Ismét felfüggesztették az M0-ra kiírt közbeszerzést

Lakihegy Rádió

Tovább csúszik a beruházás. Továbbra sem tudni, melyik cég bővítheti 2-szer 3 sávosra az M0-s körgyűrű M6-os és 51-es út közötti szakaszát, mert újra megtámadták a pályázatot. A tender első eredménye ellen a vesztesek fellebbeztek, és a döntőbizottság kizárta a győztest.

Az infrasturktúra-fejlesztő ezután új nyertest hirdetett, de ezt a döntést a régi győztes fellebbezte meg. Augusztus óta húzódik a kivitelező kiválasztása. Az útszakasz szélesítésének az eredeti ütemezés szerint még idén meg kellett volna kezdődnie. A munka befejetését 2012. június 30-ra tervezték. A tender győztesének az M0-s a Csepel-szigeten átívelő szakaszát kell kétszer háromsáv plusz leállósávosra szélesítenie, valamint a két új Duna-hidat kell megépítenie.

A beruházás során a két hídon túl további kilenc műtárgyat kell építeni, át kell alakítani három csomópontot is. A munka végére az M0 teljes déli szakasza 2×3 sávos plusz leállósávos autópályává bővül. Hogy a több fordulóssá lett közbeszerzési csata mekkora csúszást eredményez, egyelőre nem tudni.

lakihegyradio.hu

8 hozzászólás “Ismét felfüggesztették az M0-ra kiírt közbeszerzést” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Amedig pályáznak addig törik magukat a kamionosok és az autósok, vagy a következő vezetést várják? Vagy a GERINCÚT nyomvonalára, nehogy útban legyen egymásnak a két “proyekt”…

  2. Jeniszej szerint:

    A vasútra kell terelni azt a sok kiba..ott. átmenő kamion forgalmat. A vasutat kell bővíteni, modernizálni. – Sok példa van a világban.
    A természet megóvása érdekében.
    Zöldek miért sunyítanak ebben a kérdésben.

  3. Jani szerint:

    Azért mert érdekzöldek!

    A Gerinc út körül is nagy a kuss. Egy munkást sem látni sehol, ahol elméletileg épülni kellene.

    Ha már közlekedés. Most hallottam egy érdekes történetet, ami szerint a csepeli hév kiment volna Halászteleken keresztül Szigethalomra, így összekötve a két hévet. Még a pénz is meg volt rá állítólag, de valahogy a pénz elszivárgott a projekt meg elfelejtődött.

  4. LB szerint:

    Jani!
    Én is úgy tudom, hogy eredetileg Szigethalmon talélkozott volna a két HÉV.
    El ia kezdték, de aztán valami helyi hatalmasság keresztbe tett az egésznek. Állítólag Szigetszentmiklós akadályozta meg, mert nem állt érdekében, hogy a csepeli HÉV is kimenjen Ráckevéig.
    A “vörös Csepel” akkori vezetői meg szó nélkül tudomásul vették! 🙁

  5. lolka szerint:

    A csepeli HÉV.-nek nem is kellene Ráckevéig menni, hiszen a Haraszti-HÉV. Szigetszentmiklós alatt jőn a szigetre. A kőrgyűrütől kb. 1km. Ott lehetne bekapcsolni a Csepelit. De sajnos egy nyamvadt gerincutat sem képesek elkészíteni (16éve)! MAJD TALÁN A KÖVETKEZŐ VEZETÉS MEGOLDJA…

  6. nagyapó szerint:

    A megoldás rendkívül egyszerű. Vissza kell hívni a szakértő Csillag professzort, aki gyorsan megoldaná a problémát. Kb. 2.5-szörös áron elnyerné a beruházást a Strabag, és építené, úgy, mint az M6-ost, alagutastól, viaduktostól.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Kovács Ernő szerint:

    Fantasztikus mérközés Csepelen az ÁMK-ban!Az egy pontos Csepel megszorongatta a veretlen bajnokaspiráns Budakalász csapatát / 26-29 / További képek a fotóalbumban! http://www.kommentalok.hu/news.php

  8. Jani szerint:

    lolka: 16 éve?:D Az első tervek 1930 környékén készültek!:D

Itt lehet hozzászólni !