Napokon belül kezdődik a Popieluszko utca felújítása

Csepel.info

A nyári szünet első napján, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása, ami – információink szerint – szakaszosan, félpályás sávlezárásokkal történik majd.

Az út észak felé, vagyis a belváros irányában lesz egyirányúsítva. A dél felé irányuló forgalom így jellemzően a Táncsics Mihály utcára, kisebb részben a Bajcsy-Zsilinszky útra fog áttolódni.

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat szerette volna megoldani, hogy a Popieluszko utca egyirányúsítása a csúcsforgalomnak megfelelően változzon (reggel észak felé, délután dél felé). Erre azonban nem nagyon volt még példa, és nem adtak rá engedélyt.

Tavaly már csaknem elkezdték

Az útfelújítást tavalyra tervezte a kerület, ám az M0-ás akkori fejlesztési munkái, és a kialakult hatalmas dugó miatt el kellett halasztani. A helyzet most se sokkal jobb – jelenleg is folynak fontos fejlesztések az M0-ás csepeli szakaszán -, ám a munka elodázhatatlan. Így a nyári szünetben lecsökkenő autóforgalmat próbálják kihasználni.

A baloldal ilyen utakat nem újítana fel

Furcsa, de még egy ilyen állapotú és fontosságú út felújításának is vannak ellenzői. Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Popieluszko utca “gyér forgalmú, és a kerület átmenő közlekedését egyáltalán nem befolyásolja”, ezért nem támogatják az út rendbetételét. A DK szerint az egykori Csepel Művek területén lévő utak ennél sokkal fontosabbak, és ott kellett volna elkölteni a felújítási forrást.

Csepel.info

14 hozzászólás “Napokon belül kezdődik a Popieluszko utca felújítása” bejegyzésre

  1. telepi szerint:

    A DK-sok megkergültek, mint mindig. Tény, hogy a macskaköves részeket lehetne cserélni a Gyártelepen. Egyébként nagyon örvendetes lenne, ha végre a Tejút utca is megújulna. Így is kitörik a kocsik kereke, amikor a gyerekeket leteszik az iskoláknál, mi lesz, ha ott lesz a Jedlik is?

  2. gab szerint:

    Ugye a “Popieluszko utca” alatt a teljes szakaszt értik az Ady Endre úttól a Kassai útig?

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Mire a Popieluszko utca kész lesz, belátják az egész felújítás szart sem ér a Kassai-Széchenyi kereszteződés lámpásítása nélkül! Borbélynak semmi esélye az újraválasztásra, ha az őszi választásra nem lesz ott közlekedési lámpa!
    Beszari, gyáva fideszesek nem mernek szólni Borbélynak, pedig a saját képviselőségük/tanácsnokságuk is múlik rajta! Kapjátok már össze magatokat!

  4. kilgore trout szerint:

    A Bajcsyn érdemes lenne átmenetileg a jobbkezeseket táblával felülírni, mert sok lesz a baleset.

  5. Bhu szerint:

    A végében kellene a körforgalom a Dina utcánál. Az már luxus lenne Csepelnek?
    A Széchenyi-Kassai kereszteződésbe valóban kellene lámpa.
    De meg kene nyitni a Dunadulot is a forgalom előtt, ami csak annyit jelentene, hogy fel kell szedni a fekvorendoroket és felújítani a parkolót.
    Aránytalanul nagy forgalmat szenved el a Hatar-Kesmarki-Széchenyi-Kassai.

  6. barvagarbalarka szerint:

    Királyerdő úton a közlekedés hogy lesz az aszfaltozás befejezése után? 152-es busz megy tovább, vagy a 71-es? Esetleg összekötik a kettőt? A BKK oldalán sem láttam semmit ezzel kapcsolatban, pedig megkérdezhetnék a kerület lakosait.

  7. Johnny szerint:

    Kedves Jobboldal!
    Eltelt 9 év, tehát szarok rá, ha 2/3-ban feszengtek, hogy mit nem akar a Baloldal!
    Húzzatok bele és csináljátok, ennyi…
    De, ha lehetne, normálisan?
    A körforgalom miért nem fér bele? Már hely is van.

    Azért 1-2 utcát lehet kátyúzni is, ami a tétek, nem a BKK-é.

  8. Betke szerint:

    Mária királyné egyes szakaszai is megérettek a felújításra, Vércse utcai kereszteződésnél csoda, hogy még nem volt tengelytörés!

  9. Nagyapó szerint:

    Trágár Johnny! A Popieluszko utca és a Duna utca nincs kapcsolatban. Közöttük van a Zsák H. utca. Hová parancsolja a körforgalmat és miért. Körforgalmat kereszteződésbe tesznek, különben kerengőnek hívják!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. gab szerint:

    Előre is köszönet, hogy “nem okoznak” még több kényelmetlenséget, és a Zsák Hugó utcát, a Duna utcát, valamint a Vágóhíd utcát meghagyják az eredeti szétrohadt állapotában, gondolom azt majd a 2024-es választás előtt akarják rendezni.

    http://csepel.info/?p=69633

  11. Johnny szerint:

    Öreg broki!
    Előttem megírták…
    Tehát az Árpád utcánál megáll a meló? Fasza! 🙂
    A másik végén meg a szalagkorlátnál? Az is fasza! 😀
    A körforgalmat meg te is tudod, hogy az Ady – Duna utca kereszteződére értettem, de te tipikus, magas lovon ülő bunkó módjára idehányhattál egy baromságot. 😛

  12. Bhu szerint:

    Oreg! A papirgyarnal meg a szocik alatt betervezték illetve ajánlottak a körforgalmat.
    Azt sem ok, sem a csodálatos játszótér építő Fidesz nem tette meg.
    Nyalja csak a segguket, én a tények alapján formalok véleményt.

    Gerincut 2? Ígéret
    Gubacsi-híd? Ígéret.
    Vonatos kereszteződés 2 szintuve tétele? Ígért sem. Igen, azt meg az előzőek kúrtak el, kb 10 éve..
    Budafoki-híd? Ígéret sem.
    Kis-Duna kortárs? Nem is hallani róla.
    Weiss Manfréd projekt a gyár rehabilitációjára? 5 éve egy szot nem hallottam róla.

    Birkózó stadion a Szövetség megkerelisevel: készen all
    Nagypályás focipálya dunai panorámával a Főnök tiszteletére: készen all
    Játszóterek Kiralyerdo-szerte, hogy ne csak hétköznap legyen autóforgalom: pipa

  13. Dagobert bácsi szerint:

    Nem akarják lámpásítani a Kassai-Széchenyi kereszteződést? Ezt majd megcsinálja az új városvezetés!

    Van egy klassz kerülőút a Papírgyár felől jövet! A Popieluszko utca közepén van egy Y-elágazás a Sás utca felé, a dél felé irányuló forgalom mehetne ott, majd a Temesvári utcán át a Széchenyi utcáig. MINDÖSSZE A NÉGY FEKVŐRENDŐRT KELLENE FELSZEDNI a Katona József utca és a József Attila utca között! Hogy Borbély Lénárd miatt tették oda? Na és, ő is ugyanolyan ember mint a többi csepeli, neki is kijár az átmenő forgalom élvezete!

    Az észak felé menő forgalom meg mehetne a Kassai utcán át, úgy mint eddig! A Széchenyit keresztező forgalom megoszlana két csomópont között! Ez megoldaná a száguldozás problémáját is a Széchenyin, mert nem tudnának tépni a Táncsics utcától a Királymajori gyalogátkelőig! A úgy meg az itteni gyorshajtás tarifáját 50 ezer forintnál kellene kezdeni! Tetszenek emlékezni az ámokfutóra, aki a Kolozsvári utcai kereszteződésnél vagy 150-nel ment?

    Szó ami szó, a kedves kommentelők megírták a véleményüket, Borbély úr legyen szíves összekapni magát! Mert tényleg a maga utcájába irányítjuk az átmenő forgalmat!

  14. belekotkot szerint:

    Csak egy kérdés ! Mikor fejezik be a Királyerdő utat ? Merthogy otthagyták félkészen. Az aszfaltozás nincs befejezve. (Lehet hogy itt is összevesztek a kivitelezővel mint a strandnál ? )

Itt lehet hozzászólni !