Budapest új hídja menőbb lesz, mint gondoltuk – mutatjuk a képeket!

Roadster

A holland UNStudio terve nem csak remekül néz ki, de a gyalogosoknak és a biciklistáknak is kedvez. De persze leginkább a csepelieknek, hiszen – ellentétben az ellenzéki ellenzőkkel és rémhírkeltőkkel – természetesen lesz csepeli felhajtó a hídra, hiszen nekünk készül.

Szakértők szerint Budapestnek jelenleg három új hídra is szüksége volna, kettőre délen, egyre északon. Délen az új csepeli Duna-híd megépítése várható néhány éven belül, ami érezhetően csökkentheti a belváros autóforgalmát, de mi nem elsősorban ezért örülünk neki.

És persze figyeltek a dizájnra is, amely modern, ugyanakkor a pilléres szerkezetével illik a hagyományos pesti hidakhoz.

Forrás: Roadster.hu

16 hozzászólás “Budapest új hídja menőbb lesz, mint gondoltuk – mutatjuk a képeket!” bejegyzésre

 1. v39endre szerint:

  Valóban szép lesz.
  Mikor kezdik építeni és mikorra lesz kész ?

 2. keménylegény szerint:

  Mikor kezdik építeni?
  Eccer.

 3. mind_the_gap szerint:

  Gyúrjuk, masszírozzuk, nyújtjuk… miközben már 20 éve el kellett volna készülnie. De legalább az M0 felújítása előtt. De csak beszélgetünk róla, nézegetjük, szagolgatjuk a terveket… Arról már nem is beszélve, hogy a csepeliek, budafokiak sokkal jobban örülnének egy albertfalvai hídnak… de kit érdekel ez? majd a szakértők tudják mi a jó nekünk…

 4. pl szerint:

  Ütközőbak kellene, mert az a vonat és autó le fog esni… 🙂

 5. Nagyapó szerint:

  mind_the_gap a csepeliek, budafokiak örülhetnek, mert a híd Albertfalván épül.🙂

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 6. v39endre szerint:

  Nagyapó ! Mikor épül ? Mikor lesz kész? – Apró kérdések !

 7. mind_the_gap szerint:

  inkább Kelenföldön.

 8. mind_the_gap szerint:

  inkább Kelenföldön..

 9. Vazul néni szerint szerint:

  kb 5 év Fürjes Balázs elmondta: az első helyezettel szerződést kötnek és ezután kezdődhet el a főváros villamospályával együtt 2×3 sávos új hídjának teljes és részletes tervezése, valamint az engedélyek beszerzése, ami előreláthatólag 2-3 évet fog igénybe venni. Hozzátette: a kiviteli tervek elkészülte és részletes megvitatása után születik majd meg a végső döntés az építkezésről.

 10. mind_the_gap szerint:

  Vazul néni: talán az atlétika vb felgyorsítja a dolgot. A budai oldal most is halál reggel, délután. A csepeli csak reggel. Ráadásul épülő félben van 2-3 városrész több tízezer dolgozóval/lakóval.

 11. Nagyapó szerint:

  v39endre! Ez a híd, mint kiemelt beruházás, a Főváros és a kormány közös projektje. Fürjes Balázs kormánybiztos szerint, az eddigi ütem alapján, 2028-2033 között kéne megépíteni.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. keménylegény szerint:

  Kétezerharminchárom itt van egy ugrásra (mi lenne, ha nem lenne kiemelt projekt?).

 13. v39endre szerint:

  Nagyapó !
  Köszönöm a lelkesítő információt ! Én, akkor már 95 évesen nem fogok átmenni ezen a hídon, ha esetleg megérem ezt a kort. De szerintem Te sem aspirálsz erre az utazásra.
  Üdvözlettel !
  v39endre

 14. Nagyapó szerint:

  v39endre! Igazad van. Miután ~40 éve vártam a hídra, rájöttem, hogy most már nem is akarok átmenni rajta. Hova, minek?
  A csepeliek – kevés kivétellel – nem igényelnek hidat a budai oldalra, amit bizonyít, hogy a BKK a kompot sem találta nyereségesnek, így az sem működik.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 15. leabolsevikkekel szerint:

  “A csepeliek – kevés kivétellel – nem igényelnek hidat a budai oldalra, amit bizonyít, hogy a BKK a kompot sem találta nyereségesnek, így az sem működik.”

  és ilyen idiótákat szavaztok be a közgyűlésbe. ugyanez a majom bolsevikapó írta azt itt évekkel korábban, hogy nem kell gerincút, az nem jó csepelnek…

 16. Johnny szerint:

  Az öregnek annyiban még igaza is lehet, hogy nem a XXI. kerületi lakosoknak kellene a gerincút, hanem akik átjárnak rajta, csak ugye itt egy cég, aki napi cca. 100 kamiont járat a kerület útjain. 😉

Itt lehet hozzászólni !