Erősödő migrációs nyomás – államtitkári látogatás a határon

Németh Szilárd/ Facebook, Csepel.info

 

Böröndi Gábor altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettesével tett látogatást a madarasi határvédelmi bázison Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus Facebook oldala szerint a Magyar Honvédség katonái – az erősödő migrációs nyomásra való tekintettel – 2020. január 6-tól az eddiginél nagyobb létszámmal támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában. Az államtitkár kiemelte: béke és nyugalom ott van, ahol az államok megvédik a határaikat. A magyar emberek pedig megbíznak a magyar katonákban.

Korábbi hírek szerint a balkáni útvonalon az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adatai szerint csaknem 112 ezer migráns tartózkodik, számuk tavalyhoz képest 40 százalékkal nőtt. Az illegális migrációnak Afrikában és Ázsiában óriási létszámtartalékai vannak.

csepel.info

3 hozzászólás “Erősödő migrációs nyomás – államtitkári látogatás a határon” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Vártam már…
    Trump és Erdogan jóvoltából lesz újabb menet…
    De nyalják ki a seggüket továbbra is. 😉

  2. Attila szerint:

    Irakból lesz a katonáinknak hazafelé menet egyenesen a határra.

  3. királyerdei szerint:

    Tavaly 2018-hoz képest 2,6-szor több illegális migráns próbált bejutni Magyarország területére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Határrendészeti Főosztályának vezetője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Balázs László elmondta, különösen 2019 utolsó negyedévében fokozódott a migrációs nyomás. Az 51. héten csaknem 1400 migráns érkezett Magyarország területére; 2020. január 1. és 5. között pedig már 803 emberrel szemben intézkedtek – írja az MTI.

    Közölte: a schengeni határ valamennyi szakaszán növekedést tapasztaltak az illegális migrációban, de kiemelten a szerb és a román határszakaszokon. Hangsúlyozta, hogy minden szomszédos állam hatóságaival jó az együttműködésük.

    Az ORFK székházában a rendőrség és a honvédség képviselői közösen tartottak sajtótájékoztatót Magyarország illegális migrációs helyzetében bekövetkezett változásról, illetve az ezzel kapcsolatos intézkedésekről.

    Garas László dandártábornok, a Magyar Honvédség hadműveleti csoportfőnöke közölte: a határok védelmében részt vevő katonák számát megduplázták, ezen felül drónokkal és helikopterekkel segítik a légi felderítést.

    Kiemelte: a katonák Bács-Kiskun és Csongrád megyében segítik a határok védelmét 2015 óta. A pluszerők vasárnap elfoglalták bázisaikat. Erről Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese személyesen is meggyőződött.

    Garas László azt mondta: mindaddig fenntartják a jelenlegi létszámot, amíg arra szükség van, de ha kell, tovább növelik a határvédelemben részt vevő katonák számát.

Itt lehet hozzászólni !