Az ősfákat is pusztítja a zuglói fanyűvő

888

A kép illusztráció

A baloldal “környezettudatos” és “zöld” főpolgármester-jelöltje százszámra hagyja jóvá a Zuglóban található ősfák kivágását – írja a 888.

Amikor 2016-ban az Index a fővárosi fásításokról és favágásokról írt, Zugló nem adott adatot. Most is csak annyit lehet tudni, hogy Karácsony Gergely polgármesterré választása óta rendületlenül vágják a fákat, és a Pillangó parkban még többet terveznek kivágni.

Rozgonyi Zoltán, a 14. kerület fideszes alpolgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta:

Zugló polgármestereként a saját kerületében aránytalan mértékű fakivágások történnek, egyebek mellett 50-70 éves ősfák kidöntését is jóváhagytak az ő hivatali ideje alatt.”

Hozzátette: a fák közül sok egészséges volt, kezelhetőek lettek volna.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy a kerület lakosai körében a közel háromszorosára duzzadt költségvetésű, több száz millió forintból kivitelezett Pillangó parki rekonstrukció váltotta ki a legnagyobb felháborodást.

Elmondta: Karácsony ötödik éve tartó regnálásának „eredményei” a képviselő-testület ülésein is heves vitákat generálnak. Az elmúlt hónapokban többek között az is elhangzott, hogy a főpolgármester-jelöltként szociális bérlakásprogrammal kampányoló politikus majd 130 ezer lakosú kerületében mindössze negyven önkormányzati lakást újítottak fel az elmúlt négy évben, új, kerületi tulajdonú bérlakás nem épült.

A mostani ciklus alatt önálló társasház-felújítási pályázatot ki sem írtak, sőt a szociális lakásügynökség létrehozásában és az életjáradéki rendszer terén sem történt előrelépés.

Míg Karácsony Gergely a baloldal főpolgármester-jelöltjeként kampányol és fűt-fát összeígér, addig a kerület kénytelen volt eladni 450 millió forintos részvénycsomagját, több száz milliós veszteséget elkönyvelni a fizetős parkolási rendszer miatt és kiárusítani szinte minden önkormányzati telket, helyiséget.

Forrás: 888

7 hozzászólás “Az ősfákat is pusztítja a zuglói fanyűvő” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Bocsi ! Ki ez a karácsony gergely ?
    Ja, senki – házi…

  2. Qqriq szerint:

    Karácsony csak a pénzek eltüntetéséhez és értelmetlen romboláshoz ért. Meg lehet nézni, milyen borzasztó szintre süllyedt a kerület. Zuglóban rossz élni.

  3. Horváth János szerint:

    Akkor költözz ide Csepelre!

  4. Qqriq szerint:

    Te meg menj melegebb éghajlatra, János vitéz! 😉

  5. Horváth János szerint:

    Látom nehezen viselitek a más véleményt!

  6. Nagyapó szerint:

    Nem tudom miért olyan nagy baj az öreg fák kivágása? Ültetnek helyette fiatal fát és 30-40 év múlva már ismét lesz dús lomb. Addig sem kell törődni az ősszel lehullott sok ronda sárga levéllel!
    Vagy nem?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Jobban szerint:

    “Milliárdokra büntették Magyarországot egy 12 évvel ezelőtti hiba miatt
    Hétfőn Luxemburgban elmarasztalták Magyarországot a cukorpiaci reform során vétett szabálytalanságok miatt. A vita azon folyt, hogy Magyarország a cukorgyárak teljes bezárását vállalta 2006 és 2010 között, amihez jelentős támogatást vett fel. Ma mindössze egy gyárunk működik, de a korábbi telephelyeken ott “felejtettünk” néhány silót.”
    http://www.agrarszektor.hu

Itt lehet hozzászólni !