Ez durva: Karácsony Gergelynek dolgozószobáLYa van!

Origo

Dolgozószobájából, vagy dolgozószobályából – vajon melyik a helyes? Zugló vezetőjének nem sikerült eltalálnia a helyes megoldást, tovább mélyült az ellenzéki politikusok és a magyar helyesírási szabályzat konfliktusa.

Ez most már biztos: végérvényesen, tömeges helytelenírási hangulat uralkodott el az ellenzéki politikusok körében. Ez az alattomos állapot odavezetett, hogy a Jobbik náci bűneit mentegető Karácsony Gergelynek sem sikerült eltalálnia, hogy szimpla j-vel, vagy a kicsit kacskaringósabb ly-nal kell írni azt a lehetetlenül nehéz szót, hogy “dolgozószobájából”. A Budapest vezetésére törő politikus a rosszabbik utat választotta, és a következőket gépelte be közösségi oldalán:

Persze Orbán Viktor dolgozószobáLYából ez már nem látszik. 

FORRÁS: ORIGO

Fejlemény: azóta sikerült javítani az apróbb malőrt, és helyesen szerepel a dolgozószobájából szó Karácsony kormánykritikus posztjában.

Nem Karácsony volt az egyetlen ellenzéki politikus, akinek meggyűlt a baja az LY vagy J problémával, hétfőn két szocialista politikus, Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó állt ki a

Képviselőkbe folytani a szót illendő? 

feliratú, nagysikerű A4-es lapokkal tiltakozni az Országgyűlés Mentelmi bizottsága elé. Korábban a Jobbik mutatta be, hogy nincsen könnyű élete a negyedik osztályosoknak, hiszen a JELNETKEZNI felhívással igyekeztek soraikba csábítani új tagokat.

Forrás: Origo

7 hozzászólás “Ez durva: Karácsony Gergelynek dolgozószobáLYa van!” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Szegénynek nem volt gyerekszobálya, így nem tudhatta, mi a szobály! 😉

  2. bagoly szerint:

    Ezek “O”- ák !
    Bocsánat, “OO”-ák !

  3. Lili Züllig szerint:

    Kértek egy telyát? Vagy lyegestelya inkább? Vagy egy KW-t? Tellyel? Zukorral? Csak írlyátok meg, lyól lyön egy kis időlyárás szerinti lyókedw

    😂😂😂

  4. TenkA szerint:

    illetve: lyallly…

  5. Jobban szerint:

    Meddig lehet még alulmúlni az amúgy is siralmas “színvonalat”?

  6. Jobban szerint:

    Bangónénak kell “emelnie” a csepeli MSZP színvonalát?
    Így kiállni a nyilvánosság elé?
    Ilyen csekély szintű anyanyelvi írásbeliséggel inkább bölcsen mellőzni kellene az alkalmakat amikor ezek a súlyos hiányosságok kiderülhetnek.
    Országgyűlési képviselők ilyen hiányos helyesírással kiállnak ország-világ elé? Mi jöhet még?

Itt lehet hozzászólni !