Ingyenes védőoltási programot indít az önkormányzat a 70 év felettieknek

Csepeli Hírmondó

Az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében Csepel önkormányzata saját forrásból ingyenes pneumococcus elleni védőoltási programot indít.

A program célja: a jogosultak pneumococcus elleni védőoltáshoz juttatása az önkormányzat anyagi támogatásával, a védőoltás költségének (16 000 Ft/adag) teljes átvállalásával, a súlyos, kórházi ellátást igénylő pneumococcus fertőzés megelőzése, a védőoltások népegészségügyi, prevenciós szerepének hangsúlyozása.

A védőoltás a regisztrációs lap benyújtásával igényelhető, amely a háziorvostól, a polgármesteri hivatalban (1211 Budapest, Szent Imre tér 10.) kérhető, és elérhető a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (1212 Budapest, Görgey A. tér 8.) földszinti hirdető pultjaiban.

Védőoltásra jogosult az a személy, aki a regisztrációs lap benyújtásakor legalább 1 éve Csepel közigazgatási területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és a 70. életévét betöltötte, valamint a következő betegségek közül legalább az egyikkel rendelkezik: cukorbetegség; krónikus légzőszervi betegség; krónikus szív- és érrendszeri betegség; krónikus vese- vagy májbetegség; immunrendszert gyengítő betegségek (pl.: lépbetegek, daganatos betegek, gyulladásos bélbetegségben szenvedők).

A regisztrációs lapot kitöltve és a háziorvossal aláíratva kérjük legkésőbb 2019. október 3-ig adják le személyesen, illetve postán küldjék el az alábbi címre:

Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti Ágazat,1211 Budapest, Szent Imre tér 10. A borítékon tüntessék fel: Pneumococcus elleni védőoltási program

A regisztrációs lapokat folyamatosan fogadják. Az őszi időszakban, október 8-tól azokat az igénylőket oltja be a háziorvos, akik a regisztrációs lapot október 3-ig benyújtották. Aki ennél az időpontnál később adják be a regisztrációt, azok oltására legkésőbb a tavaszi időszakban kerül sor.

Forrás: Csepeli Hírmondó

17 hozzászólás “Ingyenes védőoltási programot indít az önkormányzat a 70 év felettieknek” bejegyzésre

 1. Dagobert bácsi szerint:

  Pneumococcus elleni ingyenes védőoltással segíti A CSEPELI LAKOSSÁG a csepeli idős embereket! Az önkormányzatnak ugyanis az adófizető polgárok adójából van pénze, még a polgármester fizetését is mi álljuk! Ugyanott tartunk mint az előző (előző?) rendszerben, mikor mindent Kádártól kaptunk! Most meg Orbántól! Frászt! Még a rokonságát is mi tartjuk!

 2. Juliska szerint:

  Krónikus betegként ezt a védőoltást először 2014-ben kaptam, 63 éves koromban, automatikusan a háziorvostól, az influenza ellenivel egy időben. A cikk alapján most el kell menni a háziorvoshoz a regisztrációs űrlapért, hazavinni, kitölteni, majd a háziorvoshoz újra aláíratni. Majd beadni a Hivatalnak október 3-ig. Ezt követően a háziorvos október 8-ától beadhatja. Azaz beadhatná, de még mindig nem vagyok 70! Vagyis a 70 alatti krónikus betegektől elvették a lehetőséget, a 70 felettieknek pedig adják ugyan, de jól megszívatják előbb őket – na meg a háziorvosok is tripla plusz feladatot kaptak az elkövetkező két hétre. Tudtok követni? Jól értem én ezt?

 3. Werthan szerint:

  Talán jobb lenne az időseknek változatosan táplálkozni ill. vitaminokat szedni
  ( leginkább D3-at ), az többet ér.

  És jó volna az emberek fejében tudatosítani: SEMMI SINCS INGYEN!!!!

  Ez a védőoltási program is TÉRíTÉSMENTES, mert az érintetteknek nem kell fizetni, viszont az adófizetők pénzéből állják a számlát!!!

 4. pl szerint:

  sztrichnin? A FIDESZ nyugdíjas, és nyugdíj programja…

 5. Jobban szerint:

  Miért van az, hogy valakinek semmi sem jó és semmi sem elég…..? Lehet valamit tenni olyan emberrel, akinek soha semmi nem jó, csak a hibát látja mindenben? “Akinek soha, semmi nem jó. Az a rossz hírünk, hogy neki soha, semmi nem lesz jó…”

 6. Nagyapó szerint:

  Juliska remélem “megköszönte” háziorvosának az oltást, mert csak a csecsemőknek térítésmentes – 2014 óta – a pneumococcus elleni védőoltás.

  Különben a Hegyvidéki Önkormányzat is segít az időseken, a Hegyvidéken élő, 65 év feletti, egyedülálló idősektől a tüdőgyulladás elleni védőoltás költségeit átvállalja, amennyiben a jövedelmük nem haladja meg a 122 ezer forintot.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. Lili Züllig szerint:

  Juliska, októberben megyek Haza. Kifizetem Önnek a vakcinát. Október 13-án találkozhatunk, személyesen, nem Cafeteria, nem utalvány, nem csekk, Kézpénzt nyújtok át, nyitott borítékban. Remélem sikerül elintéznie.

 8. kiss istván szerint:

  Jobban!

  teljesen egyetértek önnel.

 9. Horváth János szerint:

  Igazad van! Leírta 4 mondatban 4x ugyanazt, és ezzel egyetértesz, gratulálok!

 10. kiss istván szerint:

  Horváth!

  köszönöm szépen.

  Így van, egyetértek.

  leírhatta volna akár 10x is.

  Akkor is igaza van.

 11. kiss istván szerint:

  potternek pedig vki küldjön már egy orvost (az én adómbúúú)

 12. Jobban szerint:

  Horváth, tapasztalja, hogy bármi is jó? Csak a rosszat tapasztalják meg többen itteni kommentelők…de arra maximálisan nyitottak…és nem négyszer, hanem non stop arról értekeznek… Jót még nem találtak….szegények….

 13. Kitiltott szerint:

  Ha valamit meg kell csinalni es az illetekes jol elkesziti azert miert kellene agyba fobe dicserni.
  Ha viszont nem csinalja meg vagy nem jol akkor jogos a kritika.
  Steve little ne erezzen kenyszert hozza szolni. Mindenki masnak irtam

 14. Horváth János szerint:

  Fel kellene már fogni, hogy a munkaköri leírásban foglaltak elvégzése, még nem indok a
  dicséretre, ezért kapja a fizetését. És alapvetően hazugság , hogy csak a rosszat vesszük
  észre, más kérdés, hogy aki a fizetéséért szart csinál, azt észrevesszük. Arról nem is beszélve,
  hogy a fontossági sorrendnek nyoma sincs.

 15. Nagyapó szerint:

  Dagobert bácsi, Werthan! “Az önkormányzatnak ugyanis az adófizető polgárok adójából van pénze”. Igaz van, van pénz, mert nem lopják el, mint a szoclib vezetés alatt!!😀😀

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !