Karácsonyi ajándékosztás csepeli gyermekeknek

Csepel.hu

A Radnóti Miklós Művelődési Házban osztották ki a hátrányos helyzetű csepeli gyermekeknek azokat az ajándékokat december 21-én, amelyeket a Szent Erzsébet Jótékonysági Bál bevételéből vásároltak. A gyermekeket és szülőket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

Elmondta, hogy Csepelen évek óta hagyomány, hogy az Erzsébet bál bevételét jótékonysági célra fordítják. Az ajándékokat Borbély Lénárd és Nagyné Kovács Tímea, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) intézményvezetője nyújtotta át.

Az eseményen mintegy százötven gyermek kapott ajándékot névre szólóan, de azok a családok, amelyekben több gyermek van, a testvéreket is meglepték játékokkal, édességgel. Előzetesen az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben felmérték, mely családokban vannak nehéz sorsú gyermekek, majd megkérték őket, fogalmazzák meg, rajzolják le, milyen ajándéknak örülnének leginkább. A rászoruló családok kiválasztására az egyházak és a családsegítő szolgálat munkatársai is javaslatot tettek. A gyermekek kívánságait figyelembe véve a HSZI munkatársai vásárolták meg az egyedi, személyre szóló ajándékokat. Többségében különféle játékokat, legókat, édességet, ruhaneműt csomagoltak be.

A csepeli önkormányzat nyolcadik alkalommal rendezte meg november 23-án a Szent Erzsébet Jótékonysági Bált. Ennek bevételeiből támogatták a csepeli gyermekek karácsonyi ajándékozását. A belépő és a pártfogói jegyek árából, valamint az egyéb felajánlásokból csaknem 1,5 millió forintot sikerült összegyűjteni a rászorulók számára.

cs. a.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !