Egy nő életét mentették meg a rendőrök a Sétáló utcában

Csepel.hu

Életet mentett négy Csepelen szolgáló rendőr a Sétáló utca és Petz Ferenc utca kereszteződésében december 1-én nem sokkal este 8 óra előtt. Bozó Anita címzetes rendőr főtörzsőrmester és Tamás Krisztina rendőr törzszászlós éppen gyalogos járőrszolgálatot látott el a területen, amikor egy 59 éves nő rosszul lett, és fuldokolva kért tőlük segítséget.

A két rendőr azonnal cselekedett: a bajt jelezték a rendőrségi központnak, ők pedig a mentőknek. A rádióforgalmazást hallották az innen nem messze gépkocsival járőröző rendőrtársaik: Nemecz Boglárka rendőr törzsőrmester járőrvezető és Balogh István rendőr főtörzsőrmester járőrvezető. Perceken belül ők is a helyszínen voltak.

Az eseményeket így idézték fel:

Bozó Anita: „A szokásos közterületi rendőr szolgálatot láttuk el aznap. A bajba került hölggyel a rosszulléte előtt még szót váltottunk, vele volt az élettársa is. Beszéltek az életükről, a mindennapjaikról. A hölgy rendezett kinézetű volt, semmi jelét nem mutatta, hogy bármilyen egészségügyi problémája volna. Elváltunk egymástól, majd csakhamar, talán húsz perc múlva gyors léptekkel közelített felénk. Láthatóan nagyon rossz állapotban volt: feldagadt az arca, a nyelve, alig tudott beszélni, csak dadogott. Sírt, nehezen vette a levegőt. Azonnal jelentettem a rendőrségi központnak, hogy mi történt, és küldjenek mentőt. Minden gyorsan történt, közben nyugtattuk az asszonyt.”

Nemecz Boglárka: „Járőrtársammal a rádióforgalmazáson keresztül hallottuk, hogy baj van. Két perc múlva mi is a Sétáló utcában voltunk a civil jelzésű rendőr gépkocsinkkal. A nő egyre rosszabbul lett, kilógott a nyelve. Életveszélyes volt az állapota, azonnal cselekedni kellett. A nőt beültettük az autó hátsó ülésére. A rendőr kollégák leállították a forgalmat a Kossuth Lajos utcában, mi pedig kihajtottunk, és egyenesen a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat ügyeletére siettünk. Egy mentőápoló kezdte el a nő állapotának stabilizálását. Közben három vagy négy percre rá megérkezett a mentő is, és egy orvos folytatta a beteg ellátását. Oxigént és injekciót adott neki. Lassan jobban lett. Mondta, hogy nem szed gyógyszert és allergiás panasza sem volt eddig. Megkönnyebbültünk, hogy az állapota javult, mert előtte mi is megijedtünk. Aztán beszállították a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházba. Az orvos megköszönte a segítségünket, mert ha nem visszük a nőt rögtön orvoshoz, megfulladhatott volna. Járőrtársaimmal korábban tanultuk, mi a teendő utcai rosszullétek esetén, de életveszélyes helyzettel még nem találkoztunk. Azt tettük, ami a kötelességünk.

Cs. A.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Egy nő életét mentették meg a rendőrök a Sétáló utcában” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A középen álló hölgy lenne az 59 éves sérült? Vagy kicsoda? És a két rendőrnő közül melyik-melyik?

Itt lehet hozzászólni !