Kommunista bankárt EU biztosnak?

Helyi Téma, Csepel.info

Noha Veres János időközben letette a középfokú angol nyelvvizsgát, Bajnai Gordon mégis Andor László közgazdászt küldheti Brüsszelbe. A londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsában tag Andor nevét a szűk közgazdászszakmán kívül a szélsőbaloldali értelmiségi lapok előzőnél is szűkebb olvasótábora ismerheti.

Az 1966-os születésű közgazdász a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyete­men végzett, majd ugyanott oktatott. 2005-től lett az EBRD igazgatótanácsi tagja: ebben az időszakban az intézmény egymilliárd forintért tulajdonrészt vásárolt az azóta botrányos körülmények között csődöt jelentő HospInvestben. Andor tagja volt Gyurcsány Ferenc gazdaságpolitikai tanácsadó testületének, 2004 áprilisában az exkormányfővel együtt felszólalt a kommunizmus nemzetközi jelképének védelmében, majd a Népszavában tiltakozott az ellen, hogy a horogkereszt és a vörös csillag azonos jogi elbírálás alá essen.

A vörös jelkép iránti érzékenység érthető: Andor László az Eszmélet nevű kommunista folyóirat főszerkesztője. Az Eszmélet 2009. tavaszi számában, Lucien Séve A XXI. század kommunizmusa című tanulmányának szerkesztői bevezetőjében ezt olvashattuk: „a kommunizmus bukásáról értelmetlen beszélni. Ha ma a kommunizmusnál kevesebbet tűzünk ki célul, akkor a mindent elfogadó szociáldemokrácia sikamlós lejtőjére jutunk. A cselekvés érdekében a párt hagyományos vertikális-hierarchikus szerveződése helyett horizontális, hálózatszerű szervezeti formákat kell előnyben részesíteni.

Legutóbb tavaly novemberben jelent meg könyve, amelyben – immár sokadszorra – a közgazdász-társszerző a nemzetközi tőke viselkedését bírálja, balszélről. A kötet bemutatóján Andor azt mondta: „A nagy valutaválság óta kiszolgáltatva érezzük magunkat olyan pénzügyi erőknek, amelyekről korábban nem is kellett tudomást venni.”

Vajon kikre gondolt Andor László, az EBRD igazgatótanácsának tagja?

helyitema.hu

Kapcsolódó:

Andor László esélyes a magyar uniós biztosi állásra

9 hozzászólás “Kommunista bankárt EU biztosnak?” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    A komcsik összetévesztik az Úniót a Párizsi Kommünnel, így népbiztost küldenek biztos helyett a Commitébe (az Únió Központi Bizottságába!
    Sebaj, legalább hamarabb szétesik! Ha Sztálin Jóska kihagyott volna bennünket a birodalomból, ma is dübörögne még a kommunizmus. Ha a hunok valóban a rokonaink, esetleg őseink voltak, akkor a Római Birodalmat is mi bomlasztottuk fel!

  2. csepeli szerint:

    Nem kommunista, hanem marxista – persze a különbségtételhez némi intelligenciára és műveltségre is szükség volna, amelynek a Helyi Téma és a Csepel.info szerkesztői erősen híján vannak.

  3. vermes szerint:

    csepeli!

    Nagyon ki vagyol te művelve komenyistaideológiailag…
    Lyobban mint Pelikáneftárs.

  4. pedró szerint:

    A nagyonműveltek gazdaságilag és morálisan egy országot züllesztettek le.
    Valakik hálásak lesznek érte- a határon túlról.

  5. infósferi szerint:

    Nem értem: akit zavar a Csepel.infó szintje, az miért nem levelez a helyi szocialista infón? Talán csak nem azért, mert nincs?
    Ki akadályozta meg őket egy nívós honlap készítésében?
    Persze, felesleges is lenne költeni rá, a megmaradt hívek korosztálya nem netezik, a 70-80 évesek maradnak a CSU-nál.

  6. vermes szerint:

    Most hallom, hogy Bübül Kovács Lacit meg utazó bohócnak akarják elküldeni. Möööödgyessy után végülis már mindent lehet…

  7. Jeniszej szerint:

    A marxisták tudják, mitől rohad a kapitalizmus (!)
    Lehet, hogy Kínában ezt már felfedezték.
    Azt olvasom már mindenütt a sajtóban, hogy az átkosban sokkal jobban éltek az egyszerű átlagemberek a – többség.
    Ma a nagy büdös fene demokráciában, ahol a demokrácia álcája mögé bújva garázdálkodnak a multik és a mocskos haszonleső bankok, ott a népnek csak a sanyarúság, kiszolgáltatottság éhezés a sorsa.
    Azt hiszem a többség, aki azelőtt az átkosban meg tudott élni volt munkája, – mára legatyásodott kiszolgáltatottá vált.
    Nagyon fel kell kötni a Fidesznek a gatyáját, mert ha most – sem tudja beváltani a többségnek az elvárásait nagyon gyorsan, meneszteni fogj az áldott nép. Előre hát…….

  8. lolka szerint:

    Jeniszej:
    “Ma a nagy büdös fene demokráciában, ahol a demokrácia álcája mögé bújva garázdálkodnak a multik és a mocskos haszonleső bankok, ott a népnek csak a sanyarúság, kiszolgáltatottság éhezés a sorsa.”
    “Ami drága aranyos Antalunk”- ezt az utasitást kapta annakidején a barátaitól…(levélben) kérés formájában…

  9. nagyapó szerint:

    T. csepeli!
    Csodás! Néhány szóban próbálja megvilágítani a lényeget (bár szerintem két csepeli van, ez utóbbi nem a trágár). Különbséget tesz a marxista és a kommunista között. Bravó! Most próbálja megmagyarázni a marxizmus, a leninizmus, a sztálinizmus, a szocializmus, és a nemzetiszocializmus közötti összefüggéseket-különbségeket! Hátha sikerül az Ön intelligenciájával ezt megtenni!
    Andor pedig Brüsszelben olyan lesz, mint a kecskebogyó. se nem büdös, se nem jó szagú, de hogy országunknak jót nem fog tenni, az biztos. Ejtőernyősként jó fizetést kap, és annyi nyoma lesz, mint Kovácsnak, lejáratja Magyarországot.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !