A csepeli polgármester kérésére bővítették az új buszpályaudvar terveit

Új BKK ügyfélközpont nyílik nyáron Csepelen

Csepel.info, HVG, Magyar Nemzet

A buszpályaudvar jelenlegi betonsivatagának nagy részét parkosítaná az önkormányzat

Borbély Lénárd polgármester külön kérte, hogy a Szent Imre térre tervezett új buszmegállók fedettek legyenek. Egy zöldfalat is be kellett iktatni, ezért megdrágult a buszpályaudvar áttervezése – írja a HVG.

A csepeli buszállomás átépítésének terveit kritizáló ellenzéki lap csak arról feledkezett meg, hogy a polgármesternek pont az a dolga, hogy odafigyeljen a kerület lakosságának igényeire. Ráadásul elismerik, hogy az áremelkedéssel együtt is bőven benne vannak a tervezési költségkeretben. Az MSZP-s városvezetés egy újabb plázát vagy boltot épített volna a buszpályaudvar helyére, a jelenlegi parkosítani kíván.

A BKK-tól a megbízást a Főmterv nyerte el 56,4 millió forintért, ez most 79,9 millió forintra drágult. Két oka van az áremelkedésnek:

  • A polgármester utólag fedett buszmegállókat kért;
  • Az autóbusz-pályaudvarra utólag kellett betervezni egy zöldfalat, különben nem lenne meg a 10 százalékos zöldfelületi arány.

A BKK eredetileg 115 millió forintot szánt a projektre, ebben a keretben az áremelkedéssel együtt is bőven benne vannak – ismeri el a HVG.

A csepeli önkormányzat képviselőtestülete 2017 nyarán hatalmazta fel a polgármestert a buszpályaudvar áthelyezésének megtervezéséről szóló, és a BKK Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodás aláírására. „A hatalmas betonpályát azonban nem beépíteni szándékozik az önkormányzat: itt is inkább a parkosítás javítana a környéken élők életminőségén. Erről ugyanakkor a polgármester a csepeliek véleménye alapján hozná meg a végső döntést” – írta akkor a Csepel.hu.

Az, hogy valamit kezdeni kellene a Csepel városközpontjában éktelenkedő buszpályaudvarral, már hosszú évek óta napirenden van, készült is több terv a terület rendezéséről. Felmerült többek közt, hogy a buszvégállomást szétdobnák a környező utcákba, a helyére pedig bevásárlóközpontot építenek. Olyan változat is volt, hogy a végállomás maradna, és fölé épülne pláza.

A Szent Imre tér Budapest egyik legfontosabb közlekedési csomópontja, ugyanis itt ér össze Csepel és a főváros belső részének közlekedése, így nagy ingázó forgalmat bonyolít.

Új BKK ügyfélközpont nyílik nyáron Csepelen

Megjelent a csepeli Szent Imre téren, az újonnan épült pavilonok egyikében kialakítandó BKK ügyfélközpont kivitelezési közbeszerzési eljárásának ajánlattételi felhívása, valamint megkezdődtek a Budapest XVII. kerület, Rákosmente központban létesítendő BKK ügyfélközpont tervezési és kivitelezési munkái. A két új ügyfélközpont várhatóan 2019 nyarán nyílik meg.

A nyitott ügyféltérrel rendelkező, klimatizált új ügyfélközpontokban két kiszolgálópultnál intézhetik majd ügyeiket a közlekedők. A BKK nagy hangsúlyt fektet az akadálymentesítésre: a mozgáskorlátozottak számára is megfelelő pult épül, taktilis sávokat hoznak létre a látássérültek segítésére, illetve az előírásoknak megfelelő audiórendszert építenek ki a siketek és nagyothallók akadálymentes kiszolgálása érdekében.
Az ügyfélközpontoknál jegy- és bérletkiadó automatákat is telepítenek, amelyek a nyitva tartási időn kívül is biztosítják majd a jegy és bérletvásárlási lehetőséget.

Az új ügyfélközpontokban lehetőség lesz közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkérésre és panaszbejelentésre, MOL Bubi ügyintézésre, közúti szolgáltatásokkal (behajtási engedélyek, parkolás) kapcsolatos információkérésre, valamint taxiszolgáltatással kapcsolatos panaszok bejelentésére is. A későbbiekben az ügyféligényeknek megfelelően a szolgáltatási portfólió módosítható.

Ahogyan a már meglévőkben, ezekben az új BKK ügyfélközpontokban is soron kívüli kiszolgálásban részesülnek majd a kismamák és a kisgyermekes szülők. Az előírásokat betartva az ügyfélközpontokba kutya is bevihető.

Forrás: HVG, Magyar Nemzet

38 hozzászólás “A csepeli polgármester kérésére bővítették az új buszpályaudvar terveit” bejegyzésre

  1. Nondroid szerint:

    A képviselőtestület már 2017-ben is kérhette volna a polgármestert, hogy ilyen buszpályaudvart terveztessen. Nem tette. Ezt pótmunkában kell most megtenni.

  2. Betke szerint:

    Nem értem, akkor most buszpályaudvar lesz vagy park? Miért nem lehet átvinni a végállomást a gyár felöli oldalra és a hév is közelebb lenne. Lakókat sem nagyon zavarna.

  3. Nondroid szerint:

    Ez a terv.

  4. Horváth János szerint:

    Két év kellett Borbélynak, hogy rájöjjön?

  5. mind_the_gap szerint:

    Csak arról nem lehet olvasni sehol, hogy hol lesznek ezután a buszok..

  6. csak úgy ... szerint:

    A választásokig kiderül, hogy hol lesz az új helye a pályaudvarnak?

  7. Qqriq szerint:

    Szép lesz ez. Abba érdemes belegondolni, hogy Szabónak vagy más ellenzéki politikusnak jóval kisebb érdekérvényesítő képessége lenne polgármesterként. Esetleg a Kétfarkúak építenének fedett megállókat?

  8. Horváth János szerint:

    Nem az a kérdés, hogy szép lesz-e, vagy sem. Az alapprobléma, hogy hozzá nem értők
    hoznak döntéseket, arra hivatkozva, hogy őket megválasztották. Itt nem érdekérvényesítés
    van, hanem sógor, koma, vazallus kapcsolatok.

  9. Qqriq szerint:

    A Főmterv egy elég régi cég, a privatizáció során saját dolgozóinak a tulajdonába került. A polgármester tekintettel van az utazóközönség és a lakosság igényeire. Ráadásul 25 milliót sikerült megspórolni.

  10. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Gratulálok a sok ötlethez (Betke bocs!), mellyel (lehet, hogy mejjel??) elősegítik a busz-pályaudvar elhelyezését (elhejezését??). Az Önkormányzat hozzászólásaikból, amit a “lakosság nevében tesznek”, sokat profitálhat. Nem tudnának valami jó ötletet közölni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Betke szerint:

    Nagyapó, mi a baj az ötletemmel?

  12. Johnny szerint:

    Itt jobb lenne, ha eldózerolnák és parkosítanának, valamint a porplaccon ki lehetne még parkolókat is alakítani. A HÉV mellett ott egy üres telek, mellette az ex-okmányiroda és egy putri. Dózert neki és meg is van egy új buszállomás helye, Betkével egyet értve, a HÉV mellyett, együtt a Volánnal.

  13. Johnny szerint:

    Betke, mert nem lájkoltad a Fideszét és az övékében logika sincs! 😉

  14. Qqriq szerint:

    Ezt lájkoljátok, ez való nektek!
    https://twitter.com/georgesoros

  15. Kérdés szerint:

    Több száz venezuelait fogadott be titokban a kormány

    Rég volt ilyen emberséges az Orbán-kormány: a polgárháború elől menekülők százait utaztatja Magyarországra, ahol szállást és munkát is biztosít. A gond csak az, hogy ezzel a Fidesz-KDNP-kormány lett a legnagyobb bevándorlást segítő szervezet Magyarországon, aminek komoly büntetőadót kellene fizetnie….

  16. Werthan szerint:

    HVG… Pfffffff… Nincs több kérdésem.

  17. Nagyapó szerint:

    Betke, semmi bajom nincs vele, mert írt valamit, amit értékelni lehet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Nagyapó szerint:

    Kérdés félre tájékoztat. A 300 fő, aki Magyarországra érkezik Venezuelából MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Qqriq szerint:

    Az alaptörvény értelmében születésével a magyar állampolgár gyermeke magyar állampolgárrá válik. Magyarország védelmezi állampolgárait, a magyar állam minden magyarért felelősséggel tartozik.

  20. földhözragadva szerint:

    80 milla az emberek százezreit éveken át szolgáló pályaudvarra…birkózócsarnokra meg? Hát, nem értem…:(

  21. Betke szerint:

    Nagyapó, igazán nagy örömömre szolgál, hogy végre olyat is írok, ami értékelhető! Az, hogy nem minden hozzászólásom nyeri el tetszését sajnálom, próbáljon meg egy kicsit lazítani és mások véleményét is elfogadni, nem rögtön a földbe döngölni! Mindenkinek jobb lenne!

  22. Johnny szerint:

    Qqriq, te beteg fasz!
    Hogy jön ide a másik fasz?
    Mármint Soros?
    Ezt az országot, wazze…

    @Betke!
    Az öreg már ilyen volt munkásőrnek is, most átállt a oda, ahol van mit ingyen enni. őt ezért fizetik, hogy megmondóember legyen. Ennyit tud, meg a nevét. 😉

  23. Dagobert bácsi szerint:

    A buszpályaudvar áthelyezéséről helyi népszavazást kellene kiírni! Szerintem semmi sem fontosabb, mint a csepeli lakosok érdeke! Voltak tervek a szoci időkben is az áthelyezésre, szét akarták szórni a buszokat a környező utcákban. Egy másik megoldás szerint a hajdani Szövetség ABC helyére került volna, az meg az emeletre. Harmadik változat a mai helyén, felette bevásárlóközponttal. Az első változatnál a jelenlegi helyén épült volna bevásárlóközpont. Erre mondtam én annak idején, ott addig van tömeg, azaz leendő vásárló, amíg ott van a buszpályaudvar! Szerencsére egyikből sem lett semmi, Csepel még a Csepel Plázát sem tudja eltartani!

    Borbély tegye csak kényelmetlenné a csepeliek számára az átszállást a különböző buszok illetve a HÉV között, MAJD VÁRJA ŐSSZEL A SZAVAZATOKAT! Elég kárt tett a saját hírnevében azzal, ahogy eddig a csepeli HÉV érdekében nyilatkozott! Nem kell Németh Szilárd minden agyalágyult ötletét megvalósítani!

  24. Tóth kati szerint:

    Az volt az idióta,dilettáns,aki a budzpályaudvart a központba tette,Szép családi házakat ledózerólták és ezt a szörnyet ide tették.Máshova kell tenni.Vagy a Hév mellé az Aldinál,vagy a telefonközpont helyére,úgysincs használva,a Hév végállomáshoz.A buszpályaudcar helyére parkot kell építeni.

  25. Tóth kati szerint:

    Dagobert úr remélem nem Bangóné után vágyakozik!

  26. Dagobert bácsi szerint:

    Szerencsére az ízlésemmel nincs baj, ha választani kellene Borbély Lénárd és Borbély Ildikó közül, az utóbbit választanám! 😉

  27. barvagarbalarka szerint:

    Nagyapó: Azok nem magyar állampolgárok, nem kéne össze-vissza hazudni. Jó komcsi szokása szerint.

  28. barvagarbalarka szerint:

    A BKK ügyfélközpont nyitása meg egy vicc annak fényében, hogy évek óta aktuális lenne, és Tarlós épp mostanában ígérte meg a megszüntetését. Mikor nyílna Csepelen, ha nem ekkor?

    A világ szégyene ott az az üzletsor, ahol üzlet alig-alig nyílik, a régi jó pékboltot el kellett zavarni, mert az a faházával állítólag nem illett a környezetbe, de ezek az igénytelen, szocreál kinézetű üvegkalitkák, ezek roppantul oda illőek.

  29. barvagarbalarka szerint:

    A buszpályaudvar meg egyetlen dolog miatt ronda, amiatt a csúnya épület miatt. Azt kéne lebontani, és egy másikat a helyére. Hogy legyen Csepel központjában egy buszpályaudvar, nem pedig szétdobálva az egész, a világ legtermészetesebb dolga. Parknak ott van szemben a Szent Imre tér.

  30. Johnny szerint:

    barvagarbalarka!
    Abból egy fásított parkolót lehetne csinálni és az egész tömegközlekedést kirakni a HÉV mellé. Én még azt is bevezetném, hogy aki nem XXI. kerületi lakos, az fizessen a parkolásért, mert már mindent belaknak P+R-nek. Lakcím/forgalmi és egy matrica…

  31. Horváth János szerint:

    Az odáig rendben van, hogy a HÉV túloldalán lenne hely, de a HÉV és a megnövekedett busz
    forgalom milyen gondokat jelent pl. a Szent Imre térnél?

  32. kapirgáló egyedek szerint:

    a rákóczi-gerincút közé, az ady magasságában kell megépíteni.

    ott lenne az elbertfalvi híd, ha a rezsidisznóék nem szabotálják el, és akkor lehetne egy norális intermodális csomópont: buszok, hév, híd, 3-as villamos erzsébetről, 18-as villamos savoya parktól.

    persze ez meghaladja egy rezsidisznó intellektuális képességeit.

  33. Bhu szerint:

    Csepel mindenből a legszarabbat kapja. De tényleg.
    Kivéve a fajatszoter meg persze a birkózó stadion. Aminek a sarkát ahogy nezem elkúrták. Nem nagyon, csak kicsit!

  34. Nagyapó szerint:

    Hát igen! barvagarbalarka szerint, akinek magyar útlevele van, az nem magyar! Ezek szerint barvagarbalarka sem magyar, akkor mit pofázik itt?!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. Nagyapó szerint:

    Bhu szerint “Csepel mindenből a legszarabbat kapja” Igaz, de miért érdemelne többet? Mit tett az országért a “Vörös Csepel”??? Talán a Csepeli Vörös Ezred, ami ’19-ben a libalopások után a románok elől hazaszaladt? Tudom, volt ’56, de azok elmenekülte, vagy kivégezték őket. Ki maradt? Nem a kő, nem a kő maradt, hanem a sár.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. Dagobert bácsi szerint:

    “Ki maradt? Nem a kő, nem a kő maradt, hanem a sár.”

    Vagy a szar! Bírom az ilyen önkritikus dumát, gondolom Nagyapó régóta csepeli lakos! 😉

  37. PU szerint:

    Ha szétdobálják a buszvégállomásokat a környező utcákba, akkor az ott lakók tüdejét és idegrendszerét sikerül szétdúlni, a HÉV-csatlakozást pedig körülményesebbé tenni. A jelenlegi helye miért nem jó? A téren – közelben – nem laknak sokan.
    Bevásárlóközpontra mi a fenének van szükség? Már a meglévő boltokban is egyre kevesebben vásárolnak. Kell egy újabb csőd? Ettől még ki lehetne építeni rendesen. A téren álló üvegkasznikat kellett volna föltelepíteni a buszok fölé, és akkor a lebontott bódék helyén is park lehetne.
    De a parkoló is jó megoldás, a buszok meg a gyár felőli oldalra: Johnny és Betke ötlete a legnormálisabb megoldás.

  38. barvagarbalarka szerint:

    Johnny:

    Fasznak kell mindenhova parkolót tenni. A közösségi közlekedésnek nincs hely, de az egyéninek van? Hol élünk? Nem a 70-es évek közlekedéspolitikáját kéne erőltetni.

Itt lehet hozzászólni !