Cirmi halál utáni élete a Technikus utcánál

Csepel.info

Október 6: már napok óta “túl van a dolgon”

Egy aranyos kiscica piciny testét két hete törte össze annak az autónak a jobb első kereke. Nem tudhatjuk, hogy a kormánynál ülő észrevette-e ami történt. Annyi bizonyos, hogy a vezető nem szállt ki a kocsiból, és nem vette fel halálra gázolt áldozata tetemét. A cica így maradt, az akaratlan gyilkos gurult tovább.

Aztán jöttek a többiek. Egy második autó kereke is ráfutott a cica még meleg testére. A csontok újra megroppantak, a bordák és a koponya is összetört, összelapult. Aztán jött a harmadik. Majd jött a negyedik, az ötödik, hatodik és így tovább. Így telt el az első nap. Aztán a második. Aztán a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik. Így telt el az első hét. Aztán a második.

Október 9. – szerencsétlen állat már csak a szőréről ismerhető fel

A test mégis ott maradt, az autók pedig csak jöttek, jöttek egymás után. A buszmegálló előtt pedig csak csodálkoztunk, hogy a dögszag ellenére nem történik semmi. És ez a szerencsétlen kicsiny test két hét után még mindig ott van, pedig azóta volt már vénasszonyok nyara, hideg északi szél, alattomos, szúrós keleti eső. Dolgoztak a közelben munkások, akik a szemetet szállították el a szemközti kukákból, jöttek, akik a buszmegállót takarították ki, és talán jönniük kellett volna olyanoknak is, akiknek az utak takarítása lett volna a feladatuk. Ha egyáltalán van ilyen.

Október 15., hideg, szúrós eső: már nemcsak a test, de a bőr is szétszakadt

De itt nem volt. Mi pedig, miután meguntuk, hogy nem történik semmi, csak fotóztunk.

Ennek a cikknek semmi különösebb oka sincs. Pusztán csak nem értjük, hogy ha elüt egy autó egy állatot, akkor miért nem történik az állat tetemével semmi. Ez a szerencsétlen, kicsiny test csak egy volt a sok közül: cikkünket nem írtuk volna meg, ha nem lett volna saját tapasztalatunk nagyobb testű, elhullott kutyákkal, macskákkal is, amelyek ott enyésztek el, ahová félrehúzták őket, mert senki nem volt, aki elvigye a tetemüket.

Október 15: a buszmegállónak van gazdája, azt takarítják. A tetem viszont maradt az úton

Csepel.info

27 hozzászólás “Cirmi halál utáni élete a Technikus utcánál” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Sok paraszt egy embert is simán otthagyna az út közepén. És milyen sok paraszt szaladgál az utakon, és a járdákon… üveges szemű, sötétagyú, ostoba idióták. Csak azért remegnek, hogy a napi betevő piájuk meg cigijük meglegyen, aztán minden rendben van… bámulnak bele bambán a vakvilágba, magasról sarnak mindenre.

  2. greg szerint:

    Ezalatt az idő alatt a közterület felügyelők megbírságolták Laci bácsit, aki a háza elé hozatott egy konténert, hogy elszállíttassa a telkén összegyűlt hulladékot, sikerült feljelenteniük 38 autóst, fél kerékkel az út szélére parkoltak, ahol zöld növény húsz éve nem volt.
    Útbaejtették a sarki boltot és beszedték a havi baksist és persze beugrottak a sörözőbe is meginni a nekik járó italt, amitől szemet tudnak hunyni.

  3. Attila szerint:

    Gordon, egyet kell, hogy értsek veled.

  4. Vica szerint:

    Kedves Cikkíró!
    Szóval jöttek a hetek, és Ti a buszmegállóban csak csodálkoztatok, hogy a dögszag ellenére senki sem tesz semmit. Aztán meg leírod…

  5. Vica szerint:

    Egyébként Gordonnak teljesen igaza van.

    Sokan gondolják, sőt ki is mondják részegnek látszó emberekről, akik előttük omlanak össze a ház falába támaszkodva, hogy “rohadt részeg disznó, dögöljön meg”. Szerencsétlen idős embert szinte leköpte az egyik “kedves” járó-kelő, s úgy nézett rám, mint a véres rongyra, amikor megkérdeztem az öreget, miben segíthetek. Amikor kiért a mentő, kiderült, hogy cukorbeteg, és bekómált. Ennyit az előítéletekről…
    A kisfiamat és egy osztálytársát néhány éve a VIII. kerület egy rendkívül forgalmas részén támadta meg egy különböző korosztályból összeverbuválódott roma csapat. Rugdosták, leköpködték, elhordták minden szemét parasztnak, gyávának őket, mert nem mernek kiállni velük verekedni. Az egyiküknél bicska is volt. A gyerekek nem szóltak, és nem ütöttek vissza. A sok közül az egyik járó-kelő odaszólt, hogy ha azonnal nem hagyjátok békén azt a két gyereket, hívom a rendőrséget. Ez után békén hagyták őket, hála annak az ismeretlen férfinek és a jó Istennek…

    Egyébként a másik oldalról:
    Egy nagy pocakú, fiatal, terhes nő dűlöngélt át előttem a zebrán, s már villogott a lámpa, amikor megfogtam a kezét és átkísértem. Amikor megkérdeztem, hogy szüksége lenne-e orvosra, rámförmedt: “Hülye vagy kisanyám? Nem látod, hogy tök részeg vagyok?” Aztán megkérdeztem, nem félti-e a kisbabáját, ugyanis az alkohol nem tesz jót neki, mire azt válaszolta, hogy a másik négynek sem lett semmi baja.
    Nem mondom, hogy jó érzéssel hagytam ott az út szélén, de azért nem bántam meg, hogy megszólítottam…

  6. hugi szerint:

    Vica, jelentettél már be állattetemet? Én igen, három éve. Az a macska most is ott van, ahol akkor. Szerintem kisméretû állatokkal senki nem foglalkozik.

  7. Vica szerint:

    Kedves Hugi!

    Egyszer egy elütött kutyát. Elég sokat telefonálgattam, mire kiderült, hogy ki az illetékes. Elvitték valami fehérjefeldolgozóba. Egyébként állítólag takaríták az utakat. Hogy fordulhat elő, hogy 3 év alatt még az eső sem mosta el a szerencsétlent?

  8. hugi szerint:

    Én úgy értettem, hogy nem vitték el. Persze, hogy nem látszik már belõle semmi…

  9. Földhözragadva szerint:

    “Minnél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem az állatokat”…Szegény buszravárók, kénytelenek emiatt szenvedni, majd a busz érkezésekor kecsesen elhajítják a csikket…:( A szemét ill. köztisztaság problémáját a németek., svájciak ügyesen megoldják, az angolok nem. Mi magyarok? Szánalmas…

  10. Lexon szerint:

    Gyakorlatilag minden elôttem szólóval egyetértek. Kivéve a posztolóval.
    Admin: az lett volna a minimum, hogy megemeled a telefont. Vagy ha már nem teszed, legalább sunnyogtál volna, nem pedig ezt még világgá kürtölni… szidod az emberi közönyt, miközben Te ugyanolyan közönyös vagy. Szép. 🙁

  11. admin szerint:

    Kétségtelenül van igazság a kritikában.

    Viszont mi kíváncsiak voltunk arra, hogy működik-e a fővárosi útfenntartás és úttisztítás Csepelen (fővárosi útról van szó). Nos, nem működik, pedig mi adózunk érte, nem is keveset.

    A cikk megjelenése óta egyébként bejelentették az esetet.

  12. Lexon szerint:

    Aha. Tehát a szenzációhajhászás, a fôváros mûködésének kritikája, a politikai haszonszerzés fontosabb volt… Inkább ne is magyarázkodjatok. Szégyenletes. 🙁

  13. admin szerint:

    Ebben a cikkben nem volt politika, és szenzációhajhászásnak sem neveznénk. Kíváncsiak voltunk.

  14. Lexon szerint:

    Na persze.

  15. csepeli szerint:

    Elárulok egy titkot: a tetemet akkor viszik el, ha azt valaki bejelenti. Ha mindenki csak nézi, és várja, hogy majd valamiféle csoda folytán eltűnik, akkor ott marad. Nincs senki, akinek az volna a feladata, hogy nap mint nap az összes utcát végigjárja, hogy nincs-e véletlenül valahol egy döglött állat.

    Csepelről (és még 17 egyéb budapesti kerületből) az Illatos úti ebtelep szállítja el a macska- és kutyatetemeket, telefonszámuk: 280-6832.

    Egy telefon, és jönnek, viszik a tetemet. Ld. még http://www.illatosut.hu/altalanos.html

  16. Csepel-sziget szerint:

    Szegény cica… Sokan, ha tehetnék, sőt teszik is, azt embert is ugyanígy hagynák, hagyják cserben… Borzalom!

  17. Jeniszej szerint:

    Hol vannak az állatvédők Csepelen?
    Egyébként milyen gazdik azok, akik csak úgy engedik kedvenceiket elkóborolni.
    Potenciális veszély ezeknek a hanyag gazdiknak cselekedete a motorosokra nézve.
    Ezek az elkóborolt álatok jelenléte az utakon, veszély a motorosokra.
    A közterület fenntartók gondos munkáját tükrözi az elhullott álatok maradványai, napokig látható teteme Csepel fő utjain.

  18. lolka szerint:

    Ahogy elkztem olvasni a linkeket mindjárt az őtlött fel bennem, aki figyelte az eseményeket miért nem irt ki egy telefonszámot? De aztán megoldodott, megtaláltam. Sokat közlekedek bringával és volt már olyan, hogy napokig az út szélénél hevert a tetem nyáron. Ha már van telefonszám, miért nem zöld, vagy nagy dolog lenne. Télleg Csepelen működik még a zöldszám? Valamikor volt.

  19. bolemann lajos szerint:

    “macska az úton
    már túl van a dolgon és
    nélküle száll az idő”

  20. miska72 szerint:

    Éről nekem egy vicc jutott az eszembe.

    A dadogós betelefonál a rendőrségre.
    J jjj jóóónnnapott kkkívánok.
    Ta ta tata ta láltatam egy dö dö dööglött ló lovat a pe pe pee.
    Hól a Petőfi csarnoknál? kérdi a rendőr.
    ne nee nem.
    Jaj nincs nekem erre időm. Lecsapja a telefont.
    5 perc múlva ismét csörög a telefon a renrőrségen.
    J jjj jóóónnnapott kkkívánok.
    Ta ta tata ta láltatam egy dö dö dööglött ló lovat a pe pe pee.
    Hól a Petőfi csarnoknál?
    ne nee nem.
    Jaj nincs nekem erre időm. A rendőr megint lecsapja a telefont.
    Eltelik egy jó fél óra, a telefon ismét csörög.
    J jjj jóóónnnapott kkkívánok.
    Ta ta tata ta láltatam egy dö dö dööglött ló lovat a pe pe pee.
    Hól a Petőfi csarnoknál?
    Ne nee nemm b@zdmeg, de o oda húztamm!

  21. Elyza szerint:

    Miska ez nagyon jó volt!

  22. Vica szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Neked biztosan nincs macskád. Tudod, a macskát nem lehet idomítani, úgy is mondják, hogy szabad állat, tehát szabadon azt csinál, amit akar. Nem szokták pórázra kötni a családi házakban, és nem lehet betanítani semmire. Ezen kívül rendkívül ügyesen és gyorsan fölmegy a háztetőre is, ha olyan kedve van, s a kerítés egyáltalán nem jelent gondot a számára. Szóval ha látsz az utcán egy macskát, az valószínűleg nem azért van, mert kidobta a gazdája, hanem egyszerűen csak szabadon arra megy, amerre akar, s amikor kedve lesz, hazamegy a tejecskéjéhez (nem a gazdihoz, mert azt szerintem nagy ívben letojja).

  23. Jeniszej szerint:

    Vica
    Igazad van! Szabad állat szabadon mehet akárhová. Igaz az is, hogy szabadon megdögölhet, miközben veszélyezteti a motorosokat.
    Az is igaz, hogy szabadon elporladhat az út közepén miközben a három dimenzióból az egysíkúság irányába, zsugorodik
    Én már többször láttam, hogy a macskát kis gazdija pórázon vezette. Igaz az is, hogy ez valami márkás cica volt. Nem valami szabadon élő bolhafészek.

  24. Jeniszej szerint:

    Az biztos a kóbor macskák sok betegséget terjesztenek!
    Tele vannak bolhával, féreggel.
    Tönkre teszik a játszó terek homokozóját, mert oda járnak elő szeretettel dolgukat végezni a homokban. Nem kellemes látni mikor a kis gyerekek ilyen macska szart ásnak ki.

  25. Jeniszej szerint:

    Toxoplazmózis
    Emberre is átterjedő fertőzés. Terhes nőkre veszélyes, mivel magzati károsodást okozhat. A macska kórokozóval szennyezett nyers hús, vagy rágcsáló elfogyasztásával fertőződhet. Emberre az állat székletéből, vagy nyers hús fogyasztásával kerülhet át a kórokozó. .

  26. bolemann lajos szerint:

    “Viszont mi kíváncsiak voltunk arra, hogy működik-e a fővárosi útfenntartás és úttisztítás Csepelen (fővárosi útról van szó). Nos, nem működik, pedig mi adózunk érte, nem is keveset.”

    A macskát nem ti vágtátok hűvösre, csakhogy tesztelhessétek az úttisztítást?
    A tetemet nem fotózni kell, aztán saját magatokat leégető cikket írni róla, hanem be kell jelenteni, mint ahogy azt csepeli is említette.

    A probléma végülis rendeződött. Minden autós hazavitt belőle egy darabkát a kerekével. Most megint keresgélhettek egy újabb dögöt.

  27. miska72 szerint:

    Vica, hát ilyenek is vannak.
    ALKOHOLISTA KISMAMA?
    Margit! NÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓRMÁLIS?

Itt lehet hozzászólni !