Karácsony Gergely énekli fel a csepeli MSZP-t

Csepel.info

Piros kabátos szocialisták vennék kézbe a csepeli kasszakulcsot, a többi párt pedig ehhez asszisztálna

Pénteken jön el az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János nagy napja, a csepeli szocialistákhoz kötődő korrupciós és egyéb bűncselekmények politikai feloldozása. A DK helyi szervezete adta hírül, hogy Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt délelőtt 9-10 óra között Csepelre jön, hogy kampányoljon az MSZP mögé felsorakozó pártok képviselőjelöltjeinek.

Ahogy azt Erdősi Éva, a szocialisták polgármester-jelöltje bejelentette, Csepelt az MSZP-nek adták az ellenzéki pozícióosztáson, amit minden szövetségesüknek el kell fogadnia. Így győzelmük esetében a pártelnök Bangóné Borbély Ildikó és a korrupciós bűncselekmények vádjával jelenleg is bíróság előtt álló Szenteczky János frakcióvezető kezébe kerülnek a politikai és gazdasági döntések. Az ellenzék többi tagjának az lesz a dolga, hogy szavazógépként és aláíróként támogassák a szocialistákat. A Momentum és a DK – úgy tudjuk – emellett egy-egy alpolgármesteri pozíciót kapnak, amennyiben csatlakoznak.

A kulcsemberek

Szenteczky János, a csepeli MSZP frakcióvezetője a csepeliek körében teljesen ismeretlen Erdősi Éva polgármesterjelölt kampányfőnöke is egyben. Ám kicsi az esélye annak, hogy Szenteczky a választáson egyéni jelöltként induljon. Úgy tudjuk, hogy ő – a 2014-es választáshoz hasonlóan – a listán kap befutó helyet. Így az összefogásban részt vevő ellenzéki szavazók mindegyike Szenteczkyre (is) fog voksolni.

Sok jóra nem számíthatunk. A politikust a 2010-es kampányban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítélték el jogerősen. Ráadásul éppen szeptemberben ér véget a “csepeli lakásmutyi” címen ismertté vált korrupciós bűncselekmény-sorozat első pere is, aminek szintén Szenteczky a központi szereplője. Így az MSZP nem érdekelt olyan kampányban, ami nem a másik fél besározásáról, hanem például választási programok ismertetéséről szól. Ami igazából nincs is: sem az MSZP, sem a DK, a Momentum vagy a Jobbik nem álltak elő semmilyen Csepelre vonatkozó elképzeléssel, ami a jövőről szólna.

Információink szerint komoly esélye van annak, hogy Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke és az osztozkodás jogán az egészségügyi alpolgármesterség várományosa sem indul el egyéni jelöltként. Ebben az esetben ő is csak listáról jutna be a képviselő-testületbe. Arra viszont még nem volt példa Csepelen, hogy a kulcsemberek közül ilyen sokan tartsák magukat távol az egyéni megmérettetéstől és felelősségvállalástól. Horváth egyébként nyolc évig volt 2010 előtt alpolgármester, “munkásságához” kötődik a csepeli kórház bezárása is.

Nem díjazzák a választók

A csepeli MSZP eredeti polgármester-jelöltje Takács Mónika volt, aki a 2010 előtti években besározódott szocialista politikusok eltávolítását is megígérte az ellenzéki szövetségeseknek. Őt emiatt váltották le az uniós választások után, június 25-én. A visszahívás pikantériája, hogy a leváltását a többi ellenzéki pártra kenték a szocialisták. Akkor az ellenzéki pártok közös közleményben tiltakoztak emiatt, és kiálltak Takács Mónika mellett – természetesen eredménytelenül.

A Momentum, a Jobbik és az LMP ráadásul meghasonlik korábbi véleményükkel, amennyiben az MSZP mögé állnak. “A Momentum helyi szervezete ugyanakkor ezúton is szeretné világossá tenni, hogy az MSZP-vel és a megállapodásban résztvevő többi párttal való együttműködés célja nem a 2010 előtti viszonyok restaurálása” – fogalmazott erről korábban Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli elnöke. Pénteken éppen ezt fogják tenni, amennyiben csatlakoznak az “összefogáshoz”.

Csepel.info

5 hozzászólás “Karácsony Gergely énekli fel a csepeli MSZP-t” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Karácsony !
    Az állatkert a XIV. kerületben van, nem Csepelen !
    Bár ???

  2. Horváth János szerint:

    Mi a baj? Észrevetted magad körül a kerítést?

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Igaz ami igaz! Csepel már csak ilyen! Kulcsemberek itt és ott! Németh és Borbély, illetve Bangóné és Szenteczky! Közülük kell választani! Akinek nem tetszik, jelöljön két x-et! Üresen ne hagyja a szavazólapot, mert esetleg magától megikszesedik! 😉

  4. PU szerint:

    És az operettbonvivánt macskazenével várja a Momentum, ha igaz…

  5. Antiszemét szerint:

    Na akkor tényleg sok lesz itt a patkány pénteken.

Itt lehet hozzászólni !