Indul a Csepeli Művészeti Szemle

Csepeli Hírmondó/Facebook

Újra várja a tehetséges gyermekeket a Csepeli Művészeti Szemle, melynek megnyitóját a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában tartották március 18-án. Idén több mint nyolcszázan jelentkeztek a március 19-29. között zajló szemlére, ahol újdonságnak számít a fotó kategóriában való indulás.

A megnyitónak otthont adó intézmény nevében dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezető, a rendezvénysorozat művészeti vezetője a vendégek között köszöntötte Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert és Tóth János tankerületi igazgatót. „A jövőnk, a kultúra továbbélése a mai felnőttek nevelésén, tanításán és példamutatásán múlik” – fogalmazott köszöntésében a művészeti vezető.

Ismertette az ide év programját, amelyben szerepel a magyar népdal, a dráma és a táncművészet, mellette Benedek Elek csodálatos ősi fantáziavilága, Kányádi Sándor tüzes ritmusú költészete, Móricz Zsigmond súlyos, ízes magyar nyelvezete, Ady Endre géniuszi látnoksága vagy Örkény István patikamérlegre lett tömör, szellemes bölcselete.

Tájékoztatott még arról, hogy az új fotó kategóriában Steindl Imre születésének 180. évfordulója kapcsán az építész munkásságát bemutató alkotások lehetnek a témák, mint például az Országház, a pesti Új Városháza vagy a Rózsák terén lévő Szent Erzsébet templom. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa lesz, így sporttal, sportolással kapcsolatos felvételeket is várnak.

csepeli hírmondó

Itt lehet hozzászólni !