A kerületek minden korábbinál gyorsabban aszfaltozhatják földútjaikat

Magyar Hírlap

A magyar kormány ismét segítő kezet nyújtott a budapesti kerületeknek, amelyek így a korábbiaknál nagyobb ütemben valósíthatják meg földútjaik aszfaltozását – mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) csütörtökön, a városrészben tartott sajtótájékoztatón.

A kerületi vezető kifejtette, Csepelen 2010-ben még több mint 50 kilométert tettek ki az aszfaltozatlan utak, ami mára mintegy 30 kilométerre csökkent.

Kiemelte, a Budapesti Útépítési Program első körében Csepel nyerte el a legnagyobb támogatást, mintegy másfél milliárd forintot, amit közel ugyanekkora mértékű önerővel egészített ki, hogy a felújított utak melletti járdaszakaszok, csatornabekötések és gépkocsibeállók is elkészüljenek. Csepelen a megpályázott 7,3 kilométerből több mint 4 kilométert építettek meg, és a fennmaradó szakaszok kivitelezése is zajlik – tette hozzá a polgármester.

Borbély Lénárd szerint ebből a programból is jól látszik, hogy azok az önkormányzatok tudnak valójában sikeresek lenni, amelyek összefognak a magyar kormánnyal. Budapesten mindez úgy igaz, hogy a kabinet, a fővárosi önkormányzat és a kerületek hármas összefogása vezethet sikerre – tette hozzá.

A XXI. kerület vezetője aláhúzta, Csepel számít a kormány további támogatására és a következő pályázatokon is indulni kíván, mivel saját erőből nem lenne képes ilyen ütemben elvégezni a földutak burkolását.

Borbély Lénárd a magyar kormány támogatása mellett Tarlós István főpolgármesternek is köszönetet mondott a felújításokkal összefüggő közbenjárásáért.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos megerősítette, a kormány célja, hogy a következő 3-4 évben valamennyi budapesti földutat leaszfaltozza, ezért a jövő évi költségvetés is tartalmaz forrásokat erre a célra.

Közölte, a kabinet az idei évben már harmadik körben írt ki pályázatokat az önkormányzatoknak. Az első két körben 14 kerületi önkormányzat összesen 44 kilométer földút leaszfaltozását kérte, amiből öt kilométert már át is adtak, további 30 kilométeren jelenleg is zajlanak a munkák, míg a fennmaradó részen a szerződéskötések történnek – fejtette ki a miniszteri biztos.

Forrás: Magyar Hírlap

12 hozzászólás “A kerületek minden korábbinál gyorsabban aszfaltozhatják földútjaikat” bejegyzésre

 1. kiss istvan szerint:

  Admin!

  Mi lesz Ófalu utcáival?

 2. kiss istvan szerint:

  ADMIN

  ???

 3. kapjatokbe szerint:

  Pubi!
  Kátyúztass!
  De ne a zsákos szarral, lapáttal szétkenve, hanem frankóval. 🙂

 4. kiss istvan szerint:

  kapjatokbe

  ki a pubi?

  admin v én?

  Hogyan is kell szakszerűen kátyúzni?

  oktass!!!

  A hozzászólás nem erről szólt ember!

 5. kiss istvan szerint:

  a kátyúzás frankóval az hogy van?

 6. kapjatokbe szerint:

  Te egy ócska provokátor troll vagy, én megy egy fasz, hogy etetlek… 😉
  Szerinted a hideg, zsákos kátyúzóanyagnak a lyukba, lapáttal való planírozása az szakszerű munka? Szerinted nem pénzkidobás, ahelyett, mint inkább melegaszfalttal, egyszer és normálisan kijavítani?
  A szakszerűséget nézd meg bárhol, ha kijutsz az ország nyugati határán túlra, oda, ahol sikerül szintbe rakni egy kibaszott csatornafedelet. 🙂
  …bár a Popileszkun majdnem sikerült! 😉

 7. Dagobert bácsi szerint:

  Miért most kell ígérgetni az útépítéseket? Mennyi utat lehetett volna építeni a durván 3×500 millió forintból, amit a kalózhajós, a Rákóczi-kert játszótérre és a KRESZ-parkra fordítottak? Rossz az út kedves csepeli polgár? Ne panaszkodjon, menjen játszani a luxus játszóterekre és húzza be az ikszet Borbélyra!

 8. Dagobert bácsi szerint:

  Kapjatokbe nyilvávalóan Borbélyt tisztelte meg a Pubi megszólítással, mivel hogy ő nyilatkozik a posztban! Az olvasáshoz némi intelligencia is szükségeltetik, ami a Fidesz fansághoz nem szükséges!

 9. pl szerint:

  No, ismét egy ígéret… De hány lesz még?
  Egyébként meg azon tűnődöm,
  kiss istván szerint (is) ő maga pénzért hülye e, mert ha nem, akkor hülye… 🙂

 10. Nagyapó szerint:

  kapjatokbe “szakértő” megjegyzéséhez csak annyit, hogy a hideg, zsákos kátyúzóanyagot télen, hideg időben alkalmazzák, mivel akkor nem üzemelnek az aszfaltkeverők!
  Semmi gond, mert egy komcsinál nem a szakértelem a fontos, hanem a trágár elkötelezettség! Nem baj, ha hülyeséget ír, csak elég trágár legyen!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 11. kapjatokbe szerint:

  Öreg Broki!
  Ne pofázz mellé és pont te ne komcsizz, itt… 🙂
  Szerinted most tél van???
  😀

 12. kiss istván szerint:

  kapjatokbe!

  na végre vmiben egyetértünk!

  ” én megy egy fasz, hogy etetlek… “

Itt lehet hozzászólni !