Újabb dicsérő cikk jelent meg a megújult Rákóczi Kertről

Welovebudapest.com

A gyerekeknek épült kalózhajós játszótér még nem bontotta le a Csepelről alkotott negatív képet, amin a rendszerváltás utáni évtizedek még inkább rontottak. A megújult Rákóczi Kert úgy tűnik, hogy már igen: más kerületekből is családok sokasága jár már ide, és egyre másra születnek kerületünk fejlődéséről és a megújult közparkról szóló dicsérő beszámolók.

Most a Welovebudapest.com írását idézzük, melyet Borbély Lénárd polgármester osztott meg a Facebook-oldalán.

Megújult a csepeli Rákóczi Kert, ami kicsiknek-nagyoknak kínál szuper kikapcsolódási lehetőségeket a sporttól a szórakozáson át a közösségi programokig. A parkban a foci- és kosárpályák, kültéri kondieszközök, futókör, pingpongasztalok mellett egy nagyobb játszóteret is találunk a Sárospataki várat mintázó játszóvárral, baba-mama hintákkal, valamint bográcsozós tűzrakóhelyeket is kialakítottak, és megújult közösségi ház is.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A Csepel Belvárosának szélén fekvő 25 000 négyzetméteres, frissen felújított Rákóczi Kertben több olyan elgondolással is találkoztunk, amit szívesen viszontlátnánk más parkokban is.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A park bejáratánál álló közösségi házat felújították, ahol napközben változatos programokat szerveznek, mint babajóga, angol nyelvóra az anyukáknak vagy különböző sportos órák és workshopok.

A Rákóczi Kert leglátványosabb eleme a játszótéren felépített sárpospataki vár ihlette hatalmas csúszdás játszókomplexum. A helyszín kiválasztása sem véletlen, a Rákócziak birtokainak egyik legfontosabb központja volt Sárospatak. A nemesi család és a kuruc-labanc hadakozások korából, történetéről néhány érdekesebb kép és történet is el van rejtve a várban a gyerekeknek. A vár körül különböző korosztály számára készült hinták és napvitorlákkal védett homokozó is található.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A színes, rekortánnal burkolt dimbes-dombos pályán balasetmentesen lehet őrjöngeni a kismotorral, rollerrel, és a kicsik tanulhatnak itt bringázni is.

sportpályák közül kültéri kondieszközök mellett a csapatsportoknak is hódolhatnak a környékbeliek, van focipálya – ami keresztben két kosárpályára van osztva – és pingpongasztalok, illetve egy hosszabb futókör is körbeöleli a parkot.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

Ami igazán üdvös, hogy a park tervezésekor gondoltak a praktikumra is, így ingyenes WC-t, pelenkázót és két szabadtéri pelenekázópadot is elhelyeztek. valamint több ivókút is van a kertben.

Fotó: Csudai Sándor / WLB
Fotó: Csudai Sándor / WLB

Sok nagyobb, öregebb fa is szerencsére túlélte a park megújulását, így alattuk piknikezni is lehet, ha pedig valaki komolyabban felkészült, a sütögetős-bográcsozós helyeket is betámadhatja egy nagyobb csapattal, előzetes egyeztetés (info@rkcsaladokparkja.hu) után.

Fotó: Csudai Sándor / WLB
Fotó: Csudai Sándor / WLB

A szaletlis szabadtéri kávézó nyitása még várat magára, de ha megnyit, különböző hűsítő italokat és könnyebb ételeket találunk majd itt.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A teljes parkot magas kerítés veszi körbe, aminek az egyetlen hátránya, hogy csak bizonyos irányból lehet megközelíteni, cserébe sokkal biztonságosabb, és szabadabban el lehet engedni a gyerekeket. A házirend betartását parkőrök felügyelik, a területet pedig éjszakára bezárják: a játszótér nyáron este 9-ig, a futókör hajnali 5-től 10-ig használható, míg a közösségi ház 6-kor már zár.

Fotó: Csudai Sándor / WLB

A felújítás után mint Családok parkja emlegetik a helyet, és a változatos funkciókat nézve valóban az egész család számára jó kikapcsolódási lehetőségeket nyújt.

 

2 hozzászólás “Újabb dicsérő cikk jelent meg a megújult Rákóczi Kertről” bejegyzésre

 1. Bhu szerint:

  A napközis táborból egyelőre egy igazi nagypályás focipálya épült meg.
  Végre nekünk is van, büszke lesz a Főnök.
  Hatástanulmány na az meg ugye nem kell és mem is lesz. Jó lesz ott lakni a környéken.

 2. Johnny szerint:

  Személyemben is elégedett csepelit kipipálhattok.
  A belső elrendezés és a növényzet is kitűnő, tetszik.
  Szerintem nincs, akinek a kerítésen belűl ne tetszene?!

  A többit a környékbeliek, majd megválaszolják.

  Mr. Gabee meg nézze meg, hogy milyen egy fotó, nem, mint az izraeli vendégek… 😉 😛

Itt lehet hozzászólni !