Elhunyt Krammer András szalézi munkatárs

Szaléziak.HU

A Szalézi Munkatársak Egyesülete mély fájdalommal tudatja, hogy április 15-én a reggeli órákban hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 89. évében családja körében elhunyt Krammer András állandó diakónus, szalézi munkatárs.

András bácsi Budaörsön született 1930. június 12-én. Gyermekként is gyakran megfordult a szentkereszti búcsúkon. Családját a háború után meghurcolták, mindenüktől megfosztották, de a szaléziaknál otthonra találtak. 1988-ban feleségével, Krammer Andrásné Máriával együtt munkatársi ígéretet tett Helvécián, ahol testvére, Krammer József szalézi atya volt a plébános.

Hamarosan a Krammer házaspár lett a lelke a szalézi munkatársak újraéledésének Magyarországon. Egészen 2008-ig koordinátorként szervezték a magyar szalézi munkatársak tevékenységét. Áldozatos, sokévi munkájuk elismeréseként 2004-ben a szaléziak feleségével együtt Don Bosco díjban részesítették.

Krammer Andrást 1996-ban szentelték állandó diakónussá. Először a csepeli Jézus Szíve templomban szolgált, 2000-től pedig a csepel-belvárosi Kisboldogasszony-plébánián. Csepelen kórházlelkészi feladatokat is ellátott. 2014-ben Csepel Önkormányzata „Csepel Örökség” díjban részesítette.

Temetéséről később adunk értesítést.

Forrás: Szaléziak.HU

Itt lehet hozzászólni !