Tarlós: parkoljunk ingyen a saját kerületünkben!

888

Tarlós István ingyenessé tenné a parkolást minden fővárosi számára a lakhelye szerinti kerületben. A főpolgármester a pazarló zuglói parkolási szerződésekre reagálva tett bejelentést a Magyar Nemzetnek.

Mint fogalmazott: Karácsony Gergely, a kerület polgármestere „szavahihetetlen és önállótlan”. Csepelen nincs fizetős parkolás. 

„Javaslom, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, s csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük”.

Ismert, a XIV. kerületiek körében rendkívül népszerűtlen parkolási rendszert szabályozó szerződések komoly károkat okoznak, napi egymillió forintjába kerül a helyieknek, s a pazarló rendszer lassan már milliárdos veszteséget okoz Zuglónak. Közben Karácsony embere, a zuglói önkormányzat jegyzője arról értekezett, hogy szerinte nem lehet felmondani a XIV. kerület napi egymillió forint veszteséget termelő parkolási szerződéseit. Papp Imre jogszabálysértőnek minősítette a zuglói képviselő-testület május 13-i határozatát, amely egyrészt felmondaná a botrányos szerződéseket, másrészt, míg nem tisztázódik a helyzet a kerületben, ingyenessé tenné a zuglóiaknak a parkolást.

„Karácsony Gergely mögött semmilyen valós teljesítmény nincs. Szinte nap mint nap önellentmondásba keveredik. A parkolási szerződés felmondását is megszavazta, majd betámadta a saját igen szavazatát. Komolytalan, mivel ő az első olyan politikus, aki rendre az ellenzéket próbálja okolni még a saját szavazata miatt is” – kommentálta a zuglói káoszt a főpolgármester.

Forrás: 888

8 hozzászólás “Tarlós: parkoljunk ingyen a saját kerületünkben!” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Pistám, bontsd a felüljárót a Nyugatinál! Nagy érdem lesz!

  2. Nagyapó szerint:

    Csepelen ingyenes a parkolás, így a HÉV mellett már nem lehet parkolni. Mi lesz, ha lesz gerincút?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. csak úgy ... szerint:

    Nyugi Nagyapó!

    Nem lesz Gerincút!

    Amúgy hány kamiont lát a parkolókban napközben? A gerincút, főleg miattuk kellene!

  4. PU szerint:

    Nagyapó! Mi lesz, ha lesz gerincút? Hát esetleg nem fog hétszámra a parkolóban rohadni az autóm. Néha tudom használni is. Belátom, helytelen ez a nagy nyüzsgés, ide-oda, de olykor muszáj elintézni dolgokat, melyeket Csepelen nem lehet.

  5. Nagyapó szerint:

    PU igaza van. “Nekem is sok elintézni való dolgom van Tökölön, Halásztelken, meg Makádon. Kell a gerincút!”
    Viszont nem tudok parkolni a Plázánál, a Szt.Imre téren és végig a HÉV mellett!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. PU szerint:

    Nagyapó, az, hogy a Plazánál, a Szt. Imre téren és végig a HÉV mellett nem lehet parkolni, egyáltalán nem a gerincút lététől vagy nemlététől függ, hanem egészen mástól. Mellesleg a fenti helyek közelében és még számos más közintézmény táján az ottlakók sem tudnak parkolni. Kérdezze csak például a Templom utca lakóit, vagy a Béke téri templom környékét miseidőben, keresztelőkor, mennyegzőkor. – Ugyanakkor az ingyenes parkolás szerintem egyelőre Csepel legfőbb szexepilje, és eszem ágában sincs tippeket adni a tanácstalan önkorinak. Hagyni kéne a forradalmi megoldásokat a választások utánra. Karácsonyra például…

  7. Johnny szerint:

    Nagyapó!
    Ott a BKV, ingyé van!
    70 felett be kellene már vonni a jogsit is! 😛

  8. lutria szerint:

    A Tarlós sem tudta eddig hogy mi a pontos helyzet,amikor elkezdett a parkolással foglalkozni még azt nyilatkozta hogy az a baja hogy Budapesten 23 féle parkolási rendszer van(valszeg a 23 kerületre gondolt)miközben Csepelen biztosan nincs fizetős parkolás tehát eleve csak 22 lehet-és még ki tudja hány külső ke0rületben sincs,a 23 úgy jönne ki ha pár belső kerületben többféle is lenne…
    Amúgy asszem eddig is úgy volt hogy lakcímenként legalább egy parkolóbérlet ingyen volt egy második meg kedvezményesen,úgyhogy eget rengető ez az ötlet…

Itt lehet hozzászólni !