Fénykép igazolja: választási csalás alapos gyanúja Karácsony Gergely kampánycsapatában

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!”

Magyar Nemzet

Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék — derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból. A józsefvárosi összefogás kampánycsapata az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ez pedig, mint köztudott, tilos.

Vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja, aki felháborítónak tartja, hogy olyan feladatok végrehajtására is ráveszik az aktivistákat, amelyeknek akár súlyos következményei is lehetnek. A lapunk birtokába került dokumentumok alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti számítógépre az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Ez pedig tilos, csakúgy, mint az ajánlóívek másolása.

E munkafolyamatról árulkodik egyebek mellett az a fénykép is, amelyet a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza egy zárt Facebook-csoportban posztolt szep­tember 2-án késő este. Informátorunk tájékoztatása szerint a fénykép a kerületi kampányközpontban, a Baross utcai Patyolat nevű helyen készült, amely Karácsony Gergelynek sem lehet ismeretlen, hiszen a főpolgármester-jelölt néhány napja lakossági fórumot is tartott ott. Udvarhelyi Tessza a képhez a következő kísérőszöveget írta: „a legeslegmenőbb back office csapat még mindig dolgozik az ajánlóívek feldolgozásán, hogy holnap reggel leadhassunk mindent <3 hatalmas köszönet nekik, nagy öröm volt velük dolgozni az elmúlt tíz napban!”

A dolog szépséghibája, hogy az ajánlóíveken nincs mit feldolgozni, azokat a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottsághoz. A fotó és a kísérőszöveg alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy az ellenzék személyes adattal való visszaélést követett el. Beszédesek azok a kommentek is, amelyek Udvarhelyi Tessza posztjára érkeztek. Az aktivisták munkáját megköszönte Veres Gábor, az MSZP VIII. kerületi elnöke és a Józsefvárosban közös ellenzéki jelöltként induló Sátly Balázs LMP-s politikus is. A szocialista Mezei Béla a látottakat a következő szavakkal méltatta: „Nagyon fontos munka! Köszönjük az önzetlen-odaadó munkát!”

„Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!”
Fotó: Facebook

A Magyar Nemzethez került anyag szerint ugyancsak reagált a fényképen látottakra Simon György, aki jelenleg a DK képviselője a józsefvárosi testületben, de ezúttal az I. kerület 2-es egyéni körzetében indul a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik–Várunk Egyesület jelöltjeként. A politikus az adatrögzítésre utaló jelektől tartva közölte: „Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!” Nyilván többen rájöttek, hogy Udvarhelyi Tessza fotója, posztja komoly veszélyeket jelent az ellenzékre nézve, ezért az egészet törölték. Még ezt megelőzően azonban másolatok készültek a Facebookon zajló üzenetváltásokról, így semmit nem sikerült eltüntetni.

A csalódott ellenzéki kampánycsapattag által átadott dokumentumok további értékes információkat tartalmaznak, cikkünket folytatjuk.

Forrás: Magyar Nemzet

10 hozzászólás “Fénykép igazolja: választási csalás alapos gyanúja Karácsony Gergely kampánycsapatában” bejegyzésre

 1. csak úgy szerint:

  https://i.n.d.e.x.hu/belfold/2019/09/09/alairasgyujtes_udvarhelyi_tessza_piko_jozsefvaros/

  “Szemben a Fidesszel, mi nem építünk Kubatov-listákat, hanem azért dolgozunk, hogy ebben az országban soha többé ne lehessen tisztességtelen módon emberekről adatokat gyűjteni, és hogy a józsefvárosi önkormányzat átlátható és elszámoltatható módon működjön”

 2. Potter szerint:

  Választási csalás a lapátok kaszát, az!

 3. Lennox szerint:

  Valamivel támadni kell – amott minden rendben?

 4. Zalán szerint:

  “csalódott ellenzéki kampánycsapattag” – azaz beépített ügynök …

 5. Nagyapó szerint:

  A szoclib erkölcs:
  – állítólag mindenki csal a választásnál – akkor mi is
  – állítólag mindenki gyűjt adatokat – akkor mi is
  – állítólag mindenki hazudik – akkor mi is
  – állítólag mindenki lop – akkor mi is!!
  Így működik az összerottyanás!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 6. PU szerint:

  Ez a Facebook-mánia több öngólt szül, mint gólt, amilyen szeleverdi kacsasxggek a felhasználók.
  Aztán meg arra is jó, hogy az internet felhasználók egy tekintélyes része ki legyen zárva minden híradásból. Vannak ugyanis olyanok bőven, akik akkor sem hajlandók regisztrálni az FB-be, ha bottal verik őket.
  Lassan már az online újságírás is FB-linkekből áll. – Sebaj, legalább nem foglalkozunk felesleges hülyeségekkel.

 7. Potter szerint:

  Háháháhá!

  Nesze neked Kubatov lista.

  https://papaigabor.wordpress.com/2019/09/09/piko/

 8. kapjatokbe szerint:

  …akkor meséljétek már el, hogy engem miért b@sztatnak?
  Én meg a ti adatbázisotokba kerültem be.
  Ennyi, gyerek… 😛

Itt lehet hozzászólni !