Fut a Csepel negyvenedszer

Csepel.hu

Idén negyvenedik alkalommal rendezték meg a Daru-dombon a Fut a Csepel Futóversenyt és Sportágválasztót, amelyen kétezer versenyző állt rajthoz.

A 40. Fut a Csepel már a második alkalommal várta a Daru-domb környékére a futás szerelmeseit. A Csepeli Városkép és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös rendezvényén három távon lehetett indulni. Az 1800 méteres szakaszon az 1-4. osztályosok álltak rajthoz, a 4000 méteres futamon pedig kortól függetlenül bárki indulhatott. Rendeztek egy 300 méteres un. ovi-futamot is, ahol a legkisebbek is ugyanolyan elánnal vetették bele magukat a küzdelmekbe, mint a nagyobbak.

 

Az 1200 méteres távot Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a 4000 métereset pedig Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója indította startpisztollyal. A mezőny a Dunadülő utcáról indult, innen a Hollandi útra futottak, egészen az Ifjúsági Táborig, majd a Duna-part felé fordultak és a parton kanyarodtak vissza a Daru-dombon lévő nemzeti lobogó közelébe, ahol a befutó volt.

A 4000 méteres futam rajtja előtt Borbély Lénárd és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntötte a résztvevőket. A polgármester – mint a rendezvény fővédnöke – köszönetet mondott a szervezőknek, és reményét fejezte ki, hogy a Csepelen már hagyománynak számító futóversenyt még hosszú éveken át megrendezhetik. Szalay-Bobrovniczky Alexandra azokról a csepeli fejlesztésekről beszélt, amely a családok és a sportolni vágyók részére nyújt kikapcsolódási, mozgási lehetőséget. Felidézte, hogy 2017-ben az ország első szabadtéri integrált sportparkját adták át Csepelen, és megemlítette a Rákóczi Kertet is, amelyet a Csepeltől távolabb élők sportolási célból is rendszeresen felkeresnek. A futam előtt a bemelegítést Katus Tamás személyi edző, világ- és Európa-bajnok sportoló tartotta. A bemelegítésen részt vett Borbély Lénárd és Szalay-Bobrovniczky Alexandra is, akik rajthoz álltak a 4000 méteres távon.

A rendezvény – ahogy azt már megszokhattuk – remek alkalom volt arra, hogy a Csepelen működő sportegyesületeket is megismerjük, a színpadon a rendezvény ideje alatt sportági bemutatókat tartottak. Az egyesületek sátrainál számos sportág képviseltette magát, többek között a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia, a Csepel Lövész Egylet, a Csepeli Birkózó Club, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület, a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület, a Csepel Diáksport Egyesület, a Csepel Kosárlabda Egyesület, a Capoeira Abolicao Csepel, a Cross Power Fitness, az Island Rock Csepel Táncsport Egyesület, és a Csepel Dolphins Traitlon SC. A Magyar Honvédség toborzósátránál szerződéses illetve tartalékos katonák jelentkezését várták.

Hagyományteremtő jelleggel sárkányhajó-futamot is rendeztek a Dunán, amelyet a Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai nyertek.

 

 

 

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Fut a Csepel negyvenedszer” bejegyzésre

  1. Szászné Bundy Erzsébet szerint:

    Eredményeket hol lehet megtekinteni?
    Koszonettel: Szászné

Itt lehet hozzászólni !