Szakít a Google a Huawei-jel

Mandiner

A Google felfüggeszti a Huawei-jel folytatott üzleti tevékenységét a Trump feketelista után – írja a Reuters. A Huiwei telefonjain a Google Android operációs rendszere fut, így ezen döntés nagy valószínűséggel komoly csapás a kínai cég és az ilyen telefont használok táborának is.

A Google ezentúl csak az amúgy is szabadon elérhető – nyílt forráskódú – fejlesztéseit osztaná meg a céggel, mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülékekről elérhetetlenné válhat a Gmail, a Google Térkép, a Youtube vagy épp a Play áruház alkalmazásai. Mindezen intézkedések azonban csak az új eszközökre vonatkoznak, a már használatban lévő készülékeken a jövőben is elérhetőek lesznek ezen applikációk illetve a hozzájuk kiadott frissítések is elérhetőek lesznek. 

A bejelentés azonban nem érhette teljesen váratlanul a Huawei-t, hiszen a cég már 2012 óta saját operációs rendszer kialakításán dolgozik, éppen arra az eshetőségre készülve, hogy az esetleges amerikai szankciók esetén eleshet a jelenleg a készülékein futó rendszertől.

Igaz, hogy az Android egy bárki által szabadon és ingyenesen elérhető, nyílt platform, a rendszer egészét adó élményt azonban a sokak által alapfelszerelésnek tekintett Google-appok és -szolgáltatások adják, melyeket azonban már minden gyártónak a Google-től kell licencelnie, ahogy magát az Android márkanevet is.

Forrás: Mandiner

2 hozzászólás “Szakít a Google a Huawei-jel” bejegyzésre

  1. dühös magyar szerint:

    Aktuális csepeli hír. Köszönjük!

  2. Johnny szerint:

    Mr. Gabee telefonjára még lesz “update”! 😉

Itt lehet hozzászólni !