A migránsok szétosztása a szocialisták célja

Csepel.info, 888

Fotó: AFP

Emlékeznek? Alig pár évvel ezelőtt még amiatt voltak botrányok, hogy Nyugat-Európából szállítottak át kommunális szemetet Magyarországra. Most a beilleszkedni nem tudó illegális bevándorlókat hoznák át hozzánk, hogy így szabaduljanak meg tőlük – erre utalnak az Európai Parlament választási kampányban tett szocialista nyilatkozatok.

A migránsok tagállamok közötti szétosztásáért szállt síkra a szocialista Frans Timmermans, Weber pedig Juncker elnökségét méltatta a csúcsjelöltek szerda esti vitáján Brüsszelben.

A rendezvényen Manfred Weber úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint a párttársának számító Jean-Claude Junker vezette Európai Bizottság jó munkát végzett, de közelebb kellene hozni Európát az emberekhez. A migráció kérdésében Weber arról beszélt, hogy egyedül a közös megoldás lehet eredményes, meg kell erősíteni a Frontexet, valamint a humanitárius felelősségről sem szabad megfeledkezni.

A nagyjából egy felmosórongynyi karizmával rendelkező Weber egyúttal mindenkit figyelmeztetett, hogy a nacionalizmus, az egoizmus visszatért a kontinensen, ezért mielőbb határozottan fel kell venni a harcot az integrációt lerombolni kívánók ellen, illetve demokratikusabbá kell tenni az EU-t, mivel azt az emberek jelenleg nem érzik magukénak. Megismételte korábbi javaslatait egy, az alapértékeket megsértő tagállamok elleni hatékony fellépést biztosító, független mechanizmus felállításáról.

Frans Timmermans, az európai szociáldemokraták csúcsjelöltje a „menekültügyről” szólva úgy fogalmazott, hogy Európa minden alkalommal elveszíti lelke egy darabját, amikor meghal egy menedékkérő a Földközi-tengeren.

Beszélt a szolidaritás szükségességéről is, leszögezve, az nem „á la carte menü”. Hozzátette, előbb-utóbb a belső határellenőrzések visszaállításával fog járni, amennyiben egyes kelet- és közép-európai országok továbbra is elutasítják a szolidaritást, márpedig ezt el kellene kerülni.

Timmermans veszélyesnek nevezte, hogy olyan elnöke van az Egyesült Államoknak, aki Európa megosztására és meggyengítésére törekszik, és akik őt támogatják, azok szerinte nem a kontinens érdekeit tartják szem előtt.

Elismerte, hogy a populista erők előretörése a fősodorbeli pártok felelőssége is, és közölte, konstruktív javaslatokkal kell előállni a szavazók visszaszerzése érdekében. A megosztó politika miatt az Egyesült Királyság ma úgy néz ki, mint a Trónok harca szteroidokon – fogalmazott a népszerű amerikai sorozatra utalva.

Jan Zahradil, az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció listavezetője egy lefokozott, decentralizált EU-ról beszélt, amely tiszteletben tartaná a nemzetek szuverenitását, amely kevesebbet tesz, de jobban, és amelyben Brüsszel nem oktatná ki a tagállamokat. Elutasította a kötelező menekültügyi kvótákat, amelyek szerinte nem működtek, csak mélyítették a keleti-nyugati szakadékot.

A csúcsjelölti rendszert amúgy elutasító liberálisok képviseletében Margrethe Vestager aláhúzta, hogy a migráció területén hosszú távú, közös megoldás kell, ugyanis a jelenség nem fog megszűnni. Beszélt emellett az álhírek elleni küzdelemről és egy nemileg kiegyensúlyozott Európai Bizottság felállításáról is.

Ska Keller, a zöldek két jelöltjének egyike teljességgel elfogadhatatlannak minősítette, ami a Földközi-tengeren történik, és kijelentette, hogy uniós kutatási és mentési műveletre van szükség. Szerinte a menekültügy terén a szolidaritást és a felelősség megosztását kell támogatni.

A körülbelül másfél órás, interneten és számos tagállami közszolgálati televízióban élőben közvetített vita fő témája a migráció, a nemzetközi kereskedelem, az adó- és versenyjog, a fiatalkori munkanélküliség, a klímaváltozás, illetve a populizmus és a demokrácia volt. A rendezvény valamivel élesebb hangulatú volt, mint a korábbiak, több témában is szócsata alakult ki. A jövő heti EP-választásokat megelőző utolsó csúcsjelölti vitán a mostani frakciók közül mindegyik képviseltette magát, kivéve a Szabadság és Nemzetek Európája, illetve a Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalom nevű csoportokat – írja az MTI.

Forrás: 888

5 hozzászólás “A migránsok szétosztása a szocialisták célja” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    “Weber arról beszélt, hogy egyedül a közös megoldás lehet eredményes, meg kell erősíteni a Frontexet, valamint a humanitárius felelősségről sem szabad megfeledkezni.” Ne legyünk naivak, A Frontex 10 000 fő lenne az egész európai határra. Mire elég ez? Védelemre semmi, de fel lehet őket hatalmazni, hogy felülbírálják az egyes országok határvédelmi szerveinek döntését.
    Timmermans ravasz, mert “Beszélt a szolidaritás szükségességéről”, mit jelent ez nála? Azt, hogy mint a törökök, a migránsok használható tagjait megtartják, a többieket – a szolidaritás jelszavával – tovább küldik K-Európába – hozzánk is.
    Fentiek alapján ezért fontos, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavazzunk, hogy megállíthassuk az illegális bevándorlást!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Jobban szerint:

    “London leghíresebb köztere, a Trafalgar Square hiába szimbolizálja Nagy-Britannia egyik legnagyobb ellenfele, Napóleon felett aratott történelmi győzelmét, ramadánkor már a fülsüketítő iszlám Adzántól volt hangos a tér.
    A főváros muszlim polgármestere mindent megtesz annak érdekében, hogy hozzászoktassa a szigetországiakat az iszlám terjeszkedéséhez, ugyanis a városvezetés június elejéig több ízben is biztosítja a ramadán végének (Eid) a nyilvános megünneplését. Ennek fényében az ikonikus Trafalgar Square területén is nemcsak muszlim fesztivált szerveznek, hanem esténként az oda látogató hívők számára hatalmas hangerővel sugározzák az Adzánt, az imára hívó éneket.”
    http://mindenszo.hu/london-elesett-csak-ugy-zugott-a-londoni-trafalgar-square-az-iszlam-imaszotol-video/

  3. Jobban szerint:

    “a május 26-i választás a népek és a „pénzzel és arroganciával teli” elit harca lesz. Dávid és Góliát küzdelméről beszélt, arra figyelmeztetve, hogy gyakran a „kicsik forradalma” vezet győzelemre. Célként jelölte meg, hogy az európai szuverenista erők megelőzzék az európai baloldalt. Salvini hangsúlyozta, hogy az EP-választásokkal a strasbourgi parlamentnek ismét központi szerepet kell kapnia, hogy a döntések itt, „az egyetlen demokratikusan megválasztott európai intézményben” szülessenek, nem pedig a „titkos” brüsszeli irodákban. Ha a Liga lesz az első európai párt, első intézkedésként az európai határok védelmének bevezetését szorgalmazza majd, hogy „ide senki többé ne léphessen be engedély nélkül, az iszlám soha nem lesz úr az én otthonomban” – jelentette ki…életeket ment az indulások megállításával, megakadályozva a bevándorlók rabszolgasorsra kényszerítését, a tömeges deportálás, az emberek kizsákmányolását és a gettókat… Olaszország felemelte a fejét a bürokráciával, a bankokkal, a migránsokat szállító hajókkal szemben.”
    https://mandiner.hu/cikk/20190518_salvini_meghirdette_a_nepek_es_nemzetek_europajat

  4. Jobban szerint:

    “A migrációs kiskapukról is döntünk 26-án!
    A kampány hajrájában a bevándorláspárti politikusok egyre fogadkoznak, hogy ők nem akarnak egyetlen illegális migránst sem Európába engedni.
    Mint sokszor, most sem bontják ki az igazság minden részletét, ugyanis ők nem illegális, hanem legális és ütemezett bevándorlást akarnak. Ezzel szemben Orbán Viktor programjának negyedik pontja a migránsvízum és a migránskártya megszüntetését sürgeti.
    A május 26-i EP-választás legfontosabb kérdése a migráció. Próbálják tagadni, ám az Eurobarométer kérdéseire válaszolók szerint már lassan négy éve a migráció és az azzal járó terrorizmus a két legégetőbb probléma.
    Szélesre nyitnák a kaput.
    A mainstream pártok ezt persze próbálják tagadni, mivel a szavazóknak rögtön eszébe jut, hogy az újkori népvándorlás 2015-ös eddigi legnagyobb tetőzésénél még arról beszéltek, hogy a jövevények “gazdagítják” az európai társadalmakat és ők fogják majd a demográfiai és munkaerőpiaci gondokat megoldani.
    Azóta kiderült, hogy a migránsok nem gazdagítják az európai társadalmakat. A másfél millió Németországba érkező szír, iraki és más migráns közül ma csupán 20-25 százalék dolgozik. Aki nem beszél németül vagy nincsen szakképesítése, az jellemzően csak minimálbért keres. A migránsok zöme ezzel nem befizetője, hanem eltartottja a német jóléti rendszernek. Ráadásul a hét bő esztendő most ér véget, Németország recesszióba fordul. A torta egyre kisebb lesz.

    2015 óta megfordult a szél. Ma már nem tapsolnak a nyugat-európaiak a pályaudvarokon és nem dobálnak plüssmacikat a jövevényeknek. A mainstream politika is fordul. Angela Merkel ezoterikus beszédmódjában ez így hangzik: “A 2015-ös tömeges beáramlás nem ismétlődhet meg, de Németország jól tette, hogy akkor barátságos arcát mutatta a világnak!”
    Ebben a mondatban, mint cseppben a tenger van benne az új bevándorláspárti program. A tömeges illegális bevándorlást immáron felváltja a külső határok védelme menedzselése, valamint a legális és ütemezett bevándorlás. Ennek lenne eszköze a migránsvízum, amiről addig szavaztatták az EP-képviselőket, ameddig a bevezetés többséget nem kapott. A Soros-hálózat NGO-i adnák kis füzeteikben az ötletet, hogy milyen mesét kell felmondani, és a migránsvízummal már legálisan jöhetnének a migránsok és a családegyesítés is könnyebb lenne.
    Amennyiben a migránsvízummal érkezők ügyeinek elbírálását egy következő lépésben uniós szintre emelik, úgy a kérelmekről akár az EASO uniós hivatal is dönthet és a nagyobb számú befogadott menedékes szétosztására néhány áttétellel máris jöhet az a kötelező kvóta, ami “európai megoldásként” ott cseng minden uniós és bevándorláspárti politikus nyilatkozatában.
    Ne feledjük, a migránsvízumokról is döntünk május 26-án!
    http://mozgasterblog.hu/blog/a_migracios_kiskapukrol_is_dontunk_26_an

Itt lehet hozzászólni !