Reggeltől estig jár a locsolókocsi

Csepel.info

Kora reggeltől estig jár az a locsolókocsi, amely a csepeli facsemetéket, virágágyásokat, cserjéket öntözi – értesült a Csepel.info.

A Facebook-on rendszeresen megjelennek olyan rosszindulatú, hamis állítások, hogy a kiültetett facsemetéket és cserjéket, virágágyásokat nem locsolja, nem ápolja az önkormányzat. A helyzet ezzel szemben az, hogy minden nap reggeltől estig jár a locsolókocsi, és a facsemeték mellett a virágágyásokat is folyamatosan gazolják, öntözik.

Egy kiszáradt levelű fa az előtérben a KRESZ parkban, a háttérben élő fák: néhány facsemete minden igyekezet, öntözés ellenére is elpusztul

A facsemetéket az első öt évben folyamatosan kell öntözni nyaranta ahhoz, hogy jó eséllyel megnövekedjenek. Lapunk most az egyik királyerdei utcából kapott fényképet a reggel már javában dolgozó egyik autóról.

A parkokban, utak mellett a virágokat emellett idényszerűen váltogatják is. Virágágyások 2010 előtt csak a Szent Imre téren voltak.

Csepel.info

16 hozzászólás “Reggeltől estig jár a locsolókocsi” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Esetleg, elképzelhető, talán a lakók is vihetnének egy vödör vizet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Johnny szerint:

    A királyerdei utcában nincs az ingatlan tulajdonosoknak kedve, pénze öntözni?
    Azért ne b@ssza már meg…

  3. Manfred szerint:

    Remélem Húsvét hétfőn is jön majd! 🙂

  4. Betke szerint:

    Tegnap a Szent Imre téren a virágokat nem lehetett látni az ágyásokban olyan gaz volt mindenhol. Ilyen elhanyagolt nem volt a kerület, mint ebben az évben!

  5. admin szerint:

    A Szent Imre téren éppen hétfőn gazoltak.

  6. Csepeli Kérdező szerint:

    Johnny,
    Az közterület. Csak akkor nem közterület, amikor havat kell lapátolni.
    Minden más esetben köztulajdon, annak minden előnyével és hátrányával.
    2-3 havonta gyomírózom az előttem lévő területet, 1-2 havonta kihúzom a nagyobb gazokat.

  7. kilgore trout szerint:

    Csepeli Kérdező!
    Csak gratulálni tudok.

  8. Csepeli Kérdező szerint:

    kilgora trout,
    Köszönöm, a Szent Imre tér 10 szám alatt várom 🙂

  9. Betke szerint:

    Admin, és azt megelőzően mikor? Ilyen gazos, elhanyagolt régebben nem volt a kerület! Vércse utca 2., önko ris ingatlan, ebben az évben egyszer “gazkaszáltak” a fűkaszával, abban sem volt köszönet! A munka végeztével egy városgazdás kis autó szemrevételezte a munkát. Megkérdeztem őket, hogy a szétvert szemetet és gazt ki szedi össze, a válasz”mi biztos nem” és mosolyogva elhajtottak. Ilyen kollégákkal dolgozik polg. mesteri hivatal?

  10. concept szerint:

    #Amin#Akkor elég felületes munkát végeztek mert a szökőkút mögött,a templom keleti oldalánál az egyik háromszög alakú virágágyásban vagy 30-40 centis a fekete ürüm,ma (is)ott van.

  11. Nagyapó szerint:

    concept! Gyorsan vigye haza, használja, mert teája idegerősítő, étvágyjavító hatású!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Lili Züllig szerint:

    Nem mindegy mikor mennyit locsol az ember. Vagy nagyon korán reggel keveset adni, ha meleg jön. Vagy este locsolni bőségesen, mert éjszaka felszívja a vizet a növényzet, elraktározza. Délben, délután tilos locsolni, még árnyékos növényt sem! A talaj tápanyag-felvétel folyamatok is megváltoznak, ha nincs cserélve a föld, vagy nincs legalább 1x egy hónapban düngenlötty. Talajerozió szempontjából nem mindegy hogy savas vagy lúgos. Amúgy előfordulhat igen, hogy így is elhal a növényke. Majd lesz egy új helyette. Lassan amilyen forróság van, kipróbálhatnánk 1-2 pálmafát Szt. Imre térre 🌴🌴🌞

  13. Betke szerint:

    Nagyapó, Ön egy tanácsnok, igaz, hogy idősügyi, de le kellene állni ezzel az idióta, nyegle, lekezelő stilussal, ami ebben a korban már kínos!

  14. Dagobert bácsi szerint:

    Vegyenek példát a Hollandi úti banánfa tulajdonosról! Már két növény díszlik közterületen, a kertben meg még kettő! A Strand eredeti bejáratával szemben!

  15. Dagobert bácsi szerint:

    A banános embert szívesen látnám az ÉLHETŐ HOLLANDI ÚT EGYESÜLETBEN, ha az ottani lakók is szükségét látnák annak létrehozásának! A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületre és vezetőjére, Horváth Ildikóra hiába várnánk, van az a minisztériumi állás . . .

    Kéretik a Hollandi út Szent István úttól délre eső szakaszán az átmenő forgalmat megtiltani, Behajtani tilos, kivéve célforgalom tábla kihelyezésével! Egyre több szentmiklósi autós használja az Üdülősort és a Hollandi utat egérútként (csúcsforgalmat kerülő útként)! Ne tegyék tönkre a csepeli Kis-Dunapartot és annak környezetét! Használják a helyközi forgalomra kiépített főutakat! Ha annak kapacitása nem elég, akkor forduljanak állami vezetőkhöz, például a szigetszentmiklósi lakos, Kövér László házelnökhöz! Ha Szigetszentmiklós vezetői az Üdülősort akarják a közlekedési problémák megoldására használni, akkor építsenek hidat Csepel alatt, s kössék be azt a soroksári Grassalkovich útra!

  16. 234eerrtt678 szerint:

    Lilli Züllig!
    Éccaka nem vesz fel vizet a növény, mert a fotoszintézis leáll, tehát öntözni hajnalban…
    Nappal miért is nem lehet? 🙂
    A Dubaji lovit naponta 8X öntözik és kétszer nyírják. 😉

Itt lehet hozzászólni !