Most már biztos: kevesebb lesz a politikus Csepelen

Csepel.info

Nem érkezett jogorvoslati kérelem vagy panasz az új önkormányzati körzethatárok miatt – értesült a Csepel.info.

A 2014-es csepeli választási iroda adatai alapján 75 053 fő lakott a kerületben, míg 2019 január 1-én 72 759 ember rendelkezett lakcímkártyával. Vagyis Csepelen öt év alatt 2 294 fővel csökkent a bejelentett lakosok száma. Ősztől emiatt hárommal kevesebb politikus lesz a csepeli önkormányzatban, mint eddig. Két egyéni és egy listás képviselői hely szűnik meg. 

A bejelentett lakcímű lakosságcsökkenés mögött valószínűleg az áll, hogy megnőtt az albérletben élők száma. Az elmúlt években radikálisan nőttek az ingatlanárak Csepelen, így sokan befektetési céllal kezdtek lakásokat vásárolni. Nem Csepel az egyetlen, ahol ez történt: többek között Erzsébetvárosban és Győrben is hasonló okok miatt csökkenhet ősztől az önkormányzati politikusok száma.

Csak médiahiszti volt, kifogás nem

A csepeli MSZP-DK-Momentum választási szövetségnek a csökkenő politikus-létszám miatt újra kellett kezdenie a pozíció-osztozkodást, Bangóné Borbély Ildikó pedig hisztérikus kijelentéseket tett, hatalmas választási csalásokat vizionálva. Például azt pedzegette, hogy választási csalás céljából tömegesen bejelentett ukránok miatt alakult ki lakosságcsökkenés. Vagyis szerinte az ukrán emberek antianyagból vannak, és ahol tömegesen jelennek meg, ott negatív irányban változik a lakosságszám. Bangóné ráadásul összekeverte a lakcímkártya szerint bejelentett és a KSH által regisztrált (vagyis a ténylegesen helyben élő)  lakosságszámot.

Emiatt még az ellenzéki média is szabályosan kinevette az MSZP-s politikust: az egyébként kormánykritikus Index önálló cikket szentelt a párt csepeli elnöke képességeinek megkérdőjelezésére. A csepeli szocialisták és DK-sok addig voltak hangosak, amíg a sajtóhoz beszéltek. Utána csendben maradtak, és nem nyújtottak be semmilyen jogorvoslati kérelmet sem a döntés és az új körzethatárok miatt – értesült lapunk. Arról, hogy melyik ellenzéki párt milyen arányban részesül a különböző, elnyerni szándékozott önkormányzati pozíciókból, még nem érkezett hír – bár vannak, akik szerint pozícióvita helyett választási program kellene az ellenzéknek.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !