Visszaköltözhettek a háziorvosok a felújított Táncsics Mihály utcai rendelőbe

Csepel.info

A kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai rendelőben a megszokott rendelési időben dolgoznak tovább azok a háziorvosok, akik a felújítás idején – ideiglenesen – a gyári rendelőben voltak. A Csepel.info értesülései szerint Dr. Szász Tamás időközben nyugdíjba vonult, így őt egyelőre helyettesítik. Boldog nyugdíjas éveket kívánunk a doktor úrnak!

A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra. Az épületek külső felújítása mellett az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította.

2010 után Csepel egyike volt azoknak a településeknek, amelyek elsőként vezették be a méhnyakrák elleni HPV-oltást. Az elmúlt években megújult a Szent István úti háziorvosi rendelő és a csepeli tüdőszűrő épülete is, a szakrendelőben pedig a légkondicionálást kellett beépíteni. A szakrendelő belső tereinek festése jelenleg is tart. 2010 óta országosan 77 kórház, 54 rendelőintézet, 104 mentőállomás újult meg, továbbá 23 új rendelő és 31 új mentőállomás épült.

Csepel.info

20 hozzászólás “Visszaköltözhettek a háziorvosok a felújított Táncsics Mihály utcai rendelőbe” bejegyzésre

  1. Potter szerint:

    Milyen 77 kórház újult meg?
    Tegyétek már ide a listát.

    Ez egy tavalyi lista amit ha összeadtok, akkor szépen látni, hogy a kórház felújításra szánt pénz csak a harmada a Stadionok árának.
    Szent Imre Kórház (6,8 milliárd Ft.)
    Egri Markot Ferenc Kórház (6 milliárd Ft.)
    Sport Kórház (10 milliárd Ft.)
    Körmendi Kórház (1,4 milliárd Ft.)
    Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház (1,4 milliárd Ft.)
    Zalaegerszegi Megyei Kórház (30 milliárd Ft.)
    Dombóvári Szent Lukács Kórház (1,8 milliárd Ft.)
    Győri Petz Aladár Kórház (11,2 milliárd Ft.)
    Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon (15 milliárd Ft.)
    Szombathelyi Markusovszky Kórház (6,3 milliárd Ft.)
    Hatvani Albert Schweitzer Kórház (3,5 milliárd Ft.)
    Bethesda Gyermekkórház (150 millió Ft.)
    Debreceni Kenézy Kórház (500 millió Ft.)
    Kaposvári Kaposi Mór Kórház (600 millió Ft.)
    Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula (6,6 milliárd Ft.)
    Budapesti Bajcsy Zsilinszky Kórház (700 millió Ft.)
    Karcagi Kátai Gábor Kórház (800 millió Ft.)
    Várpalotai Szent Donáth Kórház (800 millió Ft.)
    Budapesti Uzsoki Kórház (6,5 milliárd Ft.)
    Nyíregyházi Jósa András Kórház (1,1 milliárd Ft.)
    Hódmezővásárhelyi és Makói Egyesült Kórház (3,3 milliárd Ft.)

    Az arénák legdrágábbika, az új Puskás Stadion egymaga majdnem kétszer akkora összeget – bruttó 200 milliárd forintot – visz el, mint a büszkeséglistán szereplő összes kórházi beruházás együttvéve.

    Fontos tudni, hogy a 350 milliárdos összegben a nemzeti stadion mellett döntő részben első és másodosztályú csapat stadionjára szánt pénz szerepel, és messze nem az összes focival kapcsolatos infrastruktúrafejlesztés. A teljes összeg több, mint 95 százaléka közvetlen állami forrás, csak néhány milliárdot tesznek ki a szintén közpénznek számító tao-pénzből finanszírozott építkezések.

    Ehhez képest ha a kórházak listáját nézzük, nagyon sok olyan tételt találunk rajta, amelyeket döntő részben uniós forrásból fedeztek. Ilyen például a Szent Imre Kórház 6,8 milliárdos fejlesztése, a szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd forintos új belgyógyászati tömbje, a pécsi egyetemi klinika 15 milliárdba kerülő, 400 férőhelyes fejlesztése – ez kifejezetten EU-s nagyprojekt lett. Az egri Markhot Ferenc Kórház fejlesztésére 6 milliárd szerepel a felsorolásban, itt a 2010-ben elindult projektben 4,4 milliárd forint volt az uniós forrás. A győri Petz Aladár Kórházban is uniós forrásokból alakították ki 2011-13-ban az új sürgősségi osztályt. A gyulai Pády Kórház sebészeti tömbje valóban 6,6 milliárdból készült, ebből 5,6 milliárd forint volt az uniós támogatás. Az Uzsoki 6,5 milliárdos fejlesztése még 2009-ben indult el, és a kétharmada annak is EU-s forrás volt.

  2. Mákosguba szerint:

    Figyelem! A rendelő előtt nincsen pad! Szóval aki kint akar várakozni az a falnak,fának, és a bicikli tároló vasnak tud neki dőlni. Esetleg a 15-20méterre lévő padokra.

  3. Nagyapó szerint:

    Ismét ír “Góg és Demagóg” fia, egy igazi demagógiával. Felsorolja a vidéki kórházakat, melyeket a kormány felújított EU pénzekből. Igen EU pénzekből melyekből a központi régió – Bp. és Pest megye fejlettsége miatt – nem létesülhetett. Abból az EU pénzekből, ami jár nekünk, bár a szoclib oldal a “merjünk kicsik lenni” jelszóval alamizsnának gondolja.
    Most folynak a fővárosi kórházak felújítása (L. SOTE).
    A stadionépítések forrása a TAO. Ebből támogatja a kormány a látványsportokat, valamint volt kulturális TAO is.
    A sportcélú fejlesztése komoly összeget igényelnek, de ezek legalább állami beruházások, így az állam, a mi vagyonunkat növeli.
    Potter! Nézzen utána az évenként TAO támogatásban részesült szervezeteknek!
    Azért megkérdezem, hogy hány sporttelep volt Csepelen és most hány van. Ja a mai ifjúságnak nem kell sportolni?
    Azért megkérdezem, hogy az önök kormány által felvett 3589,6 milliárd Ft IMF, Valutaalap hitelt mire költötték? Mennyi kórház, lélegeztetőgép került volna ki ebből az irgalmatlan nagy összegből?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éves jelentése szerint 2008-ban 1824,8 milliárd forintot, 2009-ben pedig további 1726 milliárd forintot hívott le a kormány a keretből. Vagyis összesen 12,8 milliárd eurót használtunk fel ebben a formában, ( 3551MFt) további 1,4 milliárd eurót pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hívott le. 38,6M

  4. Nagyapó szerint:

    Mákosguba! Nagy trehányság, ha a felújítás során nem gondoltak a rendelő előtti padokra (eddig voltak?). Bár nem tudom, hogy a rendelésre várók miért nem a váróban ülnek -különösen télen és esőben?
    Elgondolkodtató az is, más rendelők előtt miért nincs pad?
    De azért trollkodni jó!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    A TAO milyen pénz?
    Az IMF hitelről részletesen ír a “portfólió”, olvassa el, hátha megérti!

  6. Horváth János szerint:

    Bocs, Portfolio.

  7. Mákosguba szerint:

    Nagyapó, osztod az észt, ami nincs. Azért volt jó, amikor közvetlenül volt a rendelő előtt pad, mert aki kísérte a beteget, de csak kísérte, semmi más, annak tök felesleges bemennie a többi beteg közé, főleg ha már eleve zsúfolásig van. Érted már? Várom a bocsánatkérésedet szépen!

  8. PU szerint:

    Nagyapó a védhetetlent védi védhetetlenül.

    (Biztosan bent várakozott az illatos és ózondús hegyilevegőjű orvosi váróban a 36 fokban, ezért nem fogja föl Potter statisztikáját…)

  9. Nagyapó szerint:

    Mákosguba, PU! Igazuk van. Pad kell, de továbbfejlesztve: legyen árnyékos kánikula idején, legyen félig fedett, ha jön az eső. Továbbá gondolni kell a kísérő gyermekekre, akik unatkoznának a zsúfoltságban, legyen nekik fagyizó, sőt a szomjazóknak némi sör (persze veres csillagos Heineken).
    Apropó láttak Csepelen más háziorvosi rendelőt???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. PU szerint:

    Hogy láttam-e Csepelen orvosi rendelőt? Sajnos igen. És sajnos nemcsak itt. Bumáskához kellett orvosi bumáska, hogy kiállítsák nekem a harmadik bumáskát. De szerencsére nem gebedtem bele. Egyébként ha beteg vagyok, önvédelmi okból nagy ívben kerülni szoktam az ilyen túlélési gyakorlatokat. Ha meg nem haldoklom, akkor azért.

  11. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Megint a szoci blöff adat nélkül. Szóval mire költötte a szoci kormány az általa felvett 3589,6 milliárd,azaz háromezerötszáznyolcvankilenc milliárd nyolcszázmillió forintot??
    Könnyű a válasz. Mivel a gazdaság vezetéséhez nem értenek, elloptak amit lehetett.
    Mennyi kórház, iskola épülhetett volna és mennyi autóbuszt, lélegeztetőgépet vásárolhattak volna.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Nagyapó szerint:

    PU! Gondolom a csepeli háziorvosok “köszönik a reklámot”!
    Utána kell néznem, hogy a hülyék – orvosi kezelés nélkül – továbbélnek-e?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. PU szerint:

    Nagyapó!
    A hülyék nem biztos, hogy tovább élnek orvosi kezelés nélkül, de a nem hülyék általában igen.
    Ellenben úgy tapasztalom, hogy a gonosz hülyék örökéletűek minden körülmények között.

  14. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Mint írtam, a Portfolio 2016.04.05-i cikke teljeskörű magyarázatot ad, ami köszönőviszony-
    ban sincs a maga által elővezetett rágalmazásnak. Egyébként a Mol és a Rába részvényeket
    ki vette meg?
    Szóval, a TAO milyen pénz?

  15. Betke szerint:

    Nagyapó és elvtársai soha a büdös életben nem fogják nyilvánosan kijelenteni, hogy a TAO közpénz! Pedig tisztában vannak vele, csak nyomják a bullshit-et!

  16. Lili Züllig szerint:

    Itt az idővel kellene valamit kezdeni. Sokan a nagyanyáik régi bajait panaszolják, miközben más tényleg valami betegséggel ül ott, és rengeteget kell várni. Egységesíteni kellene az időt,

    orvosi rendelés/konzultáció vizsgálattal 5p fizeti a TB, ezen felül csak indokkal hosszabbítható TB alapra újabb 5p, ezután minden további perc 400 Ft. És nincs “de hát én csak” megy a sárga csekk.
    Felelősséggel tartozunk magunkért és egymásért. Ezt kell megtanulni, máris nem lenne “ennyi beteg”

  17. Mákosguba szerint:

    Legyen a világ legmodernebb rendelője,kórháza, ha alig van orvos,nővér… De valahogy ez nem jut el az agyakig sajnos… Legalább tegyetek ki egy vitya-szobrot és unalmában az ember tudja köpködni és ütögetni, még feszültséglevezetésnek is milyen jó lenne már! 😀

  18. Nagyapó szerint:

    Betke és prolijai szerint a TAO mellett milyen pénz az egészségügyi hozzájárulás, a nyugdíjjárulék, a szakképzési hozzájárulás,stb.?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Nagyapó szerint:

    Mákosguba! Keresse meg főnöke szakdolgozatát, azután állítsa az egészségügy élére, hogy javítsa ki, amit eltolt (“El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni. Tessék, lehet menni, majd mi elleszünk a nyugdíjasokkal.”.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Na, ilyenkor tudom, hogy kire gondolt Bangóné!

Itt lehet hozzászólni !