Budapest új hídja menőbb lesz, mint gondoltuk – mutatjuk a képeket!

Roadster

A holland UNStudio terve nem csak remekül néz ki, de a gyalogosoknak és a biciklistáknak is kedvez. De persze leginkább a csepelieknek, hiszen – ellentétben az ellenzéki ellenzőkkel és rémhírkeltőkkel – természetesen lesz csepeli felhajtó a hídra, hiszen nekünk készül.

Szakértők szerint Budapestnek jelenleg három új hídra is szüksége volna, kettőre délen, egyre északon. Délen az új csepeli Duna-híd megépítése várható néhány éven belül, ami érezhetően csökkentheti a belváros autóforgalmát, de mi nem elsősorban ezért örülünk neki.

És persze figyeltek a dizájnra is, amely modern, ugyanakkor a pilléres szerkezetével illik a hagyományos pesti hidakhoz.

Forrás: Roadster.hu

16 hozzászólás “Budapest új hídja menőbb lesz, mint gondoltuk – mutatjuk a képeket!” bejegyzésre

  1. v39endre szerint:

    Valóban szép lesz.
    Mikor kezdik építeni és mikorra lesz kész ?

  2. keménylegény szerint:

    Mikor kezdik építeni?
    Eccer.

  3. mind_the_gap szerint:

    Gyúrjuk, masszírozzuk, nyújtjuk… miközben már 20 éve el kellett volna készülnie. De legalább az M0 felújítása előtt. De csak beszélgetünk róla, nézegetjük, szagolgatjuk a terveket… Arról már nem is beszélve, hogy a csepeliek, budafokiak sokkal jobban örülnének egy albertfalvai hídnak… de kit érdekel ez? majd a szakértők tudják mi a jó nekünk…

  4. pl szerint:

    Ütközőbak kellene, mert az a vonat és autó le fog esni… 🙂

  5. Nagyapó szerint:

    mind_the_gap a csepeliek, budafokiak örülhetnek, mert a híd Albertfalván épül.🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. v39endre szerint:

    Nagyapó ! Mikor épül ? Mikor lesz kész? – Apró kérdések !

  7. mind_the_gap szerint:

    inkább Kelenföldön.

  8. mind_the_gap szerint:

    inkább Kelenföldön..

  9. Vazul néni szerint szerint:

    kb 5 év Fürjes Balázs elmondta: az első helyezettel szerződést kötnek és ezután kezdődhet el a főváros villamospályával együtt 2×3 sávos új hídjának teljes és részletes tervezése, valamint az engedélyek beszerzése, ami előreláthatólag 2-3 évet fog igénybe venni. Hozzátette: a kiviteli tervek elkészülte és részletes megvitatása után születik majd meg a végső döntés az építkezésről.

  10. mind_the_gap szerint:

    Vazul néni: talán az atlétika vb felgyorsítja a dolgot. A budai oldal most is halál reggel, délután. A csepeli csak reggel. Ráadásul épülő félben van 2-3 városrész több tízezer dolgozóval/lakóval.

  11. Nagyapó szerint:

    v39endre! Ez a híd, mint kiemelt beruházás, a Főváros és a kormány közös projektje. Fürjes Balázs kormánybiztos szerint, az eddigi ütem alapján, 2028-2033 között kéne megépíteni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. keménylegény szerint:

    Kétezerharminchárom itt van egy ugrásra (mi lenne, ha nem lenne kiemelt projekt?).

  13. v39endre szerint:

    Nagyapó !
    Köszönöm a lelkesítő információt ! Én, akkor már 95 évesen nem fogok átmenni ezen a hídon, ha esetleg megérem ezt a kort. De szerintem Te sem aspirálsz erre az utazásra.
    Üdvözlettel !
    v39endre

  14. Nagyapó szerint:

    v39endre! Igazad van. Miután ~40 éve vártam a hídra, rájöttem, hogy most már nem is akarok átmenni rajta. Hova, minek?
    A csepeliek – kevés kivétellel – nem igényelnek hidat a budai oldalra, amit bizonyít, hogy a BKK a kompot sem találta nyereségesnek, így az sem működik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. leabolsevikkekel szerint:

    “A csepeliek – kevés kivétellel – nem igényelnek hidat a budai oldalra, amit bizonyít, hogy a BKK a kompot sem találta nyereségesnek, így az sem működik.”

    és ilyen idiótákat szavaztok be a közgyűlésbe. ugyanez a majom bolsevikapó írta azt itt évekkel korábban, hogy nem kell gerincút, az nem jó csepelnek…

  16. Johnny szerint:

    Az öregnek annyiban még igaza is lehet, hogy nem a XXI. kerületi lakosoknak kellene a gerincút, hanem akik átjárnak rajta, csak ugye itt egy cég, aki napi cca. 100 kamiont járat a kerület útjain. 😉

Itt lehet hozzászólni !