Francia felmérés: Magyarország a szólásszabadság éllovasai közt

Mandiner

Az Egyesült Államok, Dánia és Nagy-Britannia után jön hazánk a francia Libertex libertárius kutatóintézet felmérése szerint a szólásszabadság szempontjából legszabadabb országok listájában. Franciaország az oroszokkal együtt sereghajtó, a németek rá se fértek a térképre.

Magyarország a negyedik legszabadabb ország szólásszabadság tekintetében a francia Libertex intézet felmérése szerint. Az első az Egyesült Államok, a ,második Dánia, a harmadik az Egyesült Királyság, s utána jön „a pécé nyugat feketebáránya, Magyarország – ahogy az American Conservative fogalmaz.

Magyarország után Olaszország jön, az utolsók közt szerepel Oroszország és Franciaország – Németországot nem vizsgálták a kutatásban, de az amerikai lap szerzője szerint a Libertex ktitériumai alapján valószínűleg az utolsók közt végzett volna.

A kutatás a főáramtól eltérő politikai nézetekre való nyitottságot vizsgálta, többek közt a gyűlölettörvények relatív hiányát, a politikamentes jogszolgáltatást, azt, hogy a kormányok megkérik-e a Google-t és a Facebookot az „elfogadhatatlan” politikai vélemények cenzúrázására, a hírügynökségek számát, és a nyílt vita lehetőségét.

Forrás: Mandiner

 

Itt lehet hozzászólni !