Közös faültetés a Kis-Duna partján

Csepel.hu

A Föld Napja alkalmából fákat adományozott öt távhőszolgáltatásban érintett kerületeknek, köztük Csepelnek is a FŐTÁV Zrt. A 14 darab éger valamint galagonya fát a Hollandi úton, a Kis-Duna partján ültették el. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Balogh Róbert a FŐTÁV Zrt. termékfejlesztési főosztályvezetője is.

A FŐTÁV Zrt. az idei felajánlást egybevéve öt év alatt több mint 500 fát adományozott Budapest távfűtéses kerületeinek. A felajánlás jól példázza a kerületek és a vállalat közös elkötelezettségét a környezettudatos gondolkodás iránt.

Az akcióval a FŐTÁV Zrt. kiemelt célja, hogy hozzájáruljon a nagyvárosi káros anyag kibocsátás csökkentéséhez, illetve a tudatos energiafelhasználás előmozdításához. A vállalat kiemelt fejlesztéseivel, különösen a fővárosi hőgyűrűvel és a kéménymentes belvárosi projekttel is egy élhetőbb, tisztább levegőjű város megteremtésén dolgozik.

Borbély Lénárd a program kapcsán kiemelte: A faültetés a jövőbe való befektetés. A budapesti kerületek közül Csepel ülteti a legtöbb fát. Közel tízezer fát telepítettek az elmúlt nyolc évben, 2020-ig pedig újabb 2000 fát ültetnek el kerületszerte. Ezen felül pedig a Fővárosi Önkormányzat faültetési programjában 10 ezer új fa szépíti Budapestet.

A facsemetéket Borbély Lénárd polgármester és Balogh Róbert a Főtáv munkatára a Szárcsa Általános Iskola 7-8. osztályos diákjaival közösen ültette el.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !