Elő a zsebkendőt: így néz ki most az egykori Csepeli Kenyérgyár

Csepel.info

Ha valaki ott dolgozott, most biztosan nehezen tudja majd könnyek nélkül végignézni az alábbi videót.

Néhány képet a Rev.hu oldalon találtunk abból az időszakból, amikor még működött a gyár, azt láthatják fent.

Szellemházakat, elhagyott gyárakat látogat meg az a kis csapat, amely a videót készítette, és amely eljutott az egykori Csepeli Kenyérgyárba is. Az interneten nem sok információt találtunk az 1993-ban bezárt üzemről, amely a felvételek alapján viszonylag háborítatlanul, ám az elmúlt 25 év alatt durván lepusztulva áll ma is a temetőnél.

A gyárépület valószínűleg most is magánkézben van, kérdés, miért nem foglalkoznak vele annak ellenére, hogy alaposan felmentek az ingatlanárak.

Így működött a Kádár-korszakban egy ipari kenyérgyár

Aki meg tud velünk osztani történetet, vagy többet tud a kenyérgyár sorsáról, kérjük a fórumban tegye ezt meg!

Csepel.info

7 hozzászólás “Elő a zsebkendőt: így néz ki most az egykori Csepeli Kenyérgyár” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Ti mindent olyan faszán ki tudtok oknyomozni, így, vagy úgy, akkor egy földhivatali térképen kikeresitek a helyrajzzi számot és kikéritek a tulajdoni lapot, melyből kiderül, hogy kié a rom. Utána, mint az iskolát is, ezt is meg lehet szerzni és a lepusztult bódésort itt is elbontatni, majd a telekre bezavarni őkat, ahol egy jó nagy parkoló is elférne a temető miatt.

  2. Dagobert bácsi szerint:

    “Ha valaki ott dolgozott, most biztosan nehezen tudja majd könnyek nélkül végignézni az alábbi videót.”

    Ha valaki volt hajdan a Dagi Vendéglőben, most biztosan nehezen tudja könnyek nélkül nézni a hűlt helyét, ahová Németh Szilárd közvécét álmodott!

  3. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi! “Ha valaki ott dolgozott, most biztosan nehezen tudja majd könnyek nélkül végignézni az alábbi videót.” Sőt nehezen tudja könnyek nélkül végignézni a volt CSM-et, papírgyárat, Csepel SC-t, , Munkásotthont, iskolákat, stb.
    Dagobert bácsi – igazi szociként – a más pénzén akar 500 milkóért építeni egy éttermet, hogy ott pacalozzon! (Dagobert bácsi el sem tudja képzelni, hogy egy nyilvános WC-t oda tegyenek, ahol víz, csatorna, villany, gáz van, nem kell azokat kiépíteni!)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Qqriq szerint:

    😉 “Dagobert bácsi egy multimilliárdos üzletember (vagy üzletkacsa), akinek gazdagsága és kapzsisága mellett a végtelen zsugorisága is hírhedt: ha nem muszáj nem pazarol olyan dolgokat mint az áram, egyszerű és persze olcsó ételeket eszik (néha akár lejárt szavatosságút is) és a parkban szedi össze az előző napi újságokat, hogy ne kelljen arra is költenie. Ugyanakkor a város fölé magasodó dombon álló széfjében csurig áll a pénze, amiben naponta megfürdik, és úgy általában nagy gondot fordít a készpénze ápolására.” (Wikipédia)

  5. Johnny szerint:

    Öreg genya!
    Ti nem akartatok éttermet?
    Cavinton, wazze! 🙂

  6. Kisapó szerint:

    Ez nem a magántulajdon megsértése?

  7. Nagyapó szerint:

    Kisapó! Nem értem. Milyen magántulajdonra gondol?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !