Reggeltől estig jár a locsolókocsi

Csepel.info

Kora reggeltől estig jár az a locsolókocsi, amely a csepeli facsemetéket, virágágyásokat, cserjéket öntözi – értesült a Csepel.info.

A Facebook-on rendszeresen megjelennek olyan rosszindulatú, hamis állítások, hogy a kiültetett facsemetéket és cserjéket, virágágyásokat nem locsolja, nem ápolja az önkormányzat. A helyzet ezzel szemben az, hogy minden nap reggeltől estig jár a locsolókocsi, és a facsemeték mellett a virágágyásokat is folyamatosan gazolják, öntözik.

Egy kiszáradt levelű fa az előtérben a KRESZ parkban, a háttérben élő fák: néhány facsemete minden igyekezet, öntözés ellenére is elpusztul

A facsemetéket az első öt évben folyamatosan kell öntözni nyaranta ahhoz, hogy jó eséllyel megnövekedjenek. Lapunk most az egyik királyerdei utcából kapott fényképet a reggel már javában dolgozó egyik autóról.

A parkokban, utak mellett a virágokat emellett idényszerűen váltogatják is. Virágágyások 2010 előtt csak a Szent Imre téren voltak.

Csepel.info

16 hozzászólás “Reggeltől estig jár a locsolókocsi” bejegyzésre

 1. Nagyapó szerint:

  Esetleg, elképzelhető, talán a lakók is vihetnének egy vödör vizet.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 2. Johnny szerint:

  A királyerdei utcában nincs az ingatlan tulajdonosoknak kedve, pénze öntözni?
  Azért ne b@ssza már meg…

 3. Manfred szerint:

  Remélem Húsvét hétfőn is jön majd! 🙂

 4. Betke szerint:

  Tegnap a Szent Imre téren a virágokat nem lehetett látni az ágyásokban olyan gaz volt mindenhol. Ilyen elhanyagolt nem volt a kerület, mint ebben az évben!

 5. admin szerint:

  A Szent Imre téren éppen hétfőn gazoltak.

 6. Csepeli Kérdező szerint:

  Johnny,
  Az közterület. Csak akkor nem közterület, amikor havat kell lapátolni.
  Minden más esetben köztulajdon, annak minden előnyével és hátrányával.
  2-3 havonta gyomírózom az előttem lévő területet, 1-2 havonta kihúzom a nagyobb gazokat.

 7. kilgore trout szerint:

  Csepeli Kérdező!
  Csak gratulálni tudok.

 8. Csepeli Kérdező szerint:

  kilgora trout,
  Köszönöm, a Szent Imre tér 10 szám alatt várom 🙂

 9. Betke szerint:

  Admin, és azt megelőzően mikor? Ilyen gazos, elhanyagolt régebben nem volt a kerület! Vércse utca 2., önko ris ingatlan, ebben az évben egyszer “gazkaszáltak” a fűkaszával, abban sem volt köszönet! A munka végeztével egy városgazdás kis autó szemrevételezte a munkát. Megkérdeztem őket, hogy a szétvert szemetet és gazt ki szedi össze, a válasz”mi biztos nem” és mosolyogva elhajtottak. Ilyen kollégákkal dolgozik polg. mesteri hivatal?

 10. concept szerint:

  #Amin#Akkor elég felületes munkát végeztek mert a szökőkút mögött,a templom keleti oldalánál az egyik háromszög alakú virágágyásban vagy 30-40 centis a fekete ürüm,ma (is)ott van.

 11. Nagyapó szerint:

  concept! Gyorsan vigye haza, használja, mert teája idegerősítő, étvágyjavító hatású!🙂

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. Lili Züllig szerint:

  Nem mindegy mikor mennyit locsol az ember. Vagy nagyon korán reggel keveset adni, ha meleg jön. Vagy este locsolni bőségesen, mert éjszaka felszívja a vizet a növényzet, elraktározza. Délben, délután tilos locsolni, még árnyékos növényt sem! A talaj tápanyag-felvétel folyamatok is megváltoznak, ha nincs cserélve a föld, vagy nincs legalább 1x egy hónapban düngenlötty. Talajerozió szempontjából nem mindegy hogy savas vagy lúgos. Amúgy előfordulhat igen, hogy így is elhal a növényke. Majd lesz egy új helyette. Lassan amilyen forróság van, kipróbálhatnánk 1-2 pálmafát Szt. Imre térre 🌴🌴🌞

 13. Betke szerint:

  Nagyapó, Ön egy tanácsnok, igaz, hogy idősügyi, de le kellene állni ezzel az idióta, nyegle, lekezelő stilussal, ami ebben a korban már kínos!

 14. Dagobert bácsi szerint:

  Vegyenek példát a Hollandi úti banánfa tulajdonosról! Már két növény díszlik közterületen, a kertben meg még kettő! A Strand eredeti bejáratával szemben!

 15. Dagobert bácsi szerint:

  A banános embert szívesen látnám az ÉLHETŐ HOLLANDI ÚT EGYESÜLETBEN, ha az ottani lakók is szükségét látnák annak létrehozásának! A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületre és vezetőjére, Horváth Ildikóra hiába várnánk, van az a minisztériumi állás . . .

  Kéretik a Hollandi út Szent István úttól délre eső szakaszán az átmenő forgalmat megtiltani, Behajtani tilos, kivéve célforgalom tábla kihelyezésével! Egyre több szentmiklósi autós használja az Üdülősort és a Hollandi utat egérútként (csúcsforgalmat kerülő útként)! Ne tegyék tönkre a csepeli Kis-Dunapartot és annak környezetét! Használják a helyközi forgalomra kiépített főutakat! Ha annak kapacitása nem elég, akkor forduljanak állami vezetőkhöz, például a szigetszentmiklósi lakos, Kövér László házelnökhöz! Ha Szigetszentmiklós vezetői az Üdülősort akarják a közlekedési problémák megoldására használni, akkor építsenek hidat Csepel alatt, s kössék be azt a soroksári Grassalkovich útra!

 16. 234eerrtt678 szerint:

  Lilli Züllig!
  Éccaka nem vesz fel vizet a növény, mert a fotoszintézis leáll, tehát öntözni hajnalban…
  Nappal miért is nem lehet? 🙂
  A Dubaji lovit naponta 8X öntözik és kétszer nyírják. 😉

Itt lehet hozzászólni !