Folytassa, Tarlós! – még a baloldaliak közül is támogatni fogják

Magyar Nemzet

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István, aki egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék) – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készült legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából. A városvezető a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett.

A kihívók kampánya eddig nem mondható sikeresnek, az előző kutatáshoz képest csak a hibahatáron belüli elmozdulások történtek. A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék), Pikó András nyilvános önsajnálatra épített előző kampányhete vélhetően csak a törzsszavazóit foglalkoztatta. Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert, aki a bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már hétszázalékos eredményt tudhat magáénak, s Berki Krisztián is elérte az egy százalékot.

Egyéb mutatók is azt igazolják: nincs főpolgármester-váltó hangulat. Jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával. A fideszesek teljes mellszélességgel a Budapestet kilenc éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával. A magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten. Mindez megnehezíti Karácsony Gergely kormányellenességre építő kampányát.

 Forrás: Magyar Nemzet

10 hozzászólás “Folytassa, Tarlós! – még a baloldaliak közül is támogatni fogják” bejegyzésre

  1. kiss istvan szerint:

    nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni!

  2. Potter szerint:

    Tehát Tarlós Pista csökkent 2 százalékkal két héten belül.
    Isten tartsa meg a jó szokását!

  3. Nagyapó szerint:

    Potter! Tudom nehéz gondolkodnia. 23%+28% az 51%!! Az idézet “..begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék)” Gy.k. a fele az kb 50% 😀😀
    Persze kérdezni tudni kell:
    “Gröhn kérdezi Kohntól, miközben mennek a zsinagógába: – Nem tudom, vajon szabad-e imádkozás közben dohányozni. – Fogalmam sincs de kérdezd meg a rabbit. Mikor megérkeznek, Gröhn megkérdezi a rabbitól: – Mondja, szabad-e imádkozás közben dohányozni – nem, semmiképp, ez ellenkezik a vallásunkkal és a hagyományainkkal. Grühn visszamegy Kohnhoz, elmondja neki mit válaszolt a rabbi. Erre Kohn: Nem jól tetted fel a kérdést. Majd én megkérdezem újra. Odalép a rabbihoz: – Kérem, mondja meg, szabad-e imádkozni amikor dohányzom? – Hogyne, bármikor. Imádkozni minden körülmények között szabad.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Potter szerint:

    Már megint töröltök ti büdös komcsik?

  5. Potter szerint:

    Na akkor mégy egyszer nagyapónak!

    Csepelinfó SZEPTEMBER 9:

    Tarlós: 52%

    Karácsony: 42%

    Puzsér 6%

    Ott van tessék:
    http://csepel.info/?p=70736

    Tehát Puzsér 1%-os emelkedése és
    Berki 1%-a elvett Tarlóstól 2%-ot.

  6. pl szerint:

    Nagyapó: “Persze kérdezni tudni kell”… és mennyire igaz! Te lágyulásod okán mindig elszólod magad….

    -M1,2,3,4,5,6,7,8,9…
    -HÍR tv…
    -Pénteki OgV interjúk…
    -Csepel kiadványai
    -Mediaworks 500

    Nekem így jobban tetszene: Kérdezni MERNI kell!… de melyikőtök mer kérdezni?!

  7. Potter szerint:

    Na tessék, itt van a legújabb:

    Csupán három százalék a különbség Tarlós István és kihívója, Karácsony Gergely között a főpolgármesteri posztért zajló küzdelemben a Publicus Intézet kutatása szerint, amelyet a Népszava megbízásából készített.

    A felmérésből kiderül, hogy a budapesti választók 37 százaléka támogatja a jelenlegi főpolgármestert, és 34 százalékuk voksolna a Párbeszéd politikusára az október 13-ai önkormányzati választásokon. A függetlenként induló Puzsér Róbertet a válaszadók négy százaléka látná szívesen a főpolgármesteri székben,

    Berki Krisztiánt viszont senki – őt az ezerfős mintából egy válaszadó sem jelölte meg.

    A megkérdezettek két százaléka se Tarósra, se Karácsonyra, se Puzsérra nem adná a voksát, három százalékuk el sem menne szavazni, húsz százalékuk pedig vagy nem válaszolt, vagy nem tudta megmondani, hogy kire szavazna.

    A Publicus megmérte az átszavazási hajlandóságot is. Eszerint a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai nagyobb arányban voksolnának Karácsony Gergelyre, mint az MSZP-sek, előbbi párt szavazóinak 95, míg utóbbinak 92 százaléka szeretné Budapest élén látni az egyébként a szocialistákkal szövetségben politizáló zuglói polgármestert.

    A Momentum szavazóinak 69 százaléka húzná be Karácsonyra az ikszet, és

    van 9 százaléknyi Fidesz-KDNP szimpatizáns, aki szintén így tenne.

  8. mitya szerint:

    Munkatársat keresnek
    2019. szeptember 16.
    Mr.Gabee, Csepel.info

    Csepel központjában másodállásban takarítónőket felveszek esti munkarendben, jó kereseti lehetőséggel. Munkaidő 19.00-tól 22.00-ig.

    Érdeklődni telefonon 06309 811 237.

    Beküldve a(z) Csepel, Társadalom kategóriába | Nincsenek hozzászólások

  9. mitya szerint:

    Munkatársat keresnek
    2019. szeptember 16.
    Mr.Gabee, Csepel.info

    Csepel központjában másodállásban takarítónőket felveszek esti munkarendben, jó kereseti lehetőséggel. Munkaidő 19.00-tól 22.00-ig.

    Érdeklődni telefonon 06309 811 237.

    Beküldve a(z) Csepel, Társadalom kategóriába | Nincsenek hozzászólások

  10. kapjatokbe szerint:

    Nézőpont Intézet…
    Akkor tuti… 🙂
    Tényleg jön az egypártrendszer? Az öreg komcsi biztos örül neki.
    http://www.msn.com/hu-hu/hirek/belföld/úgy-néz-ki-gulyás-gergely-egypártrendszert-szeretne/ar-AAHtLgS?ocid=spartanntp

Itt lehet hozzászólni !