Családi hajókirándulás: jókedv, zene és mulatság

 

Csepel.hu

Bár az időjárás nem volt túl kegyes az idei első családi hajókiránduláshoz, a program a borús idő ellenére jó hangulatban telt. A sétahajó a Boráros téri kikötőből indult, ahová külön buszokkal érkeztek a résztvevők.

A programon jelen volt Borbély Lénárd polgármester is, aki rövid köszöntőjében kiemelte: a hajókirándulás mellett a kerület számos programmal várja a családokat. Május elsején a Daru-dombon rendezik meg a Retro majálist, május 25-én, a Puli sétányon kerül sor a gyermeknapi rendezvényre, de a múlt héten átadott, megújult Rákóczi Kert is örömmel fogadja a látogatókat.

A Zsófia főhercegné sétahajó fedélzetén ezúttal is rengeteg program közül válogathattak a gyerekek. A legnépszerűbb az arcfestés és a csillámtetoválás volt, de a mini pingpongot, és a csocsót is sokan kipróbálták. A zene sem hiányozhatott a rendezvényről, a Buborék együttes koncertje megalapozta a jó hangulatot, a gyerekek lelkesen vettek részt az interaktív játékokban.

A hajó a Margitsziget és a Rákóczi híd között közlekedett, a borongós, szeles idő miatt azonban csak kevesen merészkedtek ki a nyitott, emeleti fedélzetre. A program zárásaként kötélhúzás, kvíz és ügyességi játékok szórakoztatták a gyerekeket. A rendezvényt az önkormányzat támogatásával, ezúttal is a Csepeli Városkép Kft munkatársai szervezték. Idén még három hajókirándulás lesz. A legközelebbire május 18-án kerül sor, bár ez a program már betelt, az augusztusi és szeptemberi kirándulásra még lehet regisztrálni!

További képek a kirándulásról itt.

Csepel.hu

 

3 hozzászólás “Családi hajókirándulás: jókedv, zene és mulatság” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Sötét öltöny, szürke ing, világosbarna cipő, különös ízlés!

  2. mind_the_gap szerint:

    A fészbukkon végignéztem a fényképeket. Nagy élmény lehet a gyerekeknek hajóra szállni, de úgy láttam, hogy utána már nem a tájat nézik, hanem a foglalkozásokat járják végig. Innen jött az ötlet, hogy akár lehetne egy nagyobb fedett helyszín, ahol havi szinten lehetne ilyen összejöveteleket, foglalkozásokat, esetleg vásárokat (börzéket) tartani. Sőt, akár létre lehetne hozni egy fedett játszóteret (talán elsőként Magyarországon), amit télen vagy rossz időben lehetne használni. Erre pedig rengeteg lehetséges épület áll rendelkezésre a volt Csepel Művek területén. Akár állami segítséggel létre lehetne hozni egy ilyen objektumot, ami akár egy kezdő löket lehetne a környező területek megújulására, funkció váltására és az adott terület megszépülésére, felértékelődésére.

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Nem kell ötletet adni Borbély Lénárdnak, mert MÉG NEM NŐTT KI A GYERMEKKORBÓL! Minden létező helyet tele rak játszóterekkel, amit persze gumival burkolnak!

    Arra már gondolni sem merek, kik játszanának ott, ha az állampolgárok is gumit húznának . . .

Itt lehet hozzászólni !