Ujhelyi István megígérte a kerítés lebontását

Origo

„Szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak” – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hétfőn Sopronban. A nyilatkozata alapján egyértelmű, hogy a bevándorláspárti szocialista politikus lebontaná a Magyarország déli határaira emelt biztonsági kerítést, és beengedné hazánk területére az illegális migránsokat.

„Hogyha a kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és a Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak” – mondta Ujhelyi a „Haza, Szeretet, Európa!” címmel Sopronban tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményt a Mandiner szemlézte.

Aggasztónak nevezte, hogy Budapestre bevándorlásellenes politikusok jönnek, példaként pedig Salvini olasz belügyminisztert és Strache osztrák alkancellárt hozta fel.

Az MSZP-Párbeszéd EP-lista második helyén szereplő politikus végül arra kérte a választókat, hogy szavazzanak az MSZP és a Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes és egységes EU-ra vágynak.

Nem Ujhelyi az első szocialista politikus, aki szót emel a kerítések ellen. 2015-ben, amikor a magyar kormány elrendelte, hogy a magyar-szerb határon épüljön határvédelmi kerítés a tömeges, illegális bevándorlás feltartóztatása céljából, a szocialisták élesen ellenezték a kerítésépítést.

A Mandiner össze is gyűjtött pár korábbi nyilatkozatot, Tóbiás József volt pártelnöktől például rögtön kettőt. Íme az első: (2015. június 17.):

Az MSZP elutasítja a magyar-szerb határon felállítandó 175 kilométer hosszú, négyméteres kerítés felállítását, mert nem tartja jó eszköznek a menekültkérdés megoldására.

Ez pedig egy másik Tóbiás Józseftől (2015. augusztus 31.): „Hagyják abba a kerítés építését! Nem érdekel, ki mennyit keresett vele!”

Botka László, Szeged szocialista polgármestere pedig még 2017-ben nyilatkozta azt a Reutersnek, hogy lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést, ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna. De a már felsorolt szocialista politikusok mellett például Tóth Bertalan jelenlegi pártelnököt és Kunhalmi Ágnest is idézte a lap, ők is bírálták a magyar határzárat.

Forrás: Origo

18 hozzászólás “Ujhelyi István megígérte a kerítés lebontását” bejegyzésre

  1. Potter szerint:

    Szerintem jó volna ha totális agymosó cikkeket inkább nem vennétek át az origótól mert már tegnap kiderült, hogy hazugság az egész.

    Miután az MSZP-s Ujhelyi István Sopronban a vasfüggönyről beszélt, a kormánymédia a szájába hamisította, hogy a határkerítést bontaná le.

    Ezt mondta szó szerint:

    „Építse valaki újból fel a vasfüggönyt? Legyen ismét határállomás Ausztria és Magyarország között? (…) Akarjuk, visszasírjuk azt az időszakot, amikor egyébként csak útlevéllel mozoghatunk Nyugat-Európa irányába? (…) Sopron is dönteni fog, hogy az Európai Unióban akar magyarként megmaradni, vagy pedig az európai térségből kisodródva, egy újabb vasfüggöny mögé akar szorulni. (…) Ha kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak.”

    Szó sem volt a déli határkerítés lebontásáról!

    Az egész itt van:

    https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/videos/1501988869936689/

  2. PU szerint:

    Igen. A nemzeti médiatröszt megint kampányolt egyet a szociknak. (Sebaj, majd hálásan visszaadják a kölcsönt, hasonló módon.)

    Az ötlettelenül egyhangú, bunkó módján sulykoló leegyszerüsítő propagandának ez a tapló, primitíven ferdítő hazugságokkal operáló szintje legfeljebb olyan szellemi fogyatékosokra hatna valamelyest, akik már azt sem fogják föl, hogy mi az a migráció meg a kerítés, merre van dél és merre nyugat vagy a bal kezük és a jobb, olvasni pedig nem szoktak, mert nem is tudnak, legfeljebb keservesen kibetűzni pár szót, és ugyan lehet, hogy nyomkodnak okos telókat, de olyan oldalakra véletlenül sem szoktak tévedni, amelyeken sok betű látható a cicik mellett; zömükben azonban még azt se tudják, mi az az internet.

    Summa summárum: a hókuszpókusz teljesen céltalan és hatástalan. Maximum a saját politikai szurkoló- és troll-tábor kokójaként hat, olyanokra, akiket semmi más nem érdekel, csak önhergelten AKARJÁK hinni a nyilvánvaló valótlant is a borzongató transz kedvéért: jól beszívnak tőle és habzik egyet a szájuk. Bár újabban mintha már így is vesztene a hatásából: a leghívebb híveket is kezdi teljesen kiütni a szer. És ha nem kapnak más testi-lelki táplálékot, be fognak krepálni.

    Szerintem, ha nem kampányolnának ilyen eszement módon, már annak az enyhületnek is nagyobb volna a szavazatvonzó ereje. Ez a kampánymérgezés csúnyán megbosszulhatja magát. Mert csak addig működik valamelyest a cirkusz, amíg van mellé elég kenyér is. Ha az elfogy, kitörhet a balhé. Hiszen a gyűlölet és az unalom, undor már fel van szítva a – kampánynak hála.

  3. Potter szerint:

    A Csepelinfó miért nem gratulál Tiborcz Pista 35 milliárdos vagyonához?
    Hiszen olyan sokat kellett dolgoznia az embereknek érte.

    Ügyes legény meg kell hagyni csak a megfelelő családba kell beházasodni. Elvégre Lézer Jani megmondta, hogy ha nincs semmid annyit is érsz.
    🙂

  4. Nagyapó szerint:

    Potter! Az idézetből kimaradt a malacképű Ujhelyi következő mondata: „Szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak”, és ez a lényeg.
    Ujhelyi különben össze- vissza beszél, videóit saját pártja cenzúrázza, hülyeségeit nehéz eladni.

    Mit mond az MSZP? „Az MSZP nem bontja le a déli határkerítést, de sohasem tesz le arról a céljáról, hogy olyan hazában, olyan Európai Unióban éljünk, ahol nincs szükség kerítésekre”. Szegények, vagy hülyék, hogy nem tudnak a schengeni övezetről, ahol nincs határ, vagy rendkívül buták és alattomosak, hogy így próbálják a határok migránsoknak történő könnyű átjárást eladni és ennek, az utóbbinak nagy a valószínűsége.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Potter szerint:

    Bazki Nagyapó!

    “Malacképű Ujhelyi”?

    Rezsi Sziszire mit írnál? Mangalica? Orbánra mit írnál? Szájnyalogató hízott disznó? Tállaira mit írnál? Hogy ő is elérte már a vágósúlyt? Ne röhögtessél már!

    Amúgy meg megszoktam már, hogy szövegkörnyezetéből kiragadva hozza le a fityiszmédia a hazugságait az én és az adófizetők pénzéből, aminek semmi köze a közszolgálatisághoz, csak a fidesz propagandát tolja és a hazugságokat!
    Számolni sem lehet már, hogy hányszor vesztett jogerősen pert az origó és fideszmédia társai a hazugságok miatt.
    Ja és azóta is várom a fizu papírjaid másolatát, hogy te megkaptad-e az ötvenvalahány százalékos emelést amivel itt villogtál, hogy azt mindenki megkapta.
    És várom továbbra is azoknak a csepeli paneltömböknek a listáját ahol szerinted a lakók részéről INGYEN volt a felújítás.

  6. Potter szerint:

    Nagyapótól immáron harmadszor ezt kérdezem és még nem érkezett válasz csak törlik a hozzászólást!

    2019. május 08., szerda – 09:32
    Potter szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
    2019. május 06., hétfő – 16:17
    Nagyapó!
    Tedd be ide azoknak a lakásoknak a listáját ahol INGYEN újították fel a panellakásokat. A lakók részéről ingyen ahogy te reklámozod immár sokadszorra!
    Tedd már be!
    Segítek, nem lesz olyan!
    Olyat találsz ahol önerőt nem kellett befizetni mert hitelt vett fel a háztömb és a közös képviselet, amit a megnövelt közös költséggel törlesztenek!
    Te ezt nevezed ingyenességnek?

    Ahol olyan eladó panellakást hirdetnek jelenleg eladásra ahol a fidesz elmúlt nyóc évében újítottak föl, ott mindenhol írják:
    “A panelprogram felújítását képező hitel törlesztését is tartalmazza a közös kltg”!

    Ahol pedig nem, ott maradt az önerő!
    Például a saját lakásomnál, ami bizony a szocik idejében lett felújítva 2008-ban, Uniós támogatásból és önerőből!

  7. Johnny szerint:

    Potter!
    Az öreg pártcsicskától kérd el a munkásőr igazolványát is és hisszük a 105 ezres nyugdíjat is, óhh igen. 😛
    Azért az öregnél megy ám a kettősmérce.

  8. Potter szerint:

    Johnny!

    Igen ez így van, észre sem veszi milyen vérciki a komcsizása amikor ő is az. Megszoktuk már, hogy a fidesz kommunistái a jó kommunisták a többi meg a rossz kommunista.
    🙂

  9. Dagobert bácsi szerint:

    Potter, Nagyapó rendszeresen töröl neki címzett hozzászólásokat, ha ő az aznapi Admin! Sőt a legtöbb hozzászólót ő tiltja ki végleg! Tőle felesleges véleménynyilvánítási szabadságot várni! Alakul még egy kicsit ez a Fidesz-pártállam, s visszakéri a dobtárast is!

  10. PU szerint:

    Nagyapó!
    Az világos, hogy Újhelyi mit akar. De az is világos – mert le van írva -, hogy mit mondott. A kormánymédiumok pedig azt állítják, hogy azt mondta, aminek szándékával mondta. Vagyis az értelmezést adták a szájára, ami azt ebben a formában nem hagyta el. Az efféle manipuláció támadható hülyeség és önlejáratás. Mert hülyegyereknek nézi az olvasót és meggyőzi róla, hogy nemcsak az egyik fél hazudozik össze-vissza, hanem egymásra licitálnak e műfajban. Következésképp senkinek semmit nem hisz már el.

  11. Potter szerint:

    Dagobert bácsi!

    Igen, észrevettem. Nagyobb öröme soha ne legyen az életben. Bár nem tudom mit fog csinálni az öreg ha leáldozik a csillaga.
    Talán csinál a saját fizetéséből egy saját csepelinfó 2.0-át és folytatja. Mert biztos, hogy ilyen formában nem marad fönn ez a blog a végtelenségig.

  12. PU szerint:

    Média. Erről beszélek. Kinek jó ez????
    //merce.hu/2019/05/11/
    kizokkent-a-vilag-a-magyar-hirlap-szel-bernadettet-vadolja-alhirterjesztessel/
    És a kormánypropaganda elvesztett sajtópereinek tömege.
    Térjenek már észre a kormánypárti firkászok!

  13. Nagyapó szerint:

    Potter 18:21! Először is közlöm, hogy nem vagyunk tegező haverok. Más pártot kedvelünk, nem voltunk együtt óvodában.
    Másodszor jön a szokásos komcsi hazudozás. Nem tudja a tényeket, erre feltételez valamit, majd cáfolja.
    Potter! Ha figyelné a Csepelen történteket tudná, hogy a Déli Lakóközpont beruházásában a következő házak, a Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet öt lakóépülete: Kossuth Lajos utca 71., 75., 79., 83. és a Petz Ferenc utca 4–6. részesültek támogatásban és az ingyenes panelfelújítás során 800 lakónak lett jobb a lakása, így minden egyes lakás 1,8 mFt vissza nem térítendő támogatást kapott (természetesen hálából a szocikra szavaztak, l. szavazóköri eredmény).
    Fentiek alapján a többi hablagy felesleges.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Johnny szerint:

    Öreg!
    Térképészetileg, meg amúgy, akárhogy…
    Csepelnek szerinted a déli része az, amit itt leírtál?
    EU-s pénz volt, úgyhogy nem kell a csúsztatás. 😛
    Ja és a komcsik pályázták meg.
    Ez a hála dumád, meg tipikus fideszes gyökér duma.

  15. Horváth János szerint:

    Azok az épületek, ha jól tudom, történetesen Ábel Attila körzetében vannak. A Szent Imre tér
    gányolásakor azt állították, hogy úgy nyerték el az eu-s pénzt, hogy ezeket a lakóépületeket
    is bele vették, ingyenes felújításra. Valószínűleg ez egy ótvar nagy hazugság, mert az EU
    ilyen megkülönböztetést nem tesz, gyanítható, hogy így akartak szavazókat szerezni.

  16. Nagyapó szerint:

    Horváth János és a többi eetás! Javaslom, hogy ne csak szoci módra írogassanak, hanem nézzenek utána az adatoknak. Talán kevesebb nyilvánvaló butaságot írnának!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Potter szerint:

    Na idefigyelj Nagyapó!

    Először is, én semmilyen pártot nem kedvelek mert nem vagyok olyan hülye megválasszak egy olyat aki rajtam fog uralkodni. Másodszor nem komcsi hazudozás, hanem a tényeket írtam le.
    A te által felsorolt lakótömböknél is volt önerő de amint már ötödszörre írom le ezt úgy oldották meg, hogy nem egy összegben kellett a lakóknak megfizetni, hanem hitelt vett fel a ház aminek a törlesztőrészletét beépítették a közös költségbe!
    Ha ott valaki lakást akar vásárolni, akkor már a hirdetésben is szerepel, hogy a közös költség TARTALMAZZA a panelprogramban résztvevő ház egy lakásra eső költségét!
    Nem kell a duma!

  18. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Hol a cáfolat?

Itt lehet hozzászólni !