Sikeres háziverseny az úszóknál

Csepel.hu

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói a télies idő beálltával sem vonultak pihenőre, élve a helyi lehetőségekkel ezúttal házi úszóversenyen tették próbára tudásukat.

A Csepeli Tanuszoda medencéjében Hliva Kati úszóedzőnk felügyelete mellett zsúfolásig teltek a vízfelület úszósávjai. Az úszóiskola növendékei több korosztályban is összemérték tudásukat, s néhol egészen parázs küzdelmek alakultak ki versenyzőink között.

A sikeres szeptemberi kezdéssel szinte maximálisan betelt az úszóiskola létszáma, kapacitásunk 95 % – a kihasznált, ami az uszodai férőhelyek számában is megmutatkozik. Szinte alig férnek el a gyerekek a pályákon, amelynek megoldása további feladatokat ró egyesületünkre, s amit a közeljövőben mindenképpen szeretnénk valamilyen formában orvosolni.

A megoldás egyik fontos fázisa (és az, hogy az úszásban már az eredményesség terén is előrébb léphessünk) az lenne, ha megduplázhatnánk a tényleges úszóidőnket, vagyis az edzések számát és hosszát is növelhetnénk. A háziversenyünk is ékes bizonyítékául szolgált annak, hogy az uszoda kapacitását szinte teljesen kihasználjuk, az összes úszószámunkban mintegy 180 érmet osztottunk ki a gyerekek között és – jelentős számban – 44-en tettek szintfelmérő vizsgát egyesületünk és hozzátartozóik legnagyobb örömére. Ez talán kis lépésnek látszódhat versenyzőink életében, de annál nagyobb felelősség, s egyben lehetőség is egyesületünknek, amit igyekszünk a lehetőségeinkhez képest maximálisan kiaknázni.

Szeretnénk az egyre növekvő igényeknek is mindenben eleget tenni, Csepelen továbbvinni a „Minden gyerek tanuljon meg úszni !” programot, lefedve ezzel a helyi iskolák lehető legtöbb korcsoportját. Az, hogy minden csepeli gyerek elsajátítsa az úszást, ugyanis mindannyiunk közös érdeke!

Ehhez szeretnénk minél nagyobb támogatottságot elnyerni kerületi és országos szinten is.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !