“Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – 13 éve tudtuk meg, milyen böszmeségekre volt képes a Gyurcsány-kormány

Pesti Srácok

Ma pontosan tizenhárom éve annak, hogy kiszivárgott az őszödi beszéd, ami Gyurcsány Ferencnek és a kormányának a bukását, majd a hazai baloldal azóta is tartó válságát eredményezte.

Az évforduló kapcsán Kiszelly Zoltán politológus a Magyar Nemzetben jelentetett meg összegző, múltidéző jegyzetet. A politológus szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése megmagyarázta, hogy a Gyurcsány-kormány miért csinált teljesen mást, mint amit ígért. Utána következő önkormányzati választás pedig lehetőséget kínált a csalódott embereknek arra, hogy politikai úton, demokratikus eszközökkel mondhassanak véleményt a történtekről.

Már csak azért is érdemes emlékeztetni a 13 évvel ezelőtt történtekre mert a mai húsz-harminc éves fiatalok számára fontos felidézni a lehetséges politikai alternatívákat – írja Kiszelly.

Hangsúlyozza, ő személy szerint akkoriban biztos volt benne, hogy az őszödi beszéd, illetve az azt követő tüntetéseket brutálisan leverő állami rendőrattak, valamint a súlyos hatósági jogsértések nem maradhatnak következmények nélkül: a kormánynak távoznia kell, és előre hozott választásokat kell kiírni Magyarországon.

Felidézi, hogy mennyire sokszínű volt a fogadtatás. Ahogy fogalmaz, a ”baloldali véleményguruk” Nádas, Esterházy, Konrád stb. – egyértelműen kiálltak az őszödi beszéd „nagyszerűsége” mellett. Heller Ágnes  még a rendőri brutalitásokat is tagadta. Az akkori MSZP–SZDSZ-kormánykoalíció pedig egy emberként kiállt a miniszterelnök mellett. Bizalmat szavaztak neki a parlamentben. Sőt 2007 februárjában óriási többséggel megválasztották a szocialista párt elnökének.

Az ezer sebből vérző, többszörösen megtépázott, legitimitását brutálisan elvesztő, a közvélemény számára már bukott kormány kihúzta egészen 2009 tavaszáig, majd a Bajnai-kabinet a 2010-es, következő választásokig. Gyurcsány miniszterelnökként négy és fél évig rombolta a magyar politikai életet, tönkretette a gazdaságot és szétverte az erkölcsi értékeket. Elképesztő pusztítást végzett a közállapotokban ebben az időszakban – fogalmaz a politológus. 

Majd megjegyzi, hogy az csak az ellenzéket és B kategóriás vezetőit minősíti, hogy Gyurcsány Ferenc mára újra komoly politikai tényező lett.

Néhány héttel ezelőtt – ahogy Kiszelly fogalmaz, számára döbbenetes vallomással ért fel – az a Horn Gábor, aki Gyurcsány Ferenc kormányában még államtitkár volt, a Magyar Nemzet hasábjain nyilatkozta, hogy valójában Gyurcsány párton belüli támogatottságát nem is gyengítették a történtek.

A beszéd nyilvánosságra kerülése utáni tüntetéseket kísérő rendőri fellépéseket ma már úgy látja, hogy “rengeteg jogtiprás történt a tüntetőkkel szemben” és a “szégyenteljes (! ) cselekménysorozattal szemben is elmaradt a belső önvizsgálat”. Ma már mindezt sajnálatosnak is nevezi. Beismerte, hogy maguk között felvetették az előrehozott választások lehetőségét is, amit aztán elvetettek.

Ezzel lényegében beismeri, hogy 2006 őszén valóságos belpolitikai válsághelyzet alakult ki, legitimációs krízis, amelyet valahogy kezelni kellett. S a magyarázat, hogy ennek ellenére mégsem mentek bele semmilyen változásba, semmilyen megmérettetésbe, nagyon világos: 2006-ban még számukra is meglepő módon győzelmet tudtak aratni, holott ők tudták a legjobban, hogy milyen gyalázatos kormányzati teljesítményt nyújtottak, s ezt nem akarták kiengedni a kezükből, tudván, hogy egy előre hozott választásokon biztosan veszítenek, s talán nem is csak egy ciklusra

– fogalmaz a jegyzetében Kiszelly Zoltán.

Felhozza, hogy később Lendvai Ildikó is megpendítette, hogy talán le kellett volna váltaniuk Gyurcsányt, valamint Sólyom László is belátta utólag, hogy jobb lett volna akkoriban előrehozott választást tartani.

A politológus szerint az egész történet legfontosabb tanulsága az, hogy soha ne az legyen a nemzeti és keresztény oldal számára a mérvadó, amit a balliberális fősodor a balliberális politika aktuálisan megpróbál elhitetni a közvéleménnyel, az értelmiséggel, a választókkal.

Ez érvényes a magyarországi baloldalra, de érvényes az európai, az uniós, illetve a globális balliberális szereplőkre is. Szakítani kell azzal a paradigmával, hogy elhiggyünk nekik bármit – zárja megemlékező sorait a szerző.

A teljes jegyzet ITT olvasható.

Forrás: Pesti Srácok

18 hozzászólás ““Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – 13 éve tudtuk meg, milyen böszmeségekre volt képes a Gyurcsány-kormány” bejegyzésre

  1. Borostyán szerint:

    És lassan 10éve, hogy nincs elszámoltatva,holott megvolt ígérve, pedig ha minden igaz, lenne miért… De azért Sorostól biztos megtudnak menteni minket, ha egy Fletóval nem tud a kormány elbánni! 😀 Grat! 😀

  2. Horváth János szerint:

    Csakhogy, Kiszelly elfelejtkezik arról, hogy a Fidesz arra kapott felhatalmazást, hogy ne
    úgy csinálja a dolgokat, mint Gyurcsányék. Az elmúlt 8-9 évben sokkal szemetebb módon
    vertek át minket, ezek non stop hazudnak!

  3. Potter szerint:

    Igen, és azt is megtudtuk, hogy az őszödi beszédet a “félkarú tabló” becenevű köpönyegforgató
    Szili Katalin szivárogtatta ki aki akkora komcsi mint ide Kenya, de az nem akadályozza meg abban, hogy most milliós fizetésért “tanácsadó” a fityiszben.
    Fletó máig az első és utolsó politikus, aki a saját bandájának leüvöltötte a fejét és beismerte a hazugságait és egyéb viselt dolgait. Na ennek hatására aztán a fityisz szépen szétverette a szélsőjobbos focihuligánokkal és a kopaszokkal a fővárost (tisztelet a kivételnek akik békésen tüntettek Fletó ellen).
    Az Orbán -féle “NE MI NYERJÜK A LEGTÖBBET” kezdetű Freudi elszólás az persze már nem éri el az ingerküszöböt mint hogy az sem, hogy az Orbán család minden tagja és strómanja multimilliárdos lett.
    Ja és Kiszelly Zoltán egy semmihez nem értő udvari bolond politológus aki a fityisz szája íze szerint beszél, elvégre azért fizetik.

  4. PU szerint:

    “…az egész történet legfontosabb tanulsága az, hogy…” Ezt is szájakba akarják rágni. Ilyen biztosak benne, hogy a józan ész nem képes szabadon értelmezni a parabolákat?

  5. pl szerint:

    És? Ti minimum 2002 óta hazudtok…
    Van részetek a lehetetlen költségű lakáshitelezés beindításában, amire a bankok válasza a devizahitelezés (amúgy ezt is ti tettétek lehetővé)
    Van részetek Megyó megfúrásában
    Van részetek Gyurcsány hatalomra kerülésében
    Van részetek abban, hogy a két éve alatt képtelenség volt intézkedni is, választásra is készülni
    Van részetek abban, hogy Gy újra hatalomra került (emlékeztek a rosszabbul élünk mint négy éve kampányra? akkor is hazudtatok!) ”
    Van részetek abban, hogy kifordítva, hazug értelmezéssel nyilvánosságra hoztátok az Ö B-t
    Van részetek abban, hogy szétvertétek Budapestet…
    Hazudtok hazudtok hazudtok

  6. Horváth János szerint:

    S még egy jelentős tétel!
    Nem lennék meglepve, ha 2015-ben Orbánék szándékosan nem engedték volna tovább a
    migránsokat, így presszionálva és büntetve Budapestet.

  7. Kitiltott szerint:

    Ok hazudtak reggel delben este.
    A corvin csomoponton hajnalban reggel delelott delben delutan este ejszaka mennek (tolatgatnak) a vonatok .
    All a forgalom es hazudjatok 0-24-ben hogy minden rendben

    Folytassuk egyutt…….
    Remelem tobb csepeli fog szavazni mint honositott berenc

  8. Nagyapó szerint:

    Gyurcsány(i)-t csak köszönet illeti. Megoldotta immár 9 évre a “baloldal” gondjait. Továbbra is ripacskodik, így a zellenzék sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja, csak forgatja, csócsálja.
    Hajrá Gyurcsány(i)! Irány ’19, ’22! 😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. kiss istvan szerint:

    POTTER!

    Hogy lehetsz ilyen undorító nagy barom, aki egy ember fogyatékosságával

    szórakozik?

  10. kiss istvan szerint:

    KITILTOTT!

    “A corvin csomoponton hajnalban reggel delelott delben delutan este ejszaka mennek (tolatgatnak) a vonatok .
    All a forgalom es hazudjatok 0-24-ben hogy minden rendben”

    Hogy kerül ez a hozzászólás ide?

  11. Potter szerint:

    Pista!

    Ha Szili Katalinnak meghúzom a fél karját akkor kiadja a szeme a három cseresznyét?

  12. kiss istvan szerint:

    POTTER!

    Eddig próbáltam PL-el PU-val és Veled is normálisan beszélni.

    De ha Te így akkor én is úgy!

    “Ha Szili Katalinnak meghúzom a fél karját akkor kiadja a szeme a három cseresznyét?”

    Nem vagy párbeszéd képes!

    Egy nagy undorító fsz vagy!

    Sajnos ugyanannyi szavazatod van, mint más normális embernek.

    Ha csak nem vagy gondloksáz alatt.

    Te Fsz.

  13. Potter szerint:

    Bekaphatod te fideszbirka!
    Nekem van fogyatékos kollégám aki rendes becsületes ember. A szó az EMBEREN van.
    Szili NEM EMBER! Csak egy elveit megtagadó, köpönyegforgató megélhetési politikus aki megsértődött mert nem lehetett köztársasági elnök, kiszivárogtatta az őszödi beszédet és vérkomcsi létére most a fityisz seggét nyalja jó pénzért.
    Okádé az egész.

    Ja és nem kell fáradnod a válasszal, az eddigi hozzászólásaid alapján csak egy buta pöcs vagy.

  14. PU szerint:

    kiss istván!
    Most itt mármeg mi a bajod velem? Nem is szóltam hozzád. Ahhoz az ízetlenkedéshez sem, amit Potterrel műveltek. Csak azért kommentelsz, hogy az élő fába is beleköss?

  15. kiss istvan szerint:

    POTTER!

    Szili NEM EMBER!

    Akkor te mi vagy?

    Ha Szili Katalinnak meghúzom a fél karját akkor kiadja a szeme a három cseresznyét?

    Idióta barom vagy!

    Szerintem, ha lehetőséged lesz rá, akaszd föl!

  16. Potter szerint:

    “Ne okoskodj Pista!”

  17. kiss istvan szerint:

    POTTER!

    Na hát, gratula.

    Ennyi tellett tőled?

    Legalább nyomd ki a szemét vagy vmi.

  18. kiss istvan szerint:

    PU

    elmondtam már, hogy nem beszélek veled

Itt lehet hozzászólni !