ körül…Én azt szerettem mikor üres volt a busz hátul, lehetett a hupákos úton úgy ugrálgatni a sarokba. Szerettem felülni a korlátra a hátsó felszállónál, vagy csak felhúzogatni magam a bőrfogón. Imádtam kirakni a fejem ablakból, megláttam valakit, ment a köszönés, és gyerekként várni, míg elérem a jelzőt, hogy ÉN JELEZHESSEK, mert én már nagy vagyok…

  6. lakos szerint:

    Csepeli Kérdező;

    Engedd el, ez az ember retardált marad. 100 cikkből 100 – amihez köze van – hemzseg a hibáktól.
    Azt nem értem hogy van indíttatása egy ilyen egysejtűnek billentyűzet mögé ülni. És magasról leszarja, hogy magát égeti nap mint nap a mérhetetlen igénytelenségével és tudatlanságával.
    “Informátoraink információiból informálódva” & társai megfogalmazások.

  7. Nagyapó szerint:

    Megszépítő messzeség! Szép volt, mert ifjú voltam. Szép volt a ’60-as években állni a megállóban és nézni, amint a tömött buszok megállás nélkül robogtak tovább. Szép volt amikor az busz mögé kötöttek egy utánfutót, amiben “élvezet” volt utazni.😀
    Ellenben szép volt gyermekkoromban, amikor télen, a nagy takarítatlan hóban, a busz után kötöttük szánkóinkat.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Betke szerint:

    És szerencsére olyan ritkán járt a busz és autó is kevés volt, hogy nyugodtan lehetett szánkózni az úttesten! 😉Ja, és akkor még igazi telek voltak, sózás és hókotró nélkül!

  9. Csepeli Kérdező szerint:

    lakos,

    Elengedném, de tanár emberről van szó… Ez (mert jobb szó nincs sajnos) tanítja a gyerekeket…

  10. Gary Ridgway szerint:

    1. Minden tiszteletem a busz tulajdonosának, hogy időt, pénzt és energiát nem sajnálva, ilyen állapotra újjáépítette!
    2. … ha már a magyar állam, anno vezető ipari termékeként nincs meg a buszok teljes sorozata!
    3. a legkésőbb induló járat a 48-as volt, 0:25-kor, az első beérkező 179É-t is bevárta.
    4. a 48-as-ról nincs valakinek képe?

  11. lakos szerint:

    Nem tudom informátoraid mely információi szerint van szó tanár emberről, de szerintem nem tudok mást mondani, benézte. Kizárt dolog hogy valaki ilyen készségekkel valaha iskola közelében járt volna. Köszönöm a lehetőséget hogy lehetőséget biztosítottatok ezt leírni.

  12. Larsen-Nielsen szerint:

    Gary: a Szent Imre térről biztosan nem a 48-as indult
    (Csepel, Határ utca felé) legkésőbb az 52-es busz megszüntetésének idején, pláne nem hajnali fél egykor. Az utsó 48-as még jóval éjfél előtt (23.06) indult KöKiről; utána lehet nézni a remek bkv-táblás oldalon.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Lehet igazad, legfőképp, hogy nem onnan indult. Már azt sem tudom, hogy mikor számozták át a viszonylatokat? Azonban volt egy időszak, úgy ’90-es évek, mikor a 179É után jött még a 48-as, ami 23:40-kor indult a Kö-Ki-ről! A táblás posztban is talán kint a tábla? Jártam vele haza eleget.

Itt lehet hozzászólni !