Borbély Lénárd és jelöltjei készen állnak

 

A csepeli pártok és választási szövetségek közül a Fidesz–KDNP állította fel elsőként önkormányzati képviselő-jelöltjeit. Abban nincs nagy meglepetés, hogy Borbély Lénárd vezetésével folytatnák az elmúlt öt évben végzett munkájukat. Emellett látható, hogy a polgármester a bevált csapat híve, így a jelöltek többsége tapasztalt képviselő.

A jelöltek összeállításánál döntő szempont volt, hogy tettre kész, a csepeliek problémái iránt nyitott és érzékeny, elkötelezett embereket válasszanak ki. A Fidesz-KDNP az elkövetkező öt évre a most is folyamatban lévő munkák folytatását ígéri. A kerület úthálózatának öt éven belüli, teljes aszfaltozását, az egészségügyi intézmények felújításának folytatását, az iskolák felújítását, a város-rehabilitációs projektek, panelfelújítások folytatását.

Borbély Lénárd és csapata a Csepelt érintő nagy fővárosi projekteket is támogatja. Meggyőződésük, hogy a kerület és a Csepel-sziget lakosságának szüksége van az új csepeli Duna-hídra, a gerincút befejezésére, a Corvin csomópont kétszintessé alakítására, és a kerületi rendőrség, mentőszolgálat további kiemelt segítésére.

A Csepelen élő nyugdíjasok segítése továbbra is kiemelt szempont, de a parkolást, a P+R parkolók építését is szeretnék a korábbinál jobban támogatni a következő öt évben. A Fidesz–KDNP csepeli jelöltjei a következők: 1-es körzet: Bercsik Károly; 2-es körzet: Zupkó János; 3-as körzet: Tukacs Lívia; 4-es körzet: Morovik Attila; 5-ös körzet: Szuhai Erika; 6-os körzet: Balogh Ernő; 7-es körzet: Kováts Dániel; 8-as körzet: Makray Barbara; 9-es körzet: Ábel Attila; 10-es körzet: Pintér József Gáborné; 11-es körzet: Nagy László; 12-es körzet: Czibulyáné Szonday Szilvia.

 

Civil összefogás alakul

Pártoktól független, civil összefogásban bíznak azok a főként Jobbikból, LMP-ből kivált közéleti szereplők, politikusok, akik Pákozdi József polgármesterjelölt mellett sorakoznak fel az őszi önkormányzati választáson. „Sokunknak elegünk van abból, hogy a közéletet szinte csak a pártok uralják. Pedig mi helyi polgárok is szeretnénk beleszólni a közbeszédbe, méghozzá önszerveződő módon. Ne mindig csak készen kapjuk a jövendő politikai döntéshozóinkat, hanem közülünk is kerüljenek ki olyan emberek, akik nem pártkatonaként hajtanak végre felsőbb utasításokat, hanem a helyi közösség igényeit figyelembe véve lesznek csepeli közszereplők. Legyen végre valós civil belefolyás lakóhelyünk életébe!” – szólította meg a pártfüggetlen politikában hívőket Pákozdi József, a Buckai Szövetség Egyesület Csepeli Csoportjának nevében. Pákozdi szerint elsődleges céljuk, hogy megtörjék a közel harminc éve tartó párturalmat a csepeli közéletben, és valóban olyan képviselőket juttassanak be a csepeli önkormányzatba, akik pártérdekektől függetlenül, hitelesen képviselik a csepeli polgárok érdekeit. A civil kezdeményezés még nem hirdette meg képviselőjelöltjeit, ám várható, hogy korábbi jobbikos, LMP-s és pártokhoz eddig nem kötődő jelöltjeik is lesznek.

 

 

26 hozzászólás “Borbély Lénárd és jelöltjei készen állnak” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Mivel nincs még kampány, így ma bejelentették, hogy a nyugdíjasok 9000 forintos “rezsiutalványt kapnak szeptemberben…
    Érdekes, tavaly tavasszal kapták, nemkampány keretében…
    És a nyugdíjas boldogan elmegy szavazni, megköszöni, hogy a saját gyermekétől, unokájától elvett pénz neki adták, így ő most már boldogan adhatja saját gyermekének és unokájanak karácsonyra ajándékba.
    Ennél már csak az volt szomorúbb amikor arra tapsolt, hogy saját munkanélküli gyermeke és unokája az árkot tisztíthatta félpénzért, közmunkában…
    Ez az ország tényleg elhülyült.

  2. Trooper szerint:

    Hát, ha kéne választani a fidesz és a baloldal között, inkább fidesz… 😀

  3. csak úgy szerint:

    Nagyapó miért van a képen?

  4. csak úgy szerint:

    pl

    miért gondolja, hogy minden nyugdíjas tapsoló, fideszes , hülye? A nyugdíjasok nagy része, ha nem is boldogan, de elmegy szavazni, és arra szavaz akit jobbnak vél.

    A nyudíjas nem feltétlenül demens, szenilis, orbán imádó, vannak köztük gondolkodó, értelmesek is. Ezt a “bélyeget” jobb lenne mellőzni.

    Apropó, a közalkalmazottak is hülyék? Csak mert ők még többel kapnak!

  5. Potter szerint:

    Szép.
    Tisztelt nyugdíjasok!
    A 9000 forintos “valamilyen utalvány” az egészen pontosan most: 27,4 Euro!
    Ez egy nyugati alap órabér!
    Egy nyugati diák napi zsebpénze.

    Köszönjék meg, hogy ennyire meg vannak becsülve így a választások előtt.
    (Talán a krumpli már elfogyott).

  6. Trooper szerint:

    Miért, melyik a nagyapó? 😀

  7. csak úgy szerint:

    Trooper

    Baloldalt, ősz, lila nyakkendős.

  8. Nagyapó szerint:

    Milyen jó, hogy arról nyafog a zellenzék, hogy mennyit kapnak a nyugdíjasok. A 9000 Ft-os rezsiutalvány sokaknak jól jön, legalább ilyen öröm a közfoglalkoztatottaknak juttatott 54 000 Ft.
    Az volt szép a zellenzéknek, amikor egyhavi bért, illetve egyhavi nyugdíjat vettek el!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Dagobert bácsi szerint:

    Nekem hiányozni fog Noé László! Bár végre élvezheti a gondtalan nyugdíjas éveket, mehet sóbarlangba, meg hajókirándulásra! 😉

  10. keménylegény szerint:

    A rezsiutalványért az Kincstárnál kuncsoroghatnak azok a nyuggerek,akik nincsenek jóban a postásukkal. Ugyanis csak egyszer hozzák ki és a Postán sem lehet felvenni.
    Aki épp orvosnál vagy kórházban van, így járt. A súlyos betegekről nem is beszélve.
    Majd beugranak ráérő perceikben a Kincstárba?

    Embertelen sötét alak aki ebben a formában ezt így kitalálta.

    Nagyapó közgazdász mindenesetre üdvözli a hírt. Gratulálok neki.

  11. Dagobert bácsi szerint:

    Akik átutalással vagy csoportos beszedési megbízással fizetik a gázt és az áramot, azok mit csinálnak az utalvánnyal?

  12. PU szerint:

    “Egészségmegőrzésre is jó a nyugdíjasok rezsiutalványa” – írja az mfor (Baka F. Zoltán. 2019. AUGUSZTUS 23. 19:26). “…aki utalással intézi a rezsijét, annak muszáj lesz besétálnia a szolgáltatója ügyfélszolgáltatójához, mert csak ott leadva tudják elszámolni a háromszor 3000 forintos, összességében tehát 9000 forintos juttatást… Arról nem rendelkezett a kormány, hogy az utalványokat személyesen a jogosultaknak kell leadniuk, vagy megbízhatnak ezzel valakit, mindenesetre az első esetben korra és egészségi állapotra tekintet nélkül nem lehet megúszni az “egészségügyi sétát”….Ami pedig az egész értelmét illeti, nos, erre nehéz választ adni. Hacsak nem az a válasz, hogy még egy utolsó megbízást kellett adni az Erzsébet-utalványokat forgalmazó cégnek (az Erzsébet Utalványforgalmazó és Gazdasági Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak), amelyik – mivel ezeket az utalványokat idén megszüntette a kormány – elesett egy zsíros üzlettől. A rezsiutalványokat – mint az kiderült a Kormányinfón – olyan papírra nyomtatják, amelyeket az Erzsébet-utalványokra is használtak. Vagyis mintha a kormány úgy gondoskodott volna a forgalmazó cégről, hogy lehetővé tette az ott maradt, felesleges papírok felhasználását.”

    (Én mindenesetre nem fogom békaügetésben kergetni azt a tetves 9000 petákot a Magasságos Hivatalig, ha nem talál itthon a postás. Akkor tekintse a kormány szerény alamizsnának a részemről – többet nem tehetek szegénykéimért. Alázzák csak meg magukat, és vegyék csak szépen föl a földről.)

  13. keménylegény szerint:

    Tekintettel arra, hogy az utalványok fedezete a nyugdíjasok becsapása (a novemberi pótlékot nem építik be a fix nyugdíjba), szóval az nekem jár, így azt kihajtom magamnak.

    Az ország keleti felében élő beteg, írástudatlan nyugdíjas valószínűleg nem rendelkezik a megfelelő internetes hozzáféréssel, így lemarad róla.

  14. Lili Züllig szerint:

    Egy tanult Ember, aki érti is a munkáját, átlátja és szeret dolgozni is, az tud olyan jövedelemhez jutni, amiből félre is tud tenni, és európainak mondható nyugdíja is lehet. Tudatos életút, célok, és annak elérése. Így megismerheted önmagad és képességeid, határok nincsenek.

  15. csak úgy szerint:

    Amit eddig olvastam, úgy tűnik, nagyon “kidolgozatlan” ennek a 9000 ft-nak az átvétele, és felhasználása is.
    Lehet, hogy a választásokra lesz 2 millió csalódott nyugdíjas, mert a beígért “ajándékot”, nem kapta meg, vagy nem tudja érvényesíteni.

  16. pl szerint:

    PU: “Ami pedig az egész értelmét illeti”
    Figyelj oda! Csak két (állami) szolgáltatónál lehet beváltani,,, Vajh miért?

    csak úgy szerint: Nem, nem goldolom, hogy a nyugdíjasok, közmunkások hülyék. (magam is nyugdíjas vagyok)
    A folyamatot írtam le. A közmunkások (bár róluk nem, hanem a hozzátartozókról írtam, ha elolvasnád) pedig a gazember polgik miatt vannak kiszolgáltatott helyzetben… Tiszántúl 90% OgV…
    “Ez az ország tényleg elhülyült.’… ugye hogy nem érted mi a baj?!

  17. Nagyapó szerint:

    A nyugdíjasok jövedelemkiegészítést kapnak (és fognak kapni), erre jönnek a hivatásos huhogók, hogy ha, meg haha, sőt hahaha!
    Ne pánikoljanak, a kormány eddig is megoldotta, most is meg fogja oldani, hogy mindenki pénzéhez jusson!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. pl szerint:

    Nagyapó: “Az volt szép a zellenzéknek, amikor egyhavi bért, illetve egyhavi nyugdíjat vettek el!!”
    Te eszetlen! (tudom szereted, ha tegeznek :)).
    Oly k.jól teljesítetek, miért nem adjátok vissza? A sok lopni való miatt nincs rá idő?
    “közfoglalkoztatottaknak juttatott 54 000 Ft”… még nagyobb öröm lenne, ha meg lettek volna fizetve. (tudjuk intézményi szinten sokakat ti tettetek munkanélkülivé, hogy közmunkásként fillérekért visszavegyétek, ugyanoda!)
    Sokadszor mondom, tedd le a lantot, mögötted van a feltörekvő nemzedék, a FIDELITAS. Már most hülyébbek mint te, a továbbiakat bátran rájuk bízhatod…

  19. PU szerint:

    pl!
    Nem tudom miért veszekszel velem, hozzád se szóltam és egy újságcikket idéztem. Ha az élőfába is bele akarsz kötni, próbálkozz mással.

    Nagyapó!
    “…a kormány eddig is megoldotta, most is meg fogja oldani…” – Az nem ártana. És az sem ártana, ha nem mindig utólag kapkodna, hogy helyrehozza a szeleverdi marhaságokat.

  20. pl szerint:

    “Nem tudom miért veszekszel velem”
    Ezt írtam:
    “Figyelj oda! Csak két (állami) szolgáltatónál lehet beváltani. Vajh miért?”
    El nem tudom képzelni, mit vettél zokon. Úgy olvastam, leírtad, hogy te mit gondolsz, hogy miért, én felhívtam a figyelmedet egy másik lehetőségre, hogy kormányunk egyik zsebéből a másikba rakja a pénzt… csiribicsiribá!
    Eszem ágában sincs belekötni az élőfába… vannak célpontban múmiák elegen.
    Az meg való igaz, hogy nem figyeltem, hogy idéztél, és így nem válaszolnom kellett volna, hanem kiegészítést az idézetedhez. Bocs

  21. Dagobert bácsi szerint:

    Az Erzsébet utalványokat forgalmazó cégnél fog maradni a rengeteg pénz! A kibocsátott utalványok értékét és a forgalmazási díjat a cég megkapja az államtól. Az az összeg amit nem kell a forgalmazónak átutalnia a befogadó szolgáltatónak, mert a nyugdíjasok nem tudják beváltani az utalványokat, az teljes egészében a forgalmazónál marad! Ezért lesz utalvány és nem együtt fizetik ki a nyugdíjjal! Ügyes!

  22. butanagyapo szerint:

    csak úgy, koszi! 🙂

  23. PU szerint:

    pl!
    Nem azt írtam le, hogy mit gondolok, hanem idéztem, amit az mfor újságírója gondol. Kiigazításod pedig ezzel nem vitatkozik: ő is arra céloz, hogy az állam egyik zsebéből a másikba rakja a zsozsót, hogy befogja egy békétlen cége száját. – Most mondhatnám én is, hogy “figyelj oda!”

  24. csak úgy szerint:

    Nagyapó, tudhat valamit !

    “Ne pánikoljanak, a kormány eddig is megoldotta, most is meg fogja oldani, hogy mindenki pénzéhez jusson!”

    Lehet, hogy ez a kezdeti bonyolultság is a stratégia része. Így sokkal jobban megmarad, hogy bár az elején voltak problémák, de lám, OV megoldotta. És a választásokon csak erre fognak emlékezni. Még van egy hét szeptemberig, addig lehet növelni a feszültséget!

    Na, most már én is kíváncsi vagyok a végére!

  25. pl szerint:

    Már kiigazítottam, kaptál “bocsot is, de akkor nevesítek: CSAK a GÁZ és az ÁRAM számlákat LEHET KIFIZETNI! Az utalvány gyártó és a posta pénze egy eltörpülő tétel!
    Igen, jól jár a kifizető (kibocsájtó), a be nem váltott utalványokkal (az állam, mert nem kell kidobnia a pénzt a szolgáltatóknak, DE JÓL ELADJA a nyugdíjasoknak politikailag). a jótéteményét)
    A beváltottakkal meg mindannyian ráb@szunk, mert eredetileg is az a MI PÉNZÜNK VOLT, csak vettek belőle választót…
    Dagobert bácsi (és mások) nem tudom hogy gondolják. A legyártó (nevezzük Erzsébetnek) KIZÁRÓLAG a gyártással, a posta a kiszállítással nyer! Az állam (mint kibocsájtó) CSAK a beváltott utalványokért FIZET és CSAK a gáz és áram szolgáltatónak! Teljesen félre értitek!
    Mondd, most már én kérdem, mi a baj? Csak azt ne írd, hogy te is ezt írtad…
    Szerinted vitánk elősegíti hogy ezeknek a gazemberek eltakarodjanak?
    Itt a vége

Itt lehet hozzászólni !