Nem először támadt édesanyjára a csepeli gyilkos

Bors

Nem először támadt az anyjára a 29 éves, a szomszédoknak önmagát íróként bemutató férfi. Ezúttal már nem kegyelmezett.

Döbbenten figyelték a környékbeliek az egymás után érkező rendőrautókat Csepel egyik nyugodt, luxusházakkal tarkított környékén.

Az egyik kertes ikerházban ugyanis borzasztó tragédia történt az éjjel: az ott lakó 29 éves férfi nekitámadt az anyjának, valóságos vérfürdőt rendezett, átvágta szerencsétlen asszony torkát. A nő szinte azonnal meghalt. A szomszédok nyugodt embereknek ismerték anyát és fiát, Ildikó mindenkivel kedves volt. Azonban a fiatal férfitől többen is tartottak.

– Látszott rajta, hogy valami mentális gondja lehet, mondták is, hogy gyógyszeres kezelés alatt áll – mondta a Borsnak az egyik szomszéd. – Többször is voltak náluk a rendőrök, az anya hívta ki őket a fiú miatt. A srác akkor is csak állt, szinte katatón állapotban, lehajtott fejjel várta, hogy elvigyék az egyenruhások.

Csepel.infó szerint annak is köze lehetett a tragédiához, hogy a patikából már egy hete nem lehetett a férfinak felírt gyógyszerhez jutni, lehetséges, hogy nem kapta meg az adagját. A fiatalt többen is látták, főleg esténként, ugyanis a helyiek úgy tudják, hogy író volt, és éjszakánként alkotott, ekkor élt leginkább. Ekkor történhetett a gyilkosság is, egy névtelenségét kérő szomszéd szerint alig lehetett hallani valamit.

– Egy furcsa dobogásra lettünk figyelmesek, semmi mást, egy árva hangos szó vagy sikoly sem hallatszott. Aztán néma csend. Kimentünk, megnéztük, mi történhetett, de akkor sem hallottunk semmit, csak reggel tudtuk meg ezt a borzalmat – mondta a szomszéd.

A férfi vélhetően olyan gyorsan végzett Ildikóval, hogy annak már ideje sem maradt segélykérésre. Fia ezután pedig valószínűleg édesanyja holtteste mellett ülhetett órákig, ugyanolyan borzongató nyugalomban, mint ahogyan korábban a zsarukat várta. Végül a helyszínen kapták el a rendőrök. A zsaruk még keresőkutyákat is bevetettek a helyszín felderítésére, de nagyon hamar, alig tíz perc alatt végeztek.

Forrás: Bors

11 hozzászólás “Nem először támadt édesanyjára a csepeli gyilkos” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Ilyen hogy fordulhat elő, hogy nincsen gyógyszer? Hiszen feltételezhetően mindig ugyanabból a gyógyszertárból vásárolták, azonos időközönként. Az ilyen ritka orvosságot miért nem automatikusan rendeli után a gyógyszertár? Ha egy ilyen pszichés beteget kirabolnak, vagy egyszerűen csak elhagyja a gyógyszerét, akkor bele kell törődni, hogy napokig közveszélyessé válhat? Miért kell néha 20 patikát is felkeresni, hogy hozzájusson az ember a számára felírt gyógyszerhez? Miért nem kapható legalább az ügyeletes gyógyszertárban mindenféle készítmény?

  2. Johnny szerint:

    Gazdagék is öldökölnek?
    Van ez így, ez nem pénzkérdés.

  3. Józan szerint:

    Sajnos az elkövetőt a testőrei nem vitték be gyógyszerért egy útba eső pszichiátriára, s nem ment be soronkívül a várakozók előtt az orvoshoz gyógyszerért! Tetszenek érteni, mindössze ennyi a különbség!

  4. Józan szerint:

    Az is beteg ember volt, aki az OPNI-t bezáratta, s az ott ápoltak ellátás nélkül maradtak! Majd ha egy bekattant beteg az ő családtagjait kaszabolja, akkor bizony késő bánat lesz! Tessék mondani, a hatalommánia nem kezelendő betegség? Mert akkor néhány száz ámokfutó a felvilágban is van!

    Amúgy az eset szörnyű tragédia, nagyon sajnálom a rokonokat!

  5. Qqriq szerint:

    Hát igen, az ideggyenge gyurcsányi tehet róla, hogy ezek az esetek is megtörténtek. Bezáratta a kórházakat és kilopta a pénzt az egészségügyből!

    https://index.hu/belfold/2015/05/21/villamos_combino_baleset_fovarosi_torvenyszek_pszichiatriai_kezeles_emberoles_combinosgyilkos/

    http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/hiaba-kezeltek-ujra-gyilkolt-a-szabolcsi-rem/54fhqmq

  6. Józan szerint:

    Qqriq, a vasárnap 01:01-re is adjon magyarázatot!

  7. Qqriq szerint:

    Józan, szívesen adnék magyarázatot, ha tudnék. De nekem is csak kérdéseim vannak. Úgy tudom, az állampolgári jogok biztosa vizsgálta a hazai pszichiátriai ellátás helyzetét. Finoman szólva nem túl rózsás az összkép, volt olyan kórházi osztály pár éve, amit konkrétan be akart záratni.
    Ha valaki soron kívül fordul orvoshoz, azt szerintem sürgősségi ellátásnak nevezik. Erre akkor van lehetősége, ha a viselkedésével közvetlenül veszélyezteti saját magát vagy másokat, hiszen ekkor sürgős az állapota. Vagyis ez maga a 22-es csapdája, mert akinek már elborult az agya, az értelemszerűen nem rendelkezik józan belátási képességgel és öntudatlanságában valószínűleg nem az orvoshoz fog szaladni. Ha valóban jómódú családról van szó, felteszem magándokihoz jár a srác, nem teszi be a lábát holmi lepukkant állami szakrendelőbe. Hogy a magánorvosnak van e megfelelő gyógyszere, nem tudom.
    Az is tény, hogy nem oly rég új főigazgató került a Gyógyszerészeti Intézet élére, majd rögtön visszavonták több patika működési engedélyét, mert a biztonsági kockázatok teljeskörű értékelése nélkül adtak ki a gyógyszerészek más hatóanyagú orvosságot.

  8. Józan szerint:

    Én nem arra céloztam! A rádióban volt riport arról, hogy Orbánt a testőrei bevitték egy útbaeső ellátóhelyre, ahol soronkívül beengedték az orvoshoz, majd egy recepttel távozott! A többi várakozót meg sem kérdezték, hogy van-e kifogásuk a soronkívüliség ellen! A rádió arról nem tudósított, Orbánnak milyen gyógyszerre volt azonnal szüksége! S milyen betegség az, hogy halaszthatatlan ellátásra volt szüksége? Talán elfelejtette reggel bevenni a bogyóját? Még jó hogy nem kezdett ámokfutásba!

  9. Qqriq szerint:

    Ja, erre tudom a választ! Orbán bennfentes információval rendelkezett a valzartan tartalmú vérnyomáscsökkentő készítmények esetleges szennyezettségével, rákkeltő hatásával kapcsolatban, ami később beigazolódott és sajtóközleményt adott ki a hatóság. Úgy sejtem a nemrég lecserélt főigazgatótól, Pozsgay Imre lányától kapta a fülest. Talán jó pontot akart szerezni a miniszterelnöknél, mert Kásler miniszter már akkor le akarta váltani.

  10. Józan szerint:

    A magasvérnyomás nem olyan betegség, ami azonnali ellátást igényel! S nem is Grazban van a legközelebbi hely, ahol kezelni tudnák!

  11. Qqriq szerint:

    Néhány éve volt hír, hogy svájci kutatók oltóanyagot fejlesztettek ki a magas vérnyomás ellen. Ennek az a lényege, hogy napi gyógyszerezés helyett mindössze egy szurit kell beadni nagyjából félévente. A fejlesztés már abban a kísérleti szakaszban tart, amikor embereken tesztelik a szert. Ez azt jelenti, hogy a kísérleti alanyoknak időnként meg kell jelenniük a klinikán, hogy elvégezzenek bizonyos vizsgálatokat.

Itt lehet hozzászólni !