Népdaléneklők versenye Csepelen

Csepel.hu

Szabadon választott magyar népdalokat adtak elő a résztvevő általános iskolás tanulók a Lajtha László Általános Iskolában harmadik alkalommal megrendezett kerületi népdaléneklő versenyen. Február 14-én az alsó tagozatosok versengtek egymással, a felsősök megmérettetése januárban volt szólóének, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriában.

Tóth Imréné intézményvezető köszöntésében Kodály szavaival bíztatta a gyermekeket az eredményes szereplésre. Továbbá elmondta: a zene szeretete, a népdaléneklés elterjesztése és a hagyományok ápolásán túl a verseny célja egyben a közösségépítés is.

A zsűri képviseletében Sánta Jolán operaénekes bátorította a versenyzőket. „Az éneklés, a legcsodálatosabb hangszeren, érzelmi világon alapuló közvetítés” – hangsúlyozta.

A magyar népzene világában töltött néhány órát a közös éneklés keltette hangulatra, majd a tanulók rábaközi csárdást jártak.

Az alsósok versenyére tíz általános iskolából mintegy hetvenen jelentkeztek, míg a felsősökén nyolc intézményből több mint százan vettek részt. Idén újdonság volt, hogy a szünetben mindenkinek meglepetésszerű flashmob táncházat szerveztek, amelyen a rögtönzött táncot Magyarné Tóth Andrea vezette – tájékoztatott Dajka Gyula énektanár.

A népdalprodukciókat Ács Zsuzsanna, a Bíró Lajos Általános Iskola pedagógusa, Bakóczi-Szűcs Imre, a Bíró Lajos Általános Iskola tanítója és Sánta Jolán operaénekes, zsűrielnök értékelték.

A kiemelt arany helyezést elérők Csepelt képviselik az országos szintű Fővárosi Népdaléneklési Versenyen.

A. Zs.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Népdaléneklők versenye Csepelen” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Na vajon kinek a gyermeke van a képen?

  2. Nagyapó szerint:

    A Szülő 1 és Szülő 2 gyermeke! Talán kielégíti Dagobert bácsit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Talált, elsüllyedt!

  4. Qqriq szerint:

    Nem csak Soros kottájából lehet énekelni.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Ebből a gyerekből polgármester lesz! Pia van a kezében! 😉

Itt lehet hozzászólni !